מבזקים
תמיכה ממשלתית בערד: מנכ"ל משרד הפנים סייר בזירת הפגיעה הקשה בעיר באילת: בן 25 מירושלים, חמוש בסכין, התפרץ ליחידת דיור ונעצר על ידי לוחמי היס"מ מיכאל וידל רושם הישג פוליטי: "זהו מהלך של אחריות ציבורית" תיעוד מצמרר: סרטון הנפילה באור יהודה מהיום; אושר לפרסום על ידי הצנזורה עדכונים והקלות לבעלי עסקים בירושלים נס באור יהודה: רסיסי טיל בליסטי נפלו בשטח העיר; נזק קל נגרם לרכוש – צפו בתמונות חילופי פיקוד בגזרת גבעת שמואל: מפקד נפת גנים הנכנס נפגש עם ראש העיר יוסי ברודני פרסום ראשון: "ישראל ביתנו" מצטרפת לקואליציה של מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה זוגיות, משפחה וחוסן / בתיה בר שביט: חגים ומצבי משבר הם הזדמנות להתחלה חדשה ולבניית זוגיות אחרת התראה מטאורולוגית בישראל בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה היום ה-24 למבצע "שאגת הארי": מזכרת בתיה בשגרה של חירום – "היישוב בידיים בטוחות" מתנה עם שורשים: המיזם של הגן הבוטני שמחזיר את התקווה והטבע הביתה כבוד לסגל ההסברה: קצין היקל"ר של אשדוד, אלברט אקרמן, הועלה לדרגת סרן בעיצומה של הערכת המצב בצל גל נטישת הכלבים מאז פרוץ המלחמה: יריד אימוץ מיוחד בתל אביב אחרי הפגיעות בדרום: מכבי מפעילה מענה רפואי למפונים בים המלח נזקי המלחמה נערמים: מעל 14 אלף תביעות כבר הוגשו למס רכוש החלטה באילת: קייטנות ניצנים בוטלו, ההורים יזוכו אשדוד לתושבים: אין הגנה של 100 אחוז, ההנחיות הוחמרו ידידים בגן יבנה: מהדרכים אל תוך הממ"ד – השליחות שמעניקה ביטחון בבית

המרכז הרפואי ב"קפלן": "אחד מכל עשר אחיות בקפלן הוא אח שמעניק טיפול מסור ורגיש למטופלים"

מערכת הבריאות במדינת ישראל תציין בשבוע הבא לראשונה את שבוע האחות הבינלאומי תחת הסלוגן "אחות ויחידה". סיור במחלקות ובמכונים השונים במרכז הרפואי קפלן מוכיח כי בין האחיות ישנה דומיננטיות ובולטות גם לאחים, אשר שילובם זוכה להצלחה רבה במשימות הרבות שקשורות במקצוע הסיעוד. חלקם עושים הסבה מקצועית לסיעוד ממקצועות אחרים בשל נחיצותו הרבה של המקצוע ואופק תעסוקתי.

לדברי ד"ר קרלוס גרוזמן, מנהל המרכז הרפואי קפלן "האחים מהווים כוח משמעותי וחשוב במערך הטיפולי של בית החולים, יחד עם צוות האחיות. המטופלים יודעים להעריך את המסירות והחמלה של האחים והאחיות ב'קפלן' שתומכים ומסייעים להם בסבלנות רבה לאורך כל שעות היממה. אני גאה בכל אחת ואחד מהם!".

אח ואחות נשואים גל ורועי (צילום: דוברות קפלן)

ד"ר ירדנה קול, מנהלת מערך הסיעוד במרכז הרפואי קפלן, מסבירה כי "האחים משולבים במחלקות שונות ומגוונות, ביניהן : חדר ניתוח, פגיה, טיפול נמרץ, מלר"ד, ובחלק מכריע ממחלקות האשפוז בבית החולים. תרומתם מתבטאת במתן טיפול איכותי ושירותי לכל המטופלים, טיפול המשלב בתוכו חמלה ונכונות לסייע בכל הנדרש ואף מעבר לכך. דווקא היום, מקצוע הסיעוד נתפס כמקצוע עם עבודה מובטחת ועתיד בטוח ומושך גברים רבים לעשות הסבה מקצועית, ביניהם שפים, טכנאים, פרמדיקים, מורים ועוד, ולהתחיל ללמוד סיעוד בבית הספר המצוין שנמצא בקפלן".

אח ואחות נשואים, יואל ועדי (צילום: דוברות קפלן)

האחים שרובם בעלי משפחות מגלים נאמנות ומסירות בתפקידם החשוב במערכת הבריאות ומהווים יחד עם האחיות את הציר המרכזי של עבודת הסיעוד בבית החולים. ביניהם, יואל ורועי, אחים במקצועם, העובדים בחדר מיון ילדים ובחדר הניתוח. רועי (28) סיפר כי אביו משמש כאח, התנדב בעצמו מגיל צעיר במד"א והיה חובש בצבא כך שהמעבר ללמוד סיעוד היה טבעי עבורו. "גל, אשתי, ואני ישבנו ללמוד יחד למבחנים ומשם כבר הכל היסטוריה. מדובר במקצוע שהרוב בו הוא נשי מובהק גם בשלב הלימודים, ואין ספק שזה כיף לגברים שבחבורה" אמר בחיוך ואילו יואל הוסיף כי כבר שנים רבות הם עובדים במשמרות ומסתדרים נהדר מאז שנולדו ילדים והם משפחה חמה ואוהבת.

 

דילוג לתוכן