20170810_082448

הבוקר צפוי בית המשפט להרשיע את עמוס לביא ושניים נוספים ברצח אנטון רומן

20170810_082448

בית המשפט המחוזי בלוד צפוי להרשיע במהלך הבוקר (חמישי) את שלושת החשודים ברצח אנטון רומן ז"ל, בהם עמוס לביא. 

שלושת החשודים ברצח אנטון רומן ז"ל יובאו להקראה ראשונה בכתב האישום לפיו צפויים שופטי בית משפט המחוזי להרשיעם.

השלושה הם עמוס לביא 26 המכונה עמוס הקטן וכן רומן אגרונוב מאופקים ודוד פלוס מאשקלון. הם נאשמים כי ב-15 ביוני רצחו את חברם שהפך לסוכן משטרתי – אנטון רומן בשטחים הפתוחים מול שכונת קרית משה בעיר.

גורם המעורה בפרטים סיפר כי "מדובר בחקירה מאוד רגישה. יש כאן רצח של סוכן משטרה וזו מכה לא קלה במיוחד ליחידה שגייסה אותו. לא סתם מפכ"ל המשטרה ובכירים נכנסו לתמונה עוד באותו ערב הרצח. במסגרת החקירה נעצרו קרוב לעשרה איש בהם האחים עמוס ואופיר הנחשבים ליעד של המשטרה, רובם שוחררו ורק שלושת החשודים נותרו, בחקירות שבוצעו הם לא ממש שיתפו פעולה.

"העובדה שחקירת המשטרה לא הצליחה לגלות מי מהשניים ירה באנטון אומרת הרבה על אופי החקירה ואופיים הקשה של הנחקרים. למרות הכשלים של המפעילים, כולם נשארו באותו תפקיד. בארץ מתוקנת היו שולחים קציני משטרה הביתה מבלי לשאול מה קרה".

 

על פי כתב האישום: עמוס לביא ורומן אגרונוב ניגשו לאנטון וסיפרו לו שהם רוצים להפגש במקום אחר כדי לתכנן רצח של אדם שזהותו לא ידועה. רומן נענה להם, במסגרת זו פלוס ורומן הצטיידו באקדח. בשעה 19:30 הדריך רומן את אנטון על נקודת המפגש, ביקש מאנטון למסור לו את הפלאפון שלו על מנת להשאירו במתחם והשניים החלו לצעוד לנקודת המפגש. בשעה 19:54, הגיע רכב בתוכו נהג פלוס ולידו עמוס – שהגיעו עם הרכב אל השניים שהלכו ברגל בשדות, השניים עלו לרכב ויחד הם נסעו עוד כמה מטרים עד שנעצרו סמוך לפרדס שבפאתי קיבוץ שילר.

עמוס, רומן ואנטון ירדו לשדה בעוד פלוס ממתין במושב הנהג, תוך שניות בודדות ירה אחד מהם מאקדח שהיה ברשותם שבע יריות מטווח קצר לעברו של אנטון. מיד לאחר הירי נכנסו עמוס ורומן אל רכב ועם פלוס שנהג בו הם ברחו מהמקום בנסיעה מהירה. כתוצאה מהירי נגרם נזק חמור לאנטון שגרמה למותו במקום. השלושה נעצרו עוד באותו הלילה, לפני כחודש הוגש נגדם כתב האישום בגין רצח וקשר לפשע. כאמור בראשית הידיעה, היום צפוי בית המשפט להרשיעם ולבקשת המשטרה להחרים ולחלט את רכבו של עמוס לביא.

דילוג לתוכן