מבזקים
אבל כבד: עומר קריאף תושב תלמי יחיאל ושחקנה של הפועל גן יבנה הלך לעולמו בתאונה טרגית אמפי מסובים אור יהודה יצא לדרך עם הופעה של להקת משינה סמוך לבאר שבע: המשטרה סיכלה כוונת פגיעה במסגרת סכסוך פלילי – מטול "לאו" צה"לי אותר ברכב אילת: גבר התמוטט בחדר כושר – דפיברילטור החזיר את ליבו לפעום הותר לפרסום: סרן דוד חזות נפל בקרב בדרום לבנון חולון: גבר כבן 30 נפצע קשה בפיצוץ רכב ברחוב הלוחמים במקום לרסס: גבעת שמואל משחררת “יתושים טובים” נגד היתושים העוקצים העמותה הירושלמית שמזהירה: "בדידות עלולה להיות סכנת חיים" מועצה אזורית תמר: גבר כבן 50 נהרג בתאונת עבודה במפעל מודיעין משיקה ספרייה חכמה: עמדות AI ימליצו לתושבים על ספרים ליד הבית כתב אישום נגד סגן ראש עיריית באר יעקב נועם ששון אחרי יותר מ – 20 שנה במקלט: שבט הצופים “עתיד” בחולון בדרך לבית קבע גני תקווה ממשיכה להרחיב את תוכנית החוסן בבתי הספר הפאמפטרק החדש בסביון נפתח לרכיבה אשקלון: ייעוץ הורי ללא עלות בגינת המשחקים בעיר היין סוף סוף ירידה – אלה מחירי הדלק לחודש יולי בלונים שבתוכם אבנים הושלכו לעבר רכבים בשכונת השחמון באילת בנאות חובב מצדיעים למשפחות המילואים: כניסה חינם למרכז המבקרים לאורך הקיץ באר שבע מחזירה את הקיץ לעיר העתיקה: אירועי לילה יחזקו את העסקים המקומיים עמנואל ממשיכה להתרחב: שווקה קרקע לבניית 21 דירות ומתחם מסחר

דרמטי: משרד הביטחון מאיץ דרמטית את ייצור מיירטי "החץ" בתעשייה האווירית

בהלת האיומים: המערכת שהצילה חיים במלחמה מקבלת חיזוק משמעותי; מיליארדי שקלים יוזרמו לייצור המהיר של מיירטים נוספים.

בתגובה ישירה ללקחי מלחמת "חרבות ברזל" ומבצע "עם כלביא", משרד הביטחון חתם על הזמנה רחבת היקף שתאיץ באופן משמעותי את הייצור הסדרתי של מיירטי ה"חץ" בתעשייה האווירית. מדובר בצעד אסטרטגי שנועד לחזק את ההגנה האווירית של ישראל מפני איומים בליסטיים ארוכי טווח.

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, חתם על ההזמנה, שתאפשר לתעשייה האווירית לספק כמות גדולה נוספת של מיירטי "חץ". את העסקה הוביל ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת, משה פתאל, שציין את חשיבותה לביטחון המדינה.

מערכת החץ, המפותחת ומיוצרת בשיתוף עם הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים (MDA), הוכיחה את יעילותה באופן יוצא דופן. המערכת, המיירטת איומים בליסטיים מחוץ ובקצה האטמוספירה, הצילה חיי אדם רבים וצמצמה נזקים משמעותיים למשק במהלך המלחמה. היא נחשבת לאחת ממערכות ההגנה האוויריות המתקדמות בעולם, המשלבת טכנולוגיות פורצות דרך.

התעשייה האווירית, באמצעות מפעל מל"מ, היא המפתחת הראשית, בשיתוף עם חברת סטארק האמריקנית. חברות ישראליות מובילות נוספות כמו חטיבת אלתא של התעשייה האווירית, מפעל תמ"מ, אלביט מערכות, תומר ורפאל, שותפות אף הן בייצור המערכת. שיתוף הפעולה האסטרטגי עם הסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים, שותפה מרכזית של מנהלת 'חומה' בפיתוח מערך ההגנה הרב-שכבתי של ישראל (הכולל גם את מערכות 'קלע דוד' ורכיבי 'כיפת ברזל'), מבטיח את היתרון הטכנולוגי של ישראל בתחום ההגנה האווירית.

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, הבהיר את חשיבות המהלך: "האמל"ח הישראלי בכלל ומערכת החץ בפרט, הפגינו יכולות יוצאות דופן במלחמה. היירוטים הרבים שביצעה מערכת החץ הצילו חיי רבים וצמצמו משמעותית את הפגיעה במשק. האצת קצב הייצור של החץ ושל מערכות קריטיות נוספות היא מרכיב מרכזי באסטרטגיית משרד הביטחון להרחבת יכולות הייצור ושיפור המוכנות המבצעית להמשך המלחמה ולמערכות עתידיות."

ראש מפא"ת, תא"ל (מיל') ד"ר דני גולד, הוסיף: "האצת הייצור של מיירטי חץ היא חלק מחזון הייצור המסיבי המתקדם שהציבה מפא"ת לתעשיות הביטחוניות, לטובת הגדלה מסיבית של היקפי האמל"ח האיכותי, הגנתי והתקפי, שיסופק לצה"ל. הלחימה בשנתיים האחרונות הבליטה את הצורך בהגדלה משמעותית בכושר הייצור, וטכנולוגיות ייצור מתקדמות מאפשרות הזדמנות לעשות זאת בצורה יעילה. אנו נדרשים לשמר את היתרון האיכותי שלנו למול אויבינו, באיכות ובכמות."

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, סיכם: "החלטה חשובה וחיונית זו של משרד הביטחון, להאיץ את ייצור מיירטי 'חץ', מביאה לידי ביטוי את מחויבותה של המדינה לעשות כל שנדרש על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל. ההחלטה גם משקפת את ההצלחה חסרת התקדים של המערכת בתקופת המלחמה, ומהווה הבעת אמון בעובדות ובעובדי התעשייה האווירית המהווים תשתית אנושית להישגים. מפרוץ המלחמה, אנו פועלים במלוא העוצמה כדי לספק את צרכי ביטחון המדינה – באוויר, בים, ביבשה ובחלל – תוך השקעה מתמשכת בפיתוח מערכות חדשות מול אתגרי העתיד, ביניהן מערכת 'חץ 4'."


◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משרד הביטחון

דילוג לתוכן