מבזקים
תושב אשקלון תובע את העירייה בעקבות הצפה: דורש פיצוי על נזקים שלא כוסו בביטוח פרץ למשרד, הכין לעצמו כוס קפה – ויצא עם המפתח: כתב אישום נגד תושב אשדוד חברת ביטוח תובעת את עיריית קריית מלאכי בעקבות הצפת רכב תיק, בגדים וטלפון נגנבו מרכב באשדוד: כתב אישום נגד שני תושבי העיר תאונה קטלנית בכביש 2 סמוך לנתניה: צעיר מתל אביב בשנות ה – 20 לחייו נהרג מפגיעת רכב אשדוד – אישום: תקף את גרושתו באגרוף, היכה את חברתה ואיים עליהן "חכו, אתן תמותו, אינשאללה תמותו" חברת ביטוח תובעת את עיריית קריית גת: רכב הוצף בכביש – והנזק הגיע לאלפי שקלים תושב אשקלון תובע את העירייה: חשבונו עוקל בגין דו״ח מ-2020 – והוא דורש את כספו בחזרה רימון התפוצץ בלובי בניין מגורים באשדוד: שני תושבי העיר נעצרו המשרד ברמת גן והרשת הבינלאומית: כך נעלמו מאות מיליוני דולרים של משקיעים התפתחות בדקירת האם ובתה ברמלה: החשוד הוא אב המשפחה ארבעה עפיפונים מעזה אותרו בעוטף: בשער הנגב דורשים מצה"ל לפעול בזמן אמת קטטה בדירה בהרצליה הסתיימה בפצוע קשה מחוסר הכרה – שני חשודים נעצרו קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים פסטיבל הקיץ של פוקימון מגיע לעזריאלי רמלה: חמש שעות של משחקים ופעילויות לכל המשפחה חשד לרצח בסילוואן: אחד הפצועים מת בבית החולים – שני חשודים נהרגו מירי שוטרים במהלך ההסלמה הלילה סמוך לנתיבות: שריפה פרצה בגן ילדים במושב שובה חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 גלעד מזרחי פותח חזית ברחובות: ״עסקני הסניף מרמים את כולם – אמינות היא לא הצד החזק שלהם״ ״המתנה שניב הכי חיכה לה בעולם״: בת נולדה ללוחם היס"מ ניב בוחבוט ז״ל שנהרג בתאונת דרכים

המאבק עולה שלב: כמאה תושבי אחוזת הנשיא הגישו עתירה נגד עיריית רחובות

מאבק התושבים: כמאה תושבים משכונת אחוזת הנשיא הגישו עתירה נגד עיריית רחובות, בדרישה לבטל את ההחלטה על ההיקף המופרז לדבריהם בגודלו של מבנה הדת המתוכנן בשכונה.

אזור השצ"פ

לאחרונה נודע לתושבי אחוזות הנשיא כי עיריית רחובות נתנה לעמותת בית הכנסת אחוזה לתרבות יהודית רחובות היתר בניה להקמת בית כנסת גדול בן 4 קומות הכולל מרתף עם חדרי לימוד וכן אולם שמחות, וזאת בשטח של קרוב ל- 1000 מ"ר בשכונת אחוזות הנשיא.

לאחר שנכשלו ניסיונות להידברות עם העירייה ועמותת בית הכנסת, 94 עותרים הגישו בשבוע שעבר עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים כנגד ההחלטה הזו על-ידי עו"ד משה פולאקביץ ממשרד יוסי לוי עורכי דין. העתירה הוגשה כנגד: הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רחובות, עיריית רחובות, הממונה על חופש המידע בעיריית רחובות וכנגד העמותה. בבסיס העתירה עומדות טענות על פגמים שאירעו בהליכים המנהליים שהביאו למתן היתר שאינו עולה בקנה אחד עם בקשת ההקצאה. מדובר בשכונה בעלת צביון חילוני מובהק אשר לא נותרו בה כמעט שטחים להקמת מבני ציבור עבור תושבי השכונה, זאת לאחר שבמהלך השנים העירייה העבירה שטחים לגורמים שונים, במקום להשמישם לטובת תושבי השכונה.

כפועל יוצא מכך חסרים בשכונה מבנים רבים בהם גני ילדים (בשכונה שבה מאות ילדים קטנים אין אפילו גן חובה אחד), מרכז חוגים, ספריה, מגרשי ספורט ועוד. במצב דברים שכזה נראה שמבנה כל כך גדול, שכל תכליתו שירותי דת ואירועים בעלי אופי דתי אינו עולה בקנה אחד עם צרכיהם של מרבית תושבי השכונה. גם בקשת תושבים מהעירייה להקים מבנה משולב, נדחתה על ידה.

נציגי ועד הפעולה יזמו פגישה עם ראש העיר רחמים מלול, במהלכה הסכים עימם שמבנה בסדר הגודל המתוכנן הינו מופרז ביחס לשכונה וכי להערכתו 250 מ"ר יספיקו וללא אולם אירועים. בפגישה נוספת שנערכה השבוע, הפעם גם עם נציגי עמותת בית הכנסת, נדהמו נציגי ועד הפעולה לגלות שראש העיר חזר בו מעמדתו והביע עמדה בלתי מסויגת בבניית מבנה הדת הענק. גם ההצעה של נציגי השכונה לשימוש משולב נדחתה במהלך הפגישה, זאת למרות שהעירייה קבעה בפרוגרמה של העיר שיש לתעדף שימושים משולבים. בכך לא נותרה לתושבים ברירה אלא לפנות לבית המשפט. יודגש כי תושבי השכונה אינם מתנגדים לבית כנסת שכונתי בגודל 200 מ"ר, כפי שפועל בשנים האחרונות וכפי שהתבקש בבקשת ההקצאה על ידי העמותה. אולם בין זה לבין מבנה דת בן 1000 מ"ר ו-4 קומות הכולל אולם שמחות וחדרי לימוד, קיים הבדל גדול, הבדל איתו תושבי השכונה אינם מוכנים להשלים.

מעיריית רחובות נמסר: "לעירייה טענות טובות כנגד העתירה, והן תפורטנה בבית המשפט כמקובל".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן