מבזקים
עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10 גבר נפצע באירוע ירי בתל אביב דרמה בערד: קטטה סמוך למתחם מגורים – כוחות משטרה ומג״ב הוזעקו לזירה אסנת הרוש, תושבת גן יבנה, מונתה למנהלת בית הספר היסודי 'ביאליק' ביבנה בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה ״חותם שממשיך ללוות את העיר״: ראש העין חנכה משעול על שם הרב משולם אריה וחַש זצ"ל מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון כתב אישום הוגש נגד תושב אשדוד שגנב מגש תכשיטים יקר ערך בקריית גת 8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות

היערכות למזג האוויר הסוער ולשלג הצפוי – הנחיות לציבור הרחב

בארגון 'איחוד הצלה' נערכים להמשך הפעילות הרציפה של הצלת חיי אדם למרות הצפי לשיבושים בנתיבי התחבורה כתוצאה ממזג האוויר הסוער והשלג הצפוי בסוף השבוע הקרוב. בנוסף: מפרסם איחוד הצלה הנחיות שיעזרו לכם להתמודד עם מזג האוויר הסוער בבטחה.

בעקבות תחזית מזג האוויר הצופה אפשרות של קור עז ושלג בצפון הארץ. ואולי גם בעיר ירושלים ובישובי גוש עציון, נערכים באיחוד הצלה להמשך פעילות רציפה למרות הקשיים והשיבושים הצפויים.

במידה ואכן ירדו שלגים וכתוצאה מכך הכבישים ייחסמו, פעילות 'הצלת החיים' של מתנדבי הארגון תימשך בסיוע רכבי השטח השונים של איחוד הצלה, במטרה לתת מענה למקרים רפואיים והומניטריים,

גלעד סולומון, ממונה חטיבת מבצעים באיחוד הצלה מסר: "לקראת המערכת החורפית הצפויה בימים הקרובים, איחוד הצלה נערך במלוא המוכנות עם מערך רכבי 4X4 שיפרסו בנקודות אסטרטגיות באזורים המושלגים. המטרה העיקרית היא להבטיח רצף של מתן מענה רפואי ראשוני וסיוע הומניטרי לתושבים".

גלעד הוסיף: "בהתאם ללקחי העבר, הארגון יפעל במתכונת מיוחדת הכוללת משמרות מתוגברות, צוותים מיומנים ומערך לוגיסטי תומך, תוך הקפדה על בטיחות המתנדבים והציבור. אנו ערוכים להתמודד עם כל תרחיש, כולל חסימת צירים וניתוקי חשמל, ונפעל סביב השעון כדי להבטיח את שלום התושבים באזורים המושפעים."

איחוד הצלה בהנחיות לציבור לקראת הסופה:

הישארו במקומות חמים ומוגנים, בכדי להימנע מחשיפה למזג אוויר קר במיוחד.

הקפידו על לבוש חם בשכבות, במיוחד באזור הרי הצפון והמרכז (כולל ירושלים). אם אתם יוצאים מהבית, השתדלו להימנע מחשיפה ממושכת למזג אוויר סוער.

במידה ויש סימני היפותרמיה (צמרמורת קשה, שפתיים כחולות, דיבור לא ברור), פנו מיד לעזרה רפואית.

עקב הקור העז יש להיזהר מכוויות קור. כוויות קור הן פגיעה ברקמות הגוף המתבטאות בצלקת ואף עלולות להגיע למצב נמק, הנובעת מחשיפה לקור קיצוני. האיברים הראשונים הלוקים לרוב בכוויות קור הם האיברים הבולטים והמרוחקים: האף, האוזניים והאצבעות. כוויית קור עלולות לגרום לאיבוד אותם איברים. בטמפרטורה נמוכה מ-15° נוצרים כלי דם קרובים לעור, במטרה לשמור על חום גוף כללי.

הקור העז עלול להביא עימו תחלואי חורף מסוגים שונים. אחד מהם הוא ההיפותרמיה, ירידת חום הגוף עד לטמפרטורה הגורמת לנזקים גופניים ואף יותר מזה..

הרעלת פחמן חד-חמצני:
בשימוש במתקנים כמו תנורי גז או קמין, הקפידו על אוורור מספק של החדר. לא להשאיר תנורי גז או קמינים דולקים בלילה או כשאין פיקוח עליהם. התקינו מכשירים לנטרול פחמן חד-חמצני בבית כדי למנוע סכנה מצטברת.

תאונות דרכים:
כשיש מזג אוויר סוער עם רוחות חזקות וגשם עז, יש להימנע מנהיגה, במידת האפשר. אם עליכם לנהוג, סעו לאט, שמרו מרחק והימנעו מנסיעה כאשר הכביש רטוב או אם קיימת סכנה לשלג וקרח על הדרך.

שמרו על עירנות והימנעו מנהיגה תחת השפעת עייפות.

חיזוק הבית והסביבה:

סגרו היטב את כל החלונות והדלתות, וודאו שאין סיכוי שהרוחות ייכנסו פנימה. בדקו את מערכות החימום בבית, ודאגו לכך שהן פועלות בצורה תקינה ובטוחה. ודאו שציוד חירום כמו פנס, סוללות ומזון יבש זמינים לשימוש במקרה של הפסקת חשמל.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות איחוד הצלה

דילוג לתוכן