הוועדה המקומית נתניה אישרה תוכנית פינוי-בינוי במתחם בורוכוב-הרב קוק

החברות שפיר, גרופית ואיציק תשובה, שיוצגו בדיון בהתנגדויות על ידי משרד ענת בירן – עורכי דין, ייבנו במתחם 721 יחידות דיור, שטחי מסחר, מוסדות ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה נתניה אישרה תוכנית פינוי בינוי במתחם בורוכוב–הרב קוק בעיר, תוכנית שהעירייה תכננה וקידמה בעצמה, שבמסגרתה ייבנו 721 יחידות דיור, שטחי מסחר, מוסדות ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים בצפון-מערב העיר. הוועדה קיבלה טענות שהועלו במסגרת הליך ההתנגדויות שמטרתן הייתה לטייב ולדייק את התוכנית ולשפר את הישימות הכלכלית שלה.

מכוח התוכנית, החברות היזמיות שפיר, גרופית, ואיציק תשובה, שיוצגו על ידי עוה"ד ענת בירן ואלון קאופמן ממשרד ענת בירן – עורכי דין, חתמו בנפרד מול בעלי דירות בשלושה מגרשים שונים בתחום התוכנית על הסכמי פינוי בינוי, והן יהרסו מספר גדול של מבנים ישנים בני כ-60-70 שנה במצב פיזי ירוד ומוזנח שבהם כ-236 יחידות דיור, ויבנו במקומם 7 מבני מגורים בני 10-37 קומות. במתחם קיימים גם מבני ציבור – בתי כנסת ובית ספר שייבנו מחדש במתחם.

בהליך ההתנגדויות, החברות העלו באמצעות עו"ד אלון קאופמן ממשרד ענת בירן – עורכי דין, ואדריכל רמי וימר, הצעות לשיפורים תכנוניים לתוכנית שנמצאת בשלב ההפקדה, שיאפשרו גמישות תכנונית וניצול של מלוא זכויות הבנייה בתכנון הדירות. החברות ביקשו לאפשר גמישות תפעולית במיקום הרמפות לכניסת כלי רכב למרתפי החניה, ובדרכי הגישה למגרשים השונים, באופן שלא יחייב תלות בין תאי השטח השונים וימנע חסמים ומגבלות למימוש התוכנית. כמו כן, ביקשו להסיט את שטחי המסחר מרחוב הרב קוק (הפנימי) לרחוב הראשי שלמה המלך. בהמשך החברות ביקשו להוסיף טיעון, ולהסיר את המגבלה של שטח ממוצע מקסימלי ליחידות הדיור הגדולות, כדי שניתן יהיה לנצל את מלוא זכויות הבנייה.

הוועדה המקומית נתניה הסכימה לקבל את מרבית ההצעות, הורתה על תיקון מסמכי התוכנית, ותאפשר גמישות בהליך הרישוי והכנת נספחי העיצוב והבינוי. בעניין הרמפות, הוועדה קבעה כי לצורך הוספת גמישות, יתאפשר לבנות רמפה נפרדת בכל מגרש או שיתאפשר שימוש הדדי ברמפות. בנושא שטחי המסחר, קבעה כי תתווסף הוראה שמאפשרת במסגרת העיצוב האדריכלי להעביר את המסחר לרחוב שלמה המלך. בעניין ביטול המגבלה של שטח ממוצע מקסימלי ליחידות הדיור הגדולות, הוועדה הורתה כי הסעיף יתוקן כך ששטח יחידת דיור ממוצעת, לא כולל יחידות התמורה, לא יפחת מ-115 מ"ר פלדת, ותוסר הגבלת גודלה המקסימלי שעמד קודם לכן על 125 מ"ר פלדלת.

לדברי עו"ד ענת בירן, "חשוב לדעת כי הליך ההתנגדות אינו מיועד רק לצורך התנגדות לתוכנית, אלא גם לצורך מתן הצעות לשיפור וטיוב התוכנית. באמצעות הגשת התנגדות יכולים יזמים לבקש שיפור ודיוק של התכנון הרלוונטי על חלקתם, לשפר את ההיתכנות הכלכלית וכיו"ב. אנו שמחים על כך שהוועדה המקומית קיבלה את מרבית ההצעות שהועלו בפניה, ובכך איפשרה גמישות, יעילות וביצוע מיטבי יותר של הפרויקט המורכב. מדובר במתחם בו קיימים מבנים ישנים עם מאות יחידות דיור ברמת תחזוקה ירודה, אשר דייריו משוועים כבר שנים ארוכות למימוש תוכנית לפינוי ובינוי. משהתקבלו ההתנגדויות, ניתן יהיה לקדם את הוצאת היתרי הבנייה מול הוועדה המקומית באופן מהיר ויעיל יותר, לשפר את תנאי המגורים של הדיירים הקיימים, ולהוסיף מאות יחידות דיור חדשות לעיר נתניה".

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן