מבזקים
סמוך לחצות ולאחר שעות של פעילות, מתנדבי זק"א סיימו את עבודתם בדירת הרצח ברחובות אלה המלאכים מקריית גת שהצילו ילד מרכב נעול בשורה לתושבי הדרום: מתחם הבאולינג והפנאי המתקדם נפתח בקריית גת שילוב זרועות היסטורי, בדגש על הגנת אזור ירושלים: מטוסי טייסת הכיבוי הלאומית "אלעד" יופעלו מבסיס חצור עדכון מיוחד ממודיעין; צוותים עירוניים בסריקות תאונה באשקלון: הולך רגל כבן 52 נפצע באורח בינוני ברחוב יוספטל ההסכם בין ישראל לאיראן עוד לא נכתב; המדיניות נותרת ללא שינוי, בתוקף עד מחר בערב אירוע חריג בחולון; בת 11 הובהלה לבית החולים במצב קשה עצוב: הלכה לעולמה דנה הראל, בתו של עו"ד ארז הראל, לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן האינטואיציה שהצילה חיים במלר"ד מאוחדת אשדוד: אב לתשעה מגן יבנה הגיע עם אק"ג תקין – והרופא רץ אחריו במסדרון מודיעין מרכינה ראש: “מעלה עמית רגב” נחנך במקום שבו צעד מדי יום – לזכר לוחם שנפל בעזה אשקלון הנציחה את זכרם של סגן שי איילי ז"ל ועודד אברג'ל ז"ל נמל אשדוד אלופה: ניצחון 3:2 שסגר עונה חלומית בליגת מקומות העבודה בדרום חשש כבד לחייה של בת 15 מרמלה היסטוריה בקרני שומרון: נחתם הסכם הגג הראשון בשומרון בהיקף של כ-2 מיליארד ש”ח "זבל שהופך להזדמנות": פורום העסקים הירוק של נתניה מחבר בין סביבה לרווחיות תאונה בבית דגן: רוכב קורקינט בן 19 נפצע בינוני לאחר שנפגע מרכב "באר שבע אוהבת חיות": יום התנדבות מרגש בכלבייה העירונית למען הכלבים הנטושים חילופי משמרות בחינוך הדתי-ציוני במודיעין: אריאלה אלקיים מונתה למנהלת מדרשת אמית ניסיון הברחת סמים נחשף סמוך לירושלים: 11 ק"ג חשיש ורחפן נתפסו ברכב חשוד

"האור בקצה המנהרה" תערוכת יחיד של דניאלה פז אורה בתל אביב

דניאלה פז אורה בתערוכת יחיד "האור בקצה המנהרה"  שפתיחתה תתקיים ביום שישי ה-1.11.2014 בשעה 12:00 בגלריית PRIMITIVE DESIGN  לעיצוב ואמנות בתל-אביב.

בתערוכה תוצגנה כ-30 יצירות אמנות בגדלים שונים של האמנית דניאלה פז-אורה. היצירות נוצרו במלחמה ובמקביל לתחילתו של שיפוץ חיצוני בבניין בו היא מתגוררת, ולכן יש בהן הד לא רק למציאות הפרטית שלה, אלא גם למציאות הרחבה בה אנו חיים. דניאלה לקחה את המצלמה והחלה לתעד, כשהיא חוקרת את המנהרה כמסלול מעבר בין מצבי קיום. וכל יצירה מציעה דיאלוג מרתק בין עולמות הפוכים.

ביצירתה עושה פז-אורה שימוש בארכיטיפ המנהרה, כמפגש בין פנים וחוץ ובין ישן לחדש דרך צילום, ציור וקולאג' וכך מחברת בין מציאויות קרובות ורחוקות.

בעבודות המוצגות בתערוכה יש תהליך התפתחות. בצילומים פז-אורה מציגה דיאלוג בין הבית והאור הפנימי והחיצוני, בקולאג'ים היא עוסקת בפירוק ובהרכבה עצמם, ובציורים היא מציגה את המצב החדש.

העבודות שיצרה מהדהדות את תמונת המצב בבית, בארץ ובעולם. מצב בו מבנים ישנים מתמוטטים ומתפרקים ואחרים מתחילים אט אט להיבנות תחתיהם. בתערוכה חוט רעיוני עובר בין היצירות, מקשר בין העולמות ומשרטט תהליך של אבולוציה. עולם בו שוררים כאוס וחשך חובר אל עולם בו מתקיים האור ומזכיר לנו את האפשרות לתיקון ותקווה חדשה.

דניאלה פז אורה: "זהו מסע של גילוי, שבו אני "מוצאת" את השתקפותי במציאות שמקיפה אותי. כאשר אני יוצרת, מצלמת, מציירת, כותבת, אני לא שואלת את עצמי שאלות. אני נעה קדימה, פועלת באמונה ובאינטואיציה, מתמסרת למעשה".

דניאלה פז-אורה, בעלת עבר עשיר בעולם האופנה, האמנות והתרבות. ערכה את מדורי האופנה והעיצוב במגזינים "עולם האישה" ו"את" וכיום  בעלת בלוג בתחומי אופנה, אומנות, עיצוב ולייף סטייל. בנוסף, עוסקת בציור, צילום, כתיבה, מרצה ויזמית בתחומי לייף סטייל ואומנות.

האור בקצה המנהרה

פתיחה חגיגית: 1 נובמבר 2024 בשעה 12:00, אוצר: אבי בורלא, גלריית עיצוב פרימיטיב רח' יהודה הלוי 77, תל-אביב יפו

התערוכה תוצג עד תאריך 15.12.24

שעות פתיחה: א-ה 9.00-18.00, שישי 9.00-14.00

 

◼️ לקבוצת תרבות, בילוי ופנאי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דניאלה פז אורה

דילוג לתוכן