מבזקים
יצאה במונית מזירת התאונה: כתב אישום נגד תושבת שדרות בעקבות תאונה קטלנית בכביש 232 אשדוד מתכוננת לתרחיש הקשה ביותר: תרגיל פתע דימה פגיעת טיל בין שני מגדלים בני 20 קומות משרד הבריאות מזהיר: תכשירים “טבעיים” להרזיה ולאון גברי הכילו חומרים מסוכנים בלימה זמנית בירידה אך השחיקה נמשכת: מדד פעמונים 2025 חושף תמונה מדאיגה של חוסן משקי הבית בישראל פתח תקווה: חברת החשמל השלימה עבודות בשכונת עמישב לחשמל יציב יותר קבוצת מאמאנט רמלה מסכמת עונת בכורה עם מקום שלישי מצפה רמון: חוק חדש עשוי להזרים עשרות מיליוני שקלים בשנה לרשויות בפריפריה אשקלון מצדיעה למשפחות המילואים: ארבע משפחות מקומיות עלו על שלטי החוצות בעיר מזל טוב: יותר מ – 1,000 אורחים חגגו בבת המצווה לבתם של ספיר וליאור נרקיס יבנה הצדיעה למילואימניקים: מאות לוחמים ובני משפחותיהם הגיעו לערב הוקרה מיוחד מאלמנות צה"ל ועד אינטימיות נשית – התערוכה בירושלים שמציפה את הנושאים שאף אחד לא אוהב לדבר עליהם שדרות והנגב המערבי: יותר ויותר משפחות הופכות את הגג למקור הכנסה לכיש ואמציה: כביש 3415 הואר אחרי שנים של המתנה מרדף מאשקלון לשדרות: שני חשודים נעצרו עם חומר החשוד כסמים באר שבע על מפת המחקר העולמית: הגילוי שעשוי לשנות את כל מה שחשבנו על דיאטות רמת גן: רוכב אופניים חשמליים בן 62 נפצע בינוני לאחר שהחליק רחוב מרים מזרחי ברחובות ייחסם בשל פירוק עגורן באתר בנייה אשדוד ממשיכה לבנות את עצמה כעיר אופנה: תערוכת “קול כלה” נפתחה בבית קלנג פשיטת אכיפה במתחם עסקי בקריית מלאכי חשפה שורת ליקויים אשדוד: קטין נמלט פעמיים מהשוטרים – ואז נתפס עם סכין וחומר החשוד כסם

הכרזה דרמטית: יוקמו יישובים ובסיסים חדשים בצפון השומרון

ישראל כ"ץ ויוסי דגן מציגים תוכנית לחיזוק הביטחון וההתיישבות לאחר שנים של מאבק

שר הביטחון ישראל כ"ץ וראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן קיימו פגישת עבודה ממושכת. בפגישתם עסקו בין השאר בחיזוק הביטחון בשומרון, בפריסת היישובים והבסיסים מחדש בצפון השומרון ובנושאים נוספים קריטיים לחיזוק הביטחון וההתיישבות.

במהלך הפגישה העניק דגן לשר כ"ץ את "הגדת השומרון", הגדת פסח במהדורה חדשה המשלבת את נופי השומרון ואת ותמונות מיישובי צפון השומרון שהוקמו מחדש.

בסיום הפגישה הדגישו השניים: נקים עוד יישובים ובסיסים חדשים בצפון השומרון. החזרת היישובים והבסיסים לצפון השומרון מהווה מכפיל כוח לצה"ל, תורמת לביטחון האזרחים ומונעת היווצרות של מוקדי טרור בלב הארץ.
ראש המועצה יוסי דגן הודה לשר הביטחון ישראל כץ ולשר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ על השותפות הגדולה במהלך להחזרת ההתיישבות היהודית לצפון השומרון.

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אמר בפגישה: "חיזוק ההתיישבות ביהודה ושומרון, ובפרט בצפון השומרון, הוא אינטרס ביטחוני מובהק של מדינת ישראל. אנו מחויבים להעמיק את האחיזה בשטח ולהבטיח את ביטחונם של כלל אזרחי ישראל. נמשיך לפעול יחד עם הנהגת ההתיישבות כדי לקדם מטרות אלו ולתת גיבוי מלא למתיישבים שעומדים בחזית".

השר כ"ץ הוסיף והדגיש את המחויבות לשטח: "אנו רואים בהתיישבות בשומרון שותפים מלאים למאמץ הביטחוני והאסטרטגי. המשימה שלנו היא לוודא שהנוכחות האזרחית מבוססת וחזקה, מתוך הבנה עמוקה שזוהי הערובה האמיתית לביטחון יציב בכל המרחב. כשיש התיישבות – יש ביטחון והטרור סופג מכה קשה. אני מודה לראש המועצה יוסי דגן על העבודה הקשה והמסורה ועל הובלת החזרה לצפון השומרון ב-20 השנים האחרונות".

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, אמר: "ההתיישבות בצפון השומרון היא חומת המגן של מדינת ישראל. כפי שלמדנו היטב, במקום שיש התיישבות – יש ביטחון. התיקון האמיתי והחזרת החיים היהודיים לאזור הם צעד ביטחוני ולאומי ראשון במעלה. אני מודה לשר הביטחון ישראל כ"ץ על הובלת המהלך לפריסת הבסיסים והישובים המתחדשים בצפון השומרון יחד עם השר בצלאל סמוטריץ' ועל העבודה המשותפת של כולנו בנושא. אנחנו בונים ומבצרים יחד את לב ארץ ישראל, ומביאים מתוך כך ביטחון למדינת ישראל".

דגן ציין בפני השר את החשיבות הקריטית של החזרת ישובי צפון השומרון והבסיסים לצפון השומרון: "הלקח המרכזי מ-7 באוקטובר הוא שחייבים להיות בשטח, בכל הכוח. כל מהלך של פיתוח וחיזוק הנוכחות בצפון השומרון מרחיק את הטרור ומהווה את הסכר שמגן על ערי המרכז. מול האתגרים הביטחוניים, אנחנו מציבים קיר ברזל של התיישבות נחושה".

הכרזת השר וראש המועצה על הקמת היישובים והבסיסים הצפויה, מגיעה ברקע ההתקדמות לאחר 20 שנה של מאבק, כאשר היישוב חומש שבצפון השומרון הוקם מחדש ולפני מספר שבועות נחנכה בו שכונה נוספת, וכעת נערכים במועצה ובממשלה להעלאת היישוב שא-נור תקופה הקרובה.

רגע מרגש במיוחד נרשם בשא-נור, כאשר במהלך סיור מקצועי של ראש המועצה יוסי דגן ותנועת ״אמנה״ לקראת העליה, בתזמון מדהים הוא גילה את הפועלים מניחים את הקרוואן שבו תתגורר משפחתו, בדיוק בנקודה בה עמד ביתם לפני הגירוש.


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רועי חדי

דילוג לתוכן