"הורים יורשו להיכנס לגנים ולכיתה א": הנחיות נוספות בעקבות פתיחת הלימודים

משרד הבריאות הודיע בצהריים כי בתום התייעצות עם גורמי המקצוע, הורה השר אדלשטיין לאפשר להורי ילדי הגנים ותלמידי כיתות א' להיכנס לכיתות בימי ההסתגלות: "לאור הצורך לאזן בין השיקול של מניעת הדבקה בקורונה, והצורך לאפשר הסתגלות מתאימה לילדים רכים, שבנו ובחנו את הנושא. לאור הסיכון הנמוך לתחלואה במסגרות אלה, המסתמך על נתוני משרד הבריאות, נתונים מהעולם, והעובדה שמסכות ושמירת מרחק והיגיינה מספקות הגנה מצויינת כנגד הדבקה".
במכתב ששלח למשרד החינוך, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, נכתב כי: לאור הצורך לאזן בין השיקול של מניעת הדבקה בקורונה, והצורך לאפשר הסתגלות מתאימה לילדים רכים, שבנו ובחנו את הנושא. לאור הסיכון הנמוך לתחלואה במסגרות אלה, המסתמך על נתוני משרד הבריאות, נתונים מהעולם, והעובדה שמסכות ושמירת מרחק והיגיינה מספקות הגנה מצויינת כנגד הדבקה, להלן הנחיות משרד הבריאות לתהליך ההסתגלות:
• ההסתגלות תיעשה בתוך הגן/כיתה בקבוצות של עד 6 הורים בכל קבוצה קבועה, באופן מדורג כך שבכל עת, לא ישהו יותר מ-6 הורים קבועים בגן/כיתה בו זמנית.
• במהלך ההסתגלות יש להקפיד על כללי בטיחות: שמירת מרחק של 2 מטר בין כל המשתתפים וכן עטיית מסיכה ושמירה על כללי היגיינה נדרשים.
• ההורים יוכלו להישאר, מעבר לכך, בחצר הגן/בית הספר , תוך הקפדה על שמירת כללי הבטיחות, בדומה לכללי הבטיחות בתוך המסגרת
• בנוסף, לגננת /מורה יהיה שיקול דעת לגבי ילדים עם קשיי הסתגלות, וסמכות להחליט במידה והדבר יידרש, על אופן ליווי הילדים על ידי הוריהם מעבר לאמור.
דילוג לתוכן