המשימה של ירושלים- להחזיר 90 אלף תושבים שעזבו

העיר נשכחה מבחינת תכנון. זאת העיר הראשונה שבה נגמרו קרקעות לפיתוח, בכל מקום אסור לבנות וירושלים נלכדה. היו אישורים של 3000 יח"ד בשנה וזה לא מספיק לעיר שרוצה להתפתח

במרכז כנס בנושא נדל"ן והתחדשות עירונית בבנייני האומה בירושלים, התקיים רב שיח בנושא עתיד עיר הבירה של ישראל. ינון מגזימוף, מנכ"ל ובעלים, תב"ע קפיטל, אמר בדיון: בירושלים קורה משהו גדול, חזון שמתממש, החל לפני 20 שנה עם תכנון פרויקט תחבורה גדול, רכבת קלה ומרכז תעסוקה המשמעותי בישראל, שקורם עור וגידים בימים אלה. אנחנו רגע לפני השיא".

מגזימוף הוסיף ואמר ש"צריך לדבר על ההגירה השלילית מהעיר, 90 אלף תושבים עזבו יותר לעומת המצטרפים והמשימה שלנו זה להחזיר אותם. אני רוצה לראות פה את גוגל, את מטא, אפל, את מטא. כולם צריכים להיות פה. לחיפה חברות הטכנולוגיה באות. מה יש בחיפה שאין בירושלים?" תהה מגזימוף.

שירה תלמי באבאי, יו"ר ועדה מחוזית לתכנון ובנייה ירושלים: "העיר נשכחה מבחינת תכנון. זאת העיר הראשונה שבה נגמרו קרקעות לפיתוח, בכל מקום אסור לבנות וירושלים נלכדה. היו אישורים של 3000 יח"ד בשנה וזה לא מספיק לעיר שרוצה להתפתח. העיר רוצה אנשים וצריכה להיות צפופה יותר. לא נבנתה בצפיפות אלא התרחבה אחרי 67 כדי להשתלט על שטחים נרחבים. עכשיו אנחנו נותנים הזדמנות לגור ליד מרכזי תעסוקה בלי להשתמש ברכב הפרטי".

ענבר וייס, סגנית מהנדס עיריית ירושלים: במסגרת חזון ירושלים, יש לנו אתגר מאוד גדול של איך הדברים ייראו- הרבה מגדלים ודברים שפחות מכירים בירושלים. יש אבן ירושלמית שירשנו מהבריטים ועדיין היא איתנו. אתגרים כמו מערכת חינוך הגדולה ביותר בארץ עם 3 מגזרים ועוד תתי מגזרים, וצריך לספק את כולם".

שרית אריאלי בן שמחון, יו"ר ועדת ערר מחוזית לתכנון ובנייה ירושלים: "אין תכנית מתאר לירושלים ויש המון תיקים בוועדת הערר וחורגים ממדיניות ואין את הוודאות שכולם דברו עליה. רואים את השוני והתמורה בירושלים- קצת בני ברק, מז' העיר, מערב העיר שם הקרקע בחוסר והמון שימור והיסטוריה ואי אפשר להתפתח בפינוי בינוי".

עו"ד אורי בנקי, י. למברוזו ושות': יש מהפכה עם ראש העיר הנוכחי. יש ודאות, ועדות קוהרטניות, אפשר לתכנן. הייחודיות של ירושלים, לא מעט קשיים עם אוכלוסיות, כאלה שרוצים מרפסות סוכה או לא רוצים מרפסות סוכה- מורכבויות שצריך ללמוד אותם. יש פרויקטים לאומיים, ירושלים בירת ישראל וצריכה להיראות טוב".

יחיאל סגל, מנכ"ל ובעלים, בית ירושלמי: "עד שתכנית מתאר מאושרת, היא כבר לא רלוונטית. יש בעיה של הסברה במהפכת הדיור של ירושלים, צריך להשקיע בזה, זה יפחית התנגדויות. אין שיווק של ירושלים החדשה, הכל נראה אחרת וייראה אחרת והולך למקום אחר, מתקדמת יותר מכל עיר אחרת".

הכנס נערך ביוזמת אתר מגדילים.

הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ תב"ע קפיטל

דילוג לתוכן