מבזקים
אשקלון אבלה על נפילת סמ"ר רון יונתן רויטמן ז"ל: יובא למנוחות ביום ראשון חשש לקריסת סוללה במטמנת אפעה: תשטיפים דלפו מחוץ לאתר, המשרד להגנת הסביבה התערב תנועה ערה של כוחות וכלי טיס במרכז: צה"ל מודיע על תרגיל צבאי ביומיים הקרובים הגיעה לישראל לשלושה שבועות ונשארה שלושה חודשים: הסיפור שהגיע עד לחוף באשדוד עוד לילה של שיבושי תנועה ברחובות: דרך יבנה תיחסם לסירוגין בשני הכיוונים מה עשו ראשי הערים של אופקים ונתיבות בפגישה הפוליטית שהסתיימה בפרישה מהבחירות? זמני כניסת השבת וצאת השבת, 23-24.10.26 | פרשת לך־לך גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בעיר תל אביב שני רוכבי סוסים נפצעו בהתנגשות סמוך לפארק אריאל שרון שריפה בבית מגורים בקריית גת: לוחמי האש השיגו שליטה, אין נפגעים הותרו לפרסום שמותיהם של שני חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם באילת עונת הרחצה נמשכת גם בחורף: שעות ההצלה בחופים משתנות פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה-1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע

הגיעה לישראל לשלושה שבועות ונשארה שלושה חודשים: הסיפור שהגיע עד לחוף באשדוד

קרולינה אגילר מקוסטה ריקה הגיעה לישראל לביקור קצר, אך המפגש עם חיילי צה"ל שינה את תוכניותיה. מאז היא מארחת חיילים ישראלים בביתה ללא תשלום ופועלת למענם במסגרת יוזמת "נשמת חיים". כעת הגיעה היוזמה גם לחוף הקשתות באשדוד, ביום גלישה מיוחד למען פצועי צה"ל

כשקרולינה אגילר הגיעה לישראל מקוסטה ריקה בספטמבר 2024, היא תכננה להישאר שלושה שבועות בלבד. אלא שהמפגש עם חיילי צה"ל ועם החברה הישראלית בתקופת המלחמה הוביל אותה לשנות את תוכניותיה. היא האריכה את הביקור לשלושה חודשים, ולאחר שחזרה לארצה החליטה להמשיך לסייע לחיילים ישראלים. השבועות שתכננה לבלות בישראל הפכו ליוזמה מתמשכת, שהגיעה גם לחוף הקשתות באשדוד.

אגילר, נוצרייה ציונית מקוסטה ריקה, החלה לארח בביתה חיילים ישראלים ללא תשלום. בהמשך פעלה במסגרת יוזמת "נשמת חיים" (Nishmat Chayim), שנועדה לחזק את הקשר בין ישראל לקוסטה ריקה ולסייע לחיילים.

החיבור לאשדוד נוצר במסגרת יום גלישה מיוחד למען פצועי צה"ל, שנערך בחוף הקשתות בהשתתפות כ־50 חיילים ומדריכים. הפעילות התקיימה בשיתוף המיזם החברתי "גל גלים", הפועל בתחום הגלישה הנגישה, מועדון Waves, בית הלוחם אשדוד, אגף החופים ואגף קשרי החוץ בעיריית אשדוד ויוזמת "נשמת חיים".

במהלך האירוע השתתפו החיילים בפעילות גלישה בים, לצד המדריכים שליוו אותם. המפגש חיבר בין הפעילות המקומית למען פצועי צה"ל לבין היוזמה של אגילר, שהחלה אלפי קילומטרים מישראל.

לרגל האירוע הוכנו גם חולצות מיוחדות שעליהן הופיעו דגלי ישראל וקוסטה ריקה, כסמל לקשר שנוצר בין המשתתפים ולשיתוף הפעולה בין הגורמים משתי המדינות.

אריאלה רוזנטל, מנהלת קשרי החוץ בעיריית אשדוד, סיפרה על החיבור שנוצר עם אגילר: "החיבור עם קרולינה ויוזמת 'נשמת חיים' ממחיש כיצד אהבה לישראל הופכת לעשייה למען החיילים שלנו. עבורנו, זו המשמעות של קשרי חוץ: לחבר בין אנשים וקהילות ולתרגם את הקשרים האלה לנתינה".

רוזנטל הוסיפה: "בזכות ההתגייסות של השותפים באשדוד יכולנו להעניק לפצועי צה"ל יום של ים, הנאה והוקרה. תודה לקרולינה ולכל השותפים שפתחו את הלב והפכו את הרעיון למציאות".

בין השותפים לקיום הפעילות היו אגף החופים בעיריית אשדוד, בהובלת יובל אלוש; המיזם החברתי "גל גלים", בהובלת עדי קלנג; בית הלוחם אשדוד; ויוזמת "נשמת חיים", בהובלת אגילר.

עבור אגילר, שהגיעה לישראל לפני כשנתיים לביקור של שלושה שבועות, האירוע באשדוד הוא תחנה נוספת בפעילות שהחלה בהחלטה אישית להישאר בישראל זמן רב יותר מהמתוכנן, ונמשכה גם לאחר שחזרה לביתה בקוסטה ריקה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מיקי אדרי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן