מבזקים
שוק מחנה יהודה מגיע ליום אחד בלבד לכפר סבא עם הדוכנים הכי מוכרים שני חשודים נוספים נעצרו בחקירת רצח בניהו רזי מירושלים – המצוד אחר החשוד המרכזי נמשך מיזם חדש בקריית גת יאפשר לתרום ולקבל ציוד חזרה לבית הספר חסימות לילה ושינויי תנועה למשך חמישה ימים בשל עבודות המטרונית ברחובות כמעט 60 שנה לא ידעה היכן קבור בנה: מיזם עירוני בשדרות סגר לתמר מעגל כואב גדרה: המועצה מזהירה מפני ניסיון הונאה – דרישות תשלום מזויפות נשלחו לתושבים אשדוד: בשל עומסי החום הקיצוניים – העירייה משנה את עבודת צוותי השטח וקוראת לציבור להישמר לקראת פתיחת שנת הלימודים: עשרות בתי ספר וגני ילדים באשקלון עוברים שדרוג נרחב חשד לסחר בסמים באשדוד: המשטרה תפסה קריסטל, אקסטזי, MDMA וקנאביס סוכל ניסיון חיסול בלוד: חשוד נתפס עם אקדח טעון וארבעה נעצרו ממסגרת שיקומית לפודיום הארצי: ההישג המפתיע של בני הנוער מרמת הנגב מופע המזרקות של בת ים חוזר בגרסה הגדולה ביותר עד כה הצלילים הם גם צבעים וטעמים: הצעיר מרחובות שחווה את המוזיקה בדרך יוצאת דופן בתוך דקות: המשטרה עצרה שני חשודים ממודיעין בהשלכת רימון הלם לעבר בניין מגורים ברמת גן קריית גת בדרך למהפכה: רובע חדש עם כ – 11 אלף דירות צפוי לשנות את פני העיר מנהלת חדשה לבית הספר "בראשית" בקריית אונו: דאלי פרידמן פרץ נבחרה לתפקיד עגלת קפה או עורק החיים של חיות הבר? בית המשפט עצר זמנית את העבודות ביער ראש העין הלילה: כביש בגין בירושלים ייסגר לחלוטין לכיוון דרום – אלה שעות הסגירה מראשון לציון למסך הטלוויזיה: קארין בן אבי זעפרני תשתתף בסדרה חדשה על עולם המשפיענים הדילמה של אילת: יותר מים לחקלאים – או הגנה על שונית האלמוגים?
בניינים בתל אביב על רקע חוף הים, אילוסטרציה

היטלי ההשבחה בתל אביב: מחלוקת משפטית סביב בקשת העירייה לדיון חוזר

השמאי יעקב תמם התריע במכתב למשרד המשפטים כי הבקשה לעיכוב ביצוע פסיקת העליון עשויה לעכב השבת כספים לתושבים; בעירייה טרם התייחסו
בניינים בתל אביב על רקע חוף הים, אילוסטרציה

מחלוקת משפטית וכלכלית סביב היטלי ההשבחה בתל אביב: לאחר שבית המשפט העליון קבע כי יש להביא בחשבון את השפעת תמ״א 38 בעת חישוב היטל ההשבחה, פנתה עיריית תל אביב בבקשה לדיון חוזר בהחלטה, צעד שעשוי להשפיע על החזרי כספים לתושבים.

השמאי יעקב תמם, ממשרד תמם – אברהם שמאות מקרקעין, פנה במכתב למשרד המשפטים וליועצת המשפטית לממשלה, בו הביע חשש כי ההליך יאריך את משך הזמן עד להשבת הכספים. לדבריו, "הסיכוי לשינוי הפסיקה נמוך, והמשך הדיון משאיר כספי היטלים בקופת העירייה לתקופה ממושכת".

הפסיקה אליה מתייחס המכתב, שנודעה בשם פסק דין לויתן, קבעה כי בעת שומת "המצב הקודם" של מקרקעין לצורך חישוב היטל השבחה, יש להביא בחשבון גם את תרומתה של תמ״א 38 לשווי הנכס. הפסיקה דחתה את עמדת הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה בתל אביב ובירושלים, שטענו אחרת.

עיריית תל אביב וירושלים מבקשות כעת לקיים דיון חוזר בהרכב מורחב של העליון, בניסיון לשנות את ההחלטה. במקביל, בעלי נכסים בעיר ממתינים להכרעה שתשפיע על סכומי היטלים בהיקפים של מיליוני שקלים.

מהעירייה נמסר כי היא פועלת בהתאם להוראות החוק ותמתין להכרעת בית המשפט העליון.

מאחורי כל פסיקה יש קו דק בין זכות הציבור לכספו לבין אחריות הרשויות לשמור על הקופה הציבורית.


◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אורי אקרמן

דילוג לתוכן