מבזקים
תאונת דרכים בכביש 6 מחלף קריית גת: שלושה נפגעים קל תל אביב: קטין פלסטיני נעצר בגין גניבה והתחזות במהלך מבצע "שאגת הארי" בן 40 נחתך ממסור חשמלי בלוד רמלה: 83 אזעקות מאז תחילת מבצע "שאגת הארי" – העירייה פועלת סביב השעון לתושבים נהג משאית כבן 30 נפל מגובה בפתח תקווה בן 45 נהרג בתאונה סמוך לביתר עלית מחסום חיזמא: 21 שוהים בלתי חוקיים נתפסו ברכב מסחרי על גרר בית משפט אישר פרסום תמונת צעיר כבן 23 מירושלים החשוד בעבירות מין חמורות בקטינה בת 30 נפצעה לאחר שהתפכה עם רכבה בשדרות רמלה: 9 עצורים בחשד למעורבות בירי ואלימות – פעילות לוחמי המשמר הלאומי ומחוז מרכז אשדוד: שני חשודים נעצרו עם קוקאין, סכין ואמצעים החשודים להכנת מטענים שריפה בבניין בן 10 קומות בבית שמש: משפחה חולצה מדירתה – אין נפגעים שמשון ממליה ז״ל, לשעבר מנהל מחלקת מורשת ישראל בעיריית כפר סבא, הלך לעולמו מזכרת בתיה מזנקת קדימה: פארק טכנולוגי ענק מוקם ליד תחנת הרכבת פגיעה ישירה בבני ברק: פצוע בינוני ונזק רב; פצועים גם ברמת גן, פתח תקווה ותל אביב כפר סבא משיקה מיזם חדש: מחשבים ניידים מוזלים לתלמידים ללמידה מהבית כמעט 11 אלף תביעות מאז תחילת המלחמה: עשרות צוותי מס רכוש פועלים בזירות הפגיעה בבנימין: השרה עידית סילמן קיימה הערכת מצב בחירום – "גם בזמן מלחמה אסור להזניח את הסביבה" רגע של הפוגה בגבעת שמואל: פעוטות נהנו מההצגה “בית מתחת לשמיכה” באודיטוריום העירוני עיריית באר יעקב תחלק ערכות הפוגה למשפחות החינוך המיוחד

הכירו את שחר זריבץ, סופרת בת 9 מיבנה

בבית הספר "רמות ויצמן" ביבנה התרגשו מאד לאחר ששחר זריבץ, תלמידת בכיתה ד' 2 הגשימה חלום והוציאה לאור ספר ילדים מקורי בשם "האריה העצוב" >>

בבית הספר "רמות ויצמן" ביבנה התרגשו מאד לאחר ששחר זריבץ, תלמידת בכיתה ד' 2 הגשימה חלום והוציאה לאור ספר ילדים מקורי בשם "האריה העצוב".

שחר, תלמידה מקסימה בת 9 מיבנה, כתבה את הספר במסגרת עבודה אישית עם מחנכת הכיתה הקודמת ליאור טור-כספא, והספר הפך להצלחה בזכות תמיכה יוצאת דופן של אמה, שרית.

"הכול התחיל כששחר התחילה לכתוב סיפור כחלק מעבודה בבית הספר", מספרת שרית, אימה של שחר. "הסיפור שכתבה על האריה, היה כל כך מרגש ועמוק, שפשוט ידעתי שאני חייבת לעשות עם זה משהו מיוחד. ליום הולדתה ה-9, החלטתי להפתיע אותה ולהוציא את הספר לאור. ביחד עם חברה שיצרה לה איורים מיוחדים ב-AI, יצרה שרית את ספר הילדים אותו כתבה שחר.

הספר "האריה העצוב" מתאר על עלילותיו של אריה שרוצה להיות חבר של שאר החיות, אך הן מפחדות ממנו ודוחות אותו בשל מראהו המאיים. לאחר שהן מבחינות בעצב שלו, הן מתחרטות על התנהגותן וחוזרות אליו כדי להציע לו חברות. הסיפור מעביר מסר חשוב של קבלת האחר והתגברות על דעות קדומות.

"אני מאוד אוהבת לכתוב", משתפת שחר בהתלהבות. "את הסיפור הזה כתבתי כי הוא מזכיר לי כמה חשוב להרגיש שייכות ולא לשפוט אף אחד בגלל איך שהוא נראה. המורה ליאור עזרה לי מאוד ותמיד האמינה בי".

שרית מספרת בגאווה על אופייה המיוחד של בתה: "שחר היא ילדה מאוד רגישה חברתית. כבר בגן היא לקחה חלק פעיל אמפתי ורגיש לילד משולב עם צרכים מיוחדים שהיה איתה בגן, תמיד היא עזרה לאחר ותמיד דואגת לכל מי שסביבה ומקבלת את השונה בלי היסוס".

שחר מוסיפה: "אני אוהבת להקריא סיפורים לאח שלי, ובמיוחד סיפורים שיכולים ללמד משהו חשוב. זה בדיוק מה שניסיתי לעשות בספר שלי ואולי יום אחד יהיו הרבה אחיות שיקראו לאחיהם הקטנים את הספר "האריה העצוב".

למרות ההצלחה הספרותית הצעירה, לשחר יש חלומות גדולים נוספים. "אני רוצה להיות רופאה", היא אומרת בביטחון. "מאז שאני קטנה אני חולמת על זה. אבל אני גם אוהבת לכתוב וקוראת הרבה ספרים, אז אולי יום אחד אשלב בין הדברים".

שחר ושרית מבקשות להודות גם לצוות בית הספר ולמחנכת הכיתה אושר שבתיאל שתומכים בה לאורך הדרך: "המורות ליאור ואושר היו מדהימות. הן לא רק נתנו כלים לכתיבה אלא גם חיזקו את שחר ובנו לה את הביטחון", אומרת שרית.

סיפורה של שחר הוא השראה לא רק לילדים, אלא גם להורים, שמגלים כיצד אפשר לעודד ולטפח כישרונות חבויים בילדיהם. הספר "האריה העצוב" הוא תזכורת לכך שהחלומות הגדולים ביותר מתחילים מדמיון קטן, ושעם תמיכה ואמונה – הכול אפשרי.

◼️ הצטרפו לחדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן