מבזקים
35 איש טופלו ביום הכיפורים ברחובות בת ים: בן 9 נכווה מתה רותח; הובהל במצב בינוני לבית החולים לוד: בן 5 נפצע בינוני בהתנגשות אופניים רמת השרון: במהלך יום הכיפורים אותרו שני שוהים בלתי חוקיים, שלושה ילדים שאבדו להוריהם הוחזרו בשלום שתי מדליות זהב לישראל בפזארו – בין אלופות העולם גם שלישיית הבנות מבגין חולון: מישל אובולנצב, צוף עשור ושחר ורדי אליפות העולם לנוער באקרובטיקה: נציגי בגין חולון קטפו מדליות כסף וארד חיפושים נרחבים אחר נעדר מרמת גן בבית חנן: בן 14 נפצע ברכיבה על קורקינט; במועצה האזורית גזר: בן 16 נפצע באירוע אלימות נס ציונה: בן 15 נפצע באירוע אלימות – הובהל לקפלן ברחובות חולון: בן 6 נפגע מאופניים חשמליים רמלה: בן 7 נפצע בתאונת אופניים באר טוביה: בן 31 נדקר ופונה במצב בינוני לאסותא באשדוד באר יעקב: פעוטה ננשכה מכלב במהלך תפילת כל נדרי תל אביב: שני חשודים נעצרו בתוך עסק בליל יום כיפור ללא אירועים חריגים: יום כיפור שקט ברמלה חג בטוח בסוכה: כך תמנעו סכנות חשמל – מדריך מכון התקנים לסוכות בעקבות הפיגוע בערב כיפור: צה״ל פעל בבנימין – נתנאל שקרון ז״ל יובא הלילה למנוחות סיכום יום הכיפורים: 3,322 טופלו במד״א, 299 נפגעו ברכיבה – ו־24 תינוקות נולדו בשמיר נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום"

דרוכים, מוכנים ומכירים את ההנחיות

וודאו שאתם ובני משפחתכם יודעים מה לעשות בקבלת התרעה בכל מקום: בבית, ברכב, בנסיעה, בתחבורה ציבורית או בשטח פתוח, ושהמרחב המוגן שלנו מוכן לשימוש – חלון הפלדה והזכוכית סגורים, ושיש את כל הציוד הדרוש לכם בעת חירום.

עורף מדינת ישראל מאוים באופן תדיר על ידי רקטות וטילים. במקרה שנשקפת סכנה לאזרחים, פיקוד העורף מפעיל מערך התרעה, שמספק אזהרה מקדימה בדבר האיום הצפוי – זאת במטרה להבטיח שהתושבים יוכלו להתגונן ולנקוט פעולות שיגנו על חייהם ועל חיי יקיריהם.

יש להיכנס לממ"ד (מרחב מוגן דירתי), ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי), מקלט, חדר מדרגות פנימי, או חדר פנימי מוגן. יש לסגור את הדלת ואת החלונות.

בממ"ד, ממ"ק וממ"מ יש לסגור ולנעול את הדלת על ידי סיבוב הידית בזווית של 90 מעלות ולוודא את סגירת חלון הפלדה וחלון האלומיניום.

• בשטח בנוי – יש להיכנס למבנה קרוב.

• בשטח פתוח – יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

יש לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו – יש לצאת ולהתרחק מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

רק אם לא ניתן לצאת מהרכב, יש לעצור בצד הדרך, לרדת מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות.

• בקו אוטובוס בינעירוני ובהסעות תלמידים – על הנהג לעצור בצד הדרך ולפתוח את הדלתות.
על הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות באוטובוס ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• בקו אוטובוס עירוני – על הנהג לעצור בצד הדרך ולפתוח את הדלתות, כדי שהנוסעים יוכלו לרדת מהאוטובוס ולהיכנס למבנה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו, יש להתכופף מתחת לקו החלונות באוטובוס ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• בנסיעה ברכבת – על הנהג להאט את המהירות ל-30 קמ"ש למשך 10 דקות ועל הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות בקרונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

על מנת לדעת כמה זמן יש לכם מרגע קבלת ההתרעה עד לכניסה למרחב המוגן, היכנסו לכאן והזינו את שם היישוב (ואת כתובת המגורים במקרה של עיר מפוצלת).

• הישארו במרחב המוגן 10 דקות כדי להתגונן ממטח רקטות ומשברי יירוט.

• אין להתקהל באזור אירוע. ההתקהלות מסוכנת עקב חשש לירי נוסף.

• אין להשתמש במעלית. אם המרחב המוגן הינו המקלט המשותף או קומה אחרת בחדר המדרגות  – יש לוודא כי ניתן להגיע אליהם באמצעות המדרגות בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו.

• אם אתם שוהים במבנה בבנייה קלה ללא גישה למרחב מוגן או למבנה מבטון או מבלוקים בזמן ההתגוננות העומד לרשותכם – יש לצאת מהמבנה, לשכב על הרצפה ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• אם זיהיתם חפצים חשודים: התרחקו מהמקום, הרחיקו אנשים אחרים ודווחו בהקדם למשטרת ישראל במוקד 100.

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון חדשות 08

דילוג לתוכן