הישג משפטי משמעותי לאבי מסס: בית המשפט העליון קיבל את הערעור על חומרת עונשו, במסגרת הסדר שאליו הגיעו הצדדים, והעמיד את תקופת המאסר בפועל על 18 חודשים ויום אחד – במקום ארבע שנות מאסר שנגזרו עליו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע. יתר רכיבי העונש נותרו ללא שינוי.
פסק הדין ניתן בהרכב השופטים דוד מינץ, עופר גרוסקופף וחאלד כבוב. את מסס וחברת פלמ"ח ייצגו בערעור עורכי הדין ירון ליפשס וליאת בכור.
הפרשה עסקה בקשר שבין אבי מסס, שהיה בעל מניות ומנהל בחברת פלמ"ח – חברה שסיפקה שירותי אבטחה – לבין יעקב מלכה, ששימש בשנים 2013–2020 כמנהל אגף הספורט בעיריית אילת.
לפי כתב האישום והכרעת הדין בבית המשפט המחוזי, מלכה היה מעורב בהזמנת שירותי אבטחה לאירועי ספורט בעיר, ובמקביל קיבל תשלום מחברת פלמ"ח עבור עבודתו כמנהל אירועים במשחקי הכדורסל של הפועל אילת. המדינה טענה כי התשלומים שניתנו למלכה היו בבחינת שוחד, וכי לאורך השנים הועברו אליו, במישרין ובעקיפין, סכומים שהסתכמו בכ־335 אלף שקלים.
בית המשפט המחוזי קיבל את עמדת המדינה והרשיע את יעקב מלכה בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ובעבירת מס, ואת אבי מסס וחברת פלמ"ח בעבירות של מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים ובעבירות מס.
ביוני 2025 נגזרו על יעקב מלכה חמש שנות מאסר ועל אבי מסס ארבע שנות מאסר. בנוסף נגזרו קנסות: 200 אלף שקלים על מלכה ו־300 אלף שקלים על מסס.
הטענה של מסס: זה היה שכר עבור עבודה – לא שוחד
לאורך ההליך כפר מסס בטענה כי התשלומים למלכה היו שוחד.
לפי קו ההגנה שהוצג בבית המשפט המחוזי, משחקי הפועל אילת לא היו "אירועי עירייה", אלא אירועים של קבוצת כדורסל פרטית. לטענת ההגנה, מלכה שימש מנהל אירוע במשחקים וקיבל תשלום עבור עבודה שביצע בפועל – ולא עבור פעולה הקשורה לתפקידו הציבורי בעירייה.
עוד נטען כי העסקתו של מלכה כמנהל אירוע הייתה גלויה וידועה, כי הוא הופיע בתפקידו במשחקים ואף במשחקים ששודרו בטלוויזיה, וכי לא מדובר במערכת יחסים נסתרת. ההגנה טענה גם כי מסס לא סיכם עם מלכה על מתן טובת הנאה, אלא כי תנאי העסקתו כמנהל אירוע נקבעו מול גורמים בקבוצת הכדורסל.
מסס וחברת פלמ"ח טענו בנוסף כי התשלום נעשה עבור עבודה שבוצעה בפועל וכי לא התקיים היסוד הנפשי הנדרש לעבירת שוחד. לטענתם, למסס לא היה בסיס לחשוב שמדובר במערכת יחסים אסורה או כי מלכה יכול להיטיב עמו בשל תפקידו בעירייה.
במקביל, ההגנה העלתה טענות קשות בנוגע לאופן ניהול החקירה וטענה לפגמים בחקירה ולהגנה מן הצדק. בין היתר נטען כי החקירה הייתה מוטה וכי מסס לא הוזהר בחקירותיו ביחס לחלק מהעבירות שבהן הואשם בהמשך.
המדינה טענה מנגד כי עצם העובדה שמלכה קיבל תשלום מחברה שסיפקה שירותים לעירייה, בזמן שהוא ממלא תפקיד ציבורי בכיר ובעל השפעה, יצרה קשר פסול וניגוד עניינים.
לפי כתב האישום, חלק מהכספים הועברו למלכה ישירות וחלקם באמצעות חשבונות של בניו. עוד נטען כי חברת פלמ"ח רשמה חלק מהתשלומים כאילו היו שכר לבניו של מלכה.
בית המשפט המחוזי קבע כי התשלומים אכן היו בגדר שוחד וכי הקשר בין הצדדים התקיים לאורך שנים.
הערעור לעליון – וההפחתה המשמעותית
לאחר ההרשעה וגזר הדין הגישו מסס וחברת פלמ"ח ערעור לבית המשפט העליון.
בסופו של דבר הגיעו הצדדים להסדר: מסס וחברת פלמ"ח חזרו בהם מהערעור על הכרעת הדין, כלומר ההרשעה עצמה נותרה בעינה. חברת פלמ"ח חזרה בה גם מהערעור על גזר דינה.
לעומת זאת, הערעור של מסס על גזר הדין התקבל, והמאסר בפועל הופחת מארבע שנים ל־18 חודשים ויום אחד. בית המשפט העליון נתן להסכמות תוקף של פסק דין.
מבחינה משפטית חשוב להדגיש: העליון לא זיכה את מסס ולא ביטל את הרשעתו.
עם זאת, במישור הענישה מדובר בשינוי משמעותי מאוד – הפחתה של יותר ממחצית מתקופת המאסר שנקבעה במחוזי.
עבור מסס וצוות ההגנה שלו, לאחר הרשעה ועונש של ארבע שנות מאסר, הסיום בעליון הוא הישג ממשי: תקופת המאסר קוצרה ל־18 חודשים ויום אחד בלבד, בעוד יתר רכיבי גזר הדין נשארו על כנם.
בשורה התחתונה: הפרשה עצמה וההרשעה נותרו על כנן, אך מבחינתו של אבי מסס, הערעור הסתיים בהפחתה חריגה ומשמעותית של תקופת המאסר – מארבע שנים ל־18 חודשים ויום אחד.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.







