בטקס מרשים שהתקיים במושב משמר השבעה, הושקה יחידת הג’יפים של איחוד הצלה
לאחר שבשבוע שעבר הושקה היחידה לפינוי בהיטס של ארגון המתנדבים הלאומי – איחוד הצלה, הערב (שלישי) הושקה יחידת הג’יפים של הארגון. את הנאום המרכזי של הערב נשא אלי ביר, נשיא איחוד הצלה, שאמר לנוכחים: ״אנחנו מתכוונים לגייס ליחידה עוד כ-6000 מתנדבים מקצועיים ומנוסים בנהיגה על ג’יפים ורכבי שטח. בקרוב מאוד תגדל היחידה ותפתח את שעריה גם לאזרחים מכל רחבי הארץ המעוניינים להתנדב ולהציל חיי אדם".
״יחידת הג’יפים החלה את פעילותה הערב עם כ-150 ג׳יפאים מנוסים, בינהם מדריכי שטח שכבר 25 שנה בתחום״. מספר דובי מייזל, סמנכ״ל מבצעים של איחוד הצלה, ״מתנדבי היחידה הם בהכשרתם רופאים פרמדיקים וחובשים מתנדבים של איחוד הצלה שיש ברשותם רכבי 4X4. הם מכירים היטב את תנאי השטח וזה אוצר שלא יסולא בפז כאשר מדובר בהזנקה למקרה חרום המתרחש אי שם בעומק השטח ברחבי הארץ".
פעילות היחידה החדשה תתרכז בחילוץ פצועים משטחים טופוגרפיים מורכבים אשר אינם מאפשרים מעבר של כלי רכב רגילים (ואדיות, שטחיים חוליים וחקלאיים ועוד), ובסיוע לאזרחים שאיבדו את דרכם, התייבשו, נקלעו לשיטפונות, שלגים, מזג אוויר קיצון, איתור נעדרים וכו׳.

אהרון בן הרוש – מנהל ההפעלה המבצעית של היחידה: ״פרסמנו קול קורא לבעלי הג’יפים אשר מתנדבים בארגון. לשמחתנו, תוך זמן קצר קיבלנו מאות פניות ומתוכם נכון לרגע זה אישרנו כ-150 מתנדבים. חברי היחידה יחולקו לגזרות ברחבי הארץ, יוזנקו על ידי מוקד החירום של איחוד הצלה למקרי חירום מורכבים, ויתנו מענה מציל חיים לאזרחי ישראל 24/7".
עמנואל סקעת מפקד היחידה: ״בנוסף לתרגילים המקצועיים שנבצע במהלך השנה, יעברו חברי היחידה גם הכשרות תקופתיות על ידי מדרכים מקצועיים בנושאי חילוץ ונסיעה בשטח. אני רוצה להודות ולהביע את הערכתי הרבה למתנדבים המסורים, שבנוסף לפעילותם השוטפת באיחוד הצלה, נרתמו גם למשימה חשובה זו".
כיבדו בנוכחותם: אלי ביר – נשיא איחוד הצלה, דובי מייזל -סמנכ״ל המבצעים של איחוד הצלה, גלעד סלומון – מנהל אגף המבצעים, אהרון בן הרוש – מנהל ההפעלה המבצעית של היחידה ועמנואל סקעת -מפקד היחידה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








