נוסחת תעריפי הארנונה במדינת ישראל מחושבת כך ששטחי המגורים יוצרים גירעון לקופת הרשות המקומית מכיוון שהם עולים לרשות הרבה מאוד כסף לעומת גובה הארנונה ואילו שטחי מסחר, משרדים ותעסוקה מכניסים לקופת הרשות המקומית ארנונה בתעריפים גבוהים מבלי ייאלצו להשקיע במערכות כמו בתי ספר, מוסדות ציבור ועוד.
מניתוח נתוני הלמ”ס על ידי ארגון קבלני רחובות עולה כי רחובות מדורגת רביעית כעיר בה שטח התחלות הבנייה למשרדים הגדול ביחס לשטחי המגורים שנבנו בה. על פי הנתונים, ברחובות היחס עומד על 4.03 מ”ר מגורים על כל מ”ר שטחי משרדים. לשם השוואה, הממוצע הארצי עומד על 15 מ”ר מגורם על כל מ”ר משרדים.
יו”ר ארגון קבלני רחובות, יעקב רפפורט ציין כי “בשנים האחרונות רחובות התפתחה וממשיכה להתפתח עם מספר פארקים לעסקים כמו פארק הורביץ במערב העיר ופארק המדע שכולל כרגע 300 אלף מ”ר בנוי ומאכלס חברות היי טק, ביוטכנולוגיה רבות ומרכזי בילוי כמו מסעדות, בתי קפה, ברים ועוד. בעתיד שטחי המשרדים הבנויים באזור צפויים לגדול משמעותיות. נגישתו של הפארק לצירי תנועה מרכזיים כמו כביש 431, כביש 48 ולתחנות רכבת ישראל הפך את הפארק למבוקש מאוד. פארק תעסוקה נוסף שהגדיל את מספרי המשרדים בעיר הוא פארק הורביץ שהוקם במערב העיר”.
מהנתונים עולה עוד כי ראשון לציון ממוקמת במקום ה-8 עם 6.75 מ”ר מגורים על כל מ”ר משרדים ובת ים ממוקמת במקום התשיעי עם 8.58 מ”ר על כל מ”ר משרדים/