מבזקים
באר יעקב: 240 קולות כשרים בקלפי – אבל מועמד אחד קיבל 260; הספירה שמסעירה את הליכוד החשוד נעצר בירושלים עם כספת גנובה – כשפרצו אותה גילו מה הסתתר בפנים טלטלה בקפלן ברחובות: המועצה המדעית מצאה "רישום כוזב מתמשך" – והמליצה על צעד חריג רוכב אופנוע דקר נהג אוטובוס ברמת גן ונמלט – מה שנתפס עליו במעצר הפתיע את השוטרים רמלה מרחיבה את מערך המצלמות העירוני: תשתית חדשה הותקנה ברחוב הרצל התרעת ירי הופצה בקיבוץ עלומים – בפיקוד העורף מבהירים: זיהוי שווא בגלל תביעה של כ־18 אלף שקל: בן 24 מרמלה נאשם ברצח עו״ד ארבל פלדמן ז״ל בראשון לציון רוכב אופנוע דקר נהג אוטובוס ברמת גן ונמלט מהמקום ״אישה היא לא רק עקרת הבית – היא עיקר הבית״: איתמר שמעוני לרויטל אחרי 22 שנות נישואין רהט: בן 13 נפצע בינוני באירוע אלימות – פונה לסורוקה עם פציעה חודרת משוברט ועד מתי כספי: ערב מוזיקלי מיוחד על שפת הכנרת במגדלה ירושלים: בן 18 נפצע בתאונה בין אוטובוס לאופנוע בשדרות יצחק רבין תאונה עצמית בכביש 4 סמוך למחלף אלוף שדה: שני גברים נפצעו תל אביב: רוכב קורקינט כבן 30 נפצע בינוני בתאונה עצמית בדרך מנחם בגין שב"חים נתפסו ברחבי יהוד מונוסון גפני למתן דיל ברחובות: "אם יבוא אליך איזה רשע ויגיד 'מה אתה נותן לחרדים' – אל תתרגש, זו נוסחה בטוחה" גניבת רכב בירושלים הסתיימה במוות: החשוד נמלט נגד כיוון התנועה והתנגש בעמוד וברכב 88% חוששים מזיהומים ו־78% מטעויות רפואיות: מה הכי מפחיד את הישראלים בבתי החולים? מקריית גת – אל הרגעים שלא חוזרים: הכירו את הצלמת חני קורנט כפר סבא נערכת לפתיחת תשפ״ז: כיתות חדשות, מעבדות מתקדמות ואולם ספורט חדש בטהרלב

האם קריית אונו, גבעת שמואל וגני תקווה יאוחדו?

מנכ"ל משרד הפנים מינה ועדה גיאוגרפית שתבחן לאחד בין שלוש רשויות בבקעת אונו: קריית אונו, גבעת שמואל וגני תקווה ותכלול גם את אוניברסיטת בר אילן.

הוועדה לבחינת איחודי רשויות מקומיות יוצאת לדרך

באוגוסט 2023 הודיע שר הפנים ח״כ משה ארבל על בחינת איחודן של רשויות מקומיות, והנחה כי תהליך הבחינה יחל לאחר הבחירות לרשויות המקומיות. אמש, 17.7.2024, חתם מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ על כתב מינוי ועדה גאוגרפית לבחינת מעמד מוניציפלי ואיחוד רשויות מקומיות.

כתב המינוי לוועדה הגאוגרפית כולל את בחינת איחוד עיריית קרית אונו, עיריית גני תקווה ועיריית גבעת שמואל – ואם יומלץ על איחוד כאמור – יתבצע שינוי גבולות בין עיריית רמת גן לרשות המאוחדת באזור מתחם אוניברסיטת בר אילן, או חלוקת הכנסות בין עיריית רמת גן לרשות המאוחדת מהמתחם.

זאת, בין השאר, בהתאם להמלצות ועדת חקירה שדנה בנושא בעבר בראשותו של פרופ' ברוך קיפניס ז"ל, אשר הציעה שהאוניברסיטה תהיה תחת רשות מוניציפאלית אחת, ורצוי שזו תהיה בינונית או גדולה. בנוסף, המליצה הוועדה דאז להקים רשות חדשה הכוללת את קריית אונו, גבעת שמואל וגני תקווה ואליה לצרף את אוניברסיטת בר אילן.

ועדות החקירה:

הדיונים יתנהלו על ידי ועדה בראשותו של רו"ח גבריאל (גבי) מימון, לשעבר מנכ"ל משרד הפנים ומנכ"ל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, לצד ארבעה חברי ועדה מנוסים ובליווי צוות יועצים מקצועיים בענייני כלכלה מוניציפאלית ותכנון. כבכל וועדת חקירה התהליך יכלול גם את המרכיבים הבאים כאשר בנוסף יהיה גם ליווי צמוד של המשרד מול הרשויות המקומיות.

1.​ וועדה ייעודית ועצמאית לבדיקה – ועדת החקירה היא מקצועית עצמאית, המתמחה בנושא ובה חברים בעלי ניסיון רלוונטי. על חברי הוועדה מוטל לבחון בהליך אובייקטיבי את כלל השיקולים לטובת תושבי הרשויות המקומיות.

2.​ תהליך ציבורי שקוף – התהליך ילווה בפנייה רחבה לציבור בהסברה ובהתייעצות. הוועדה תיפגש באופן פומבי עם הרשויות ותושביהן, ותקיים סיורי שטח. החומרים שיוצגו בפני הוועדה, ודו"ח ההמלצות הסופי, יפורסמו באתר האינטרנט של הוועדה.

3.​ תכנית עבודה מקצועית, אחידה ומוסדרת – העבודה תתבצע תוך ניתוח מקצועי, מוסדר ומקיף, ויכלול יידוע ופרסום לוחות הזמנים לבחינת האיחודים. התהליך ילווה ביועצים בלתי תלויים אשר יציגו נתונים כלכליים ותכנוניים בפני הוועדה והרשויות, בכדי לנסות ולאמוד משמעויות לאיחוד האפשרי.

4.​ המשך ליווי התהליך גם לאחר דו"ח הוועדה – ככל שתתקבל החלטה על איחוד הרשות, משרד הפנים ילווה את המהלך לצורך השגת היעד של שיפור רמת השירות לתושב.
לאחר שהוועדה תשמע את כל הצדדים ותבחן את הנתונים שיוצגו בפניה, בלב פתוח ובנפש חפצה תכתוב הוועדה דו"ח שילווה בהמלצות לשר ולמנכ"ל המשרד. יובהר כי ועדת החקירה הגיאוגרפית אינה גורם מחליט אלא ממליץ בלבד. דו"ח זה יועבר לעיון והתייחסות הרשויות המקומיות לצד התייחסות אגפי המשרד השונים. בסמכות שר הפנים ומנכ"ל המשרד לאשר במלואן או בחלקן את ההמלצות או לדחות אותן, כך שהמהלך הנוכחי מהווה צעד ראשון בתהליך זה.

שר הפנים משה ארבל:

״בחינת איחוד הרשויות, במקומות בהן יתכן שהמהלך יתרום לשיפור איכות החיים והשירותים המוניציפאליים הניתנים לתושב, הינו מהלך מתבקש. בחינת האיחודים תנתח יתרון פוטנציאלי לגודל, חיסכון בהוצאות מנהלה, שיפור השירות לתושב, ואת יכולה העמידה האיתנה של הרשות. המהלך צפוי לחזק ולהדגיש את חשיבות ויכולת השלטון המקומי בישראל להשפיע על התושבים בחיי היומיום של כולנו״.

מנכ"ל משרד הפנים, רונן פרץ:

"הובלת המהלך תקדם את יכולות הביצוע של הרשויות המקומיות, כשהמטרה שעומדת לנגד עינינו היא לשפר את רמת השירותים והחיים של התושב בקצה. העבודה שנעשתה במשרד בטרם ההחלטה על המהלך, תוך הפקת לקחים חשובה ממהלכים דומים שבוצעו בארץ ובעולם, יצרה בסיס איתן לתהליכים הצפויים בתכנית העבודה, ואני סמוך ובטוח שהוועדה תגבש המלצות המלצות מקצועיות, שבוחנות את טובת התושב. חשוב לציין כי בימים אלה נעשית עבודת מטה לבחינה של איחודים נוספים״.

 

◼️ לקבוצת חדשות – בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גבעת שמואל

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גני תקווה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית אונו

לחצו כאן
דילוג לתוכן