מבזקים
אחרי יותר מ – 30 שנה: כ- 120 אלף דונם במושבי הנגב יוסדרו – והדרך למיזם אגרו וולטאי נפתחת בפעם החמישית: צעיר מקריית מלאכי נתפס נוהג תחת השפעת סמים – למרות פסילת רישיונו ממזכרת בתיה לכנסת? מפלגת "בראשית" החדשה נרשמה – וזה האיש שמופיע מאחוריה הזמר החשוד שוחרר למעצר בית: מיוחסים לו איומים והיזק לרכוש אחרי ניסיון הלינץ' בג'נין: המהלך שנועד למנוע מנהגים ישראלים לטעות בדרך רחובות: חשוד בעבירות מס הסתתר בסוויטה במלון; בנו חשוד ששרף ראיות על מנגל הסיע 18 שב״חים – ואז דרס למוות אחד מהם: כתב אישום ברצח נגד תושב דורא טרגדיה במקסיקו: בן 4 מירושלים טבע למוות בבריכת מלון היום ברמלה: מופעים, מתנפחים ואטרקציות לכל המשפחה – והכניסה חופשית יהוד מונוסון משיקה מכללת הורים חדשה: המפגש הראשון יעסוק ברגע שאחרי קבלת אבחנה פועל נפצע בינוני בבית שמש: מלגזה שהתדרדרה פגעה בו שבועיים של עבודות ברחוב הרצל בגן יבנה: חסימות לסירוגין ושינויים בתנועה כמעט 40 מיליון שקל על הפרק: התביעה של חברת לסיכו מחולון נעצרה בבית המשפט עובדים, מקבלים "משכורת" ויוצאים לקניות: מתחם חינמי לילדים ייפתח בנמל תל אביב ניידת טיפול נמרץ חדשה של מד״א ואיכילוב יוצאת לרחובות גוש דן אור יהודה: זו התרומה שתלווה את פתיחת שנת הלימודים 133 גרם קריסטל, אקדח איירסופט ואגרופן אותרו בדירה באשקלון; שני גברים ואישה נעצרו רגע לפני פתיחת שנת הלימודים: דנית סירוטין מונתה למנהלת בית הספר כצנלסון בחולון 714 דירות בארבעה מגדלים: פרויקט הפינוי בינוי הענק בבת ים הושלם לא חייבים להישרף בחום: מהזריחה במצדה ועד מטאורים במדבר – אירועי אוגוסט ברחבי הארץ

החל מ – 17 בספטמבר: הקורקינטים השיתופיים ייעלמו מרחובות חולון

עיריית חולון החליטה להפסיק את פעילות הקורקינטים השיתופיים ברחבי העיר, והחברות המפעילות יידרשו לפנות את הכלים מהמרחב הציבורי. בעירייה מסבירים כי ההחלטה התקבלה בעקבות מפגעים במדרכות ובשל הרצון לשפר את בטיחות הולכי הרגל והנגישות. ראש העיר שי קינן: "החלטנו לשים סוף לפעילות הקורקינטים השיתופיים במתכונתה הנוכחית"

מי שרגיל לפתוח אפליקציה, לאתר קורקינט שיתופי ולצאת לדרך בחולון יצטרך בקרוב למצוא חלופה. החל מ־17 בספטמבר תופסק פעילות הקורקינטים השיתופיים בעיר, והחברות המפעילות יידרשו להוציא את הכלים מרחובות חולון בהתאם להנחיות העירייה.

מדובר בהחלטה שמשנה בפועל את אפשרויות ההתניידות בעיר עבור משתמשי השירות, אך בעירייה מציבים מנגד את המחיר שמשלם המרחב הציבורי. לטענתה, השימוש בקורקינטים השיתופיים ובעיקר אופן החניה שלהם יצרו מפגעים על מדרכות וברחובות ופגעו בבטיחות ובנגישות של הולכי הרגל.

ראש העירייה שי קינן הסביר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינת המצב בשטח. "המרחב הציבורי שייך בראש ובראשונה לתושבי העיר. מדרכות צריכות להיות בטוחות, פנויות ונגישות להולכי רגל, לילדים, לאזרחים ותיקים ולאנשים עם מוגבלות", אמר.

קינן הוסיף: "לאחר שבחנו את המציאות בשטח, החלטנו לשים סוף לפעילות הקורקינטים השיתופיים במתכונתה הנוכחית".

המשמעות היא שלא מדובר רק בהגבלות חדשות על חניה או בצמצום מספר הכלים, אלא בהפסקת הפעילות השיתופית עצמה ברחבי חולון. ב־17 בספטמבר אמורה ההחלטה להיכנס לתוקף, ולאחר מכן יידרשו המפעילים לפנות את הקורקינטים מהמרחב הציבורי.

עם זאת, בעירייה מדגישים כי ההחלטה אינה מבטאת ויתור על פתרונות תחבורה שאינם מבוססי רכב פרטי. לצד הוצאת הקורקינטים השיתופיים, בכוונת העירייה לבחון ולקדם חלופות אחרות, ובהן הרחבת האפשרויות לשימוש באופניים.

"אנחנו לא מוותרים על תחבורה ירוקה", אמר קינן. "נפעל לקדם פתרונות בטוחים, מסודרים ונכונים יותר לעיר, ובהם שימוש באופניים".

המהלך מציב למעשה סדר עדיפויות חדש במרחב העירוני: מצד אחד הצורך באמצעי תחבורה זמינים וגמישים לנסיעות קצרות, ומנגד מדרכות פנויות ובטוחות עבור מי שהולכים בהן. בחולון החליטו שבמתכונת הנוכחית הקורקינטים השיתופיים אינם עומדים באיזון הזה.

עבור התושבים שמשתמשים כיום בשירות נותר עוד קצת יותר מחודש להיערך לשינוי. ב־17 בספטמבר, אם לא יחול שינוי בהחלטה, הקורקינטים השיתופיים אמורים לרדת מרחובות חולון.


מטעם איגוד הקורקינטים השיתופיים נמסר:

״העירייה בחרה להוציא מהעיר דווקא את הכלים שעליהם אפשר להפעיל מנגנוני פיקוח מתקדמים. ההחלטה צפויה לדחוף יותר תושבים לשימוש בקורקינטים פרטיים, שעליהם לא ניתן להחיל את אותם מנגנוני פיקוח. השירות השיתופי מאפשר פיקוח בזמן אמת באמצעות אימות גיל וזהות, הגבלת מהירות שאינה ניתנת לשינוי, אזורי האטה ואיסורי רכיבה מבוססי Geo-Fencing, לוחיות זיהוי והרחקת רוכבים המפרים את הכללים.

מדיניות תחבורה אפקטיבית אינה מבוססת על איסורים גורפים, אלא על ניהול חכם של התחבורה העירונית. איסור על הקורקינטים השיתופיים יפגע בעשרות אלפי תושבים המשתמשים בהם מדי יום כדי להגיע לעבודה, ללימודים ולתחבורה הציבורית, ויגביר את התלות ברכב הפרטי. במקום להוציא מהעיר את הכלים שעליהם אפשר לפקח, נכון לאמץ מדיניות המבוססת על הסדרה, פיקוח, הסברה ואכיפה – מדיניות שמחזקת את הבטיחות, משפרת את הניהול של המרחב הציבורי ומעניקה לתושבים פתרון תחבורתי יעיל. מהלך המגביר את הבטיחות, משפר את איכות החיים ומשרת את הציבור, במקום לפגוע בו .״

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן