מבזקים
סמוך לבית שמש: ארבעה צעירים נפצעו בהתנגשות בין שני כלי רכב אשקלון: דיווח על אדם שצעק "הצילו" מהמים הזניק את כוחות ההצלה מ.ס אשדוד חזרה מפיגור כפול וחילצה 2:2 מול פירין במשחק ההכנה בבולגריה ניסיון חריג בגבול הצפון: אזרחים ישראלים ניסו לחצות לסוריה – צה"ל עצר אותם מיכל רוזנשיין: "אפשר לבקר בלי להשפיל, להתווכח בלי לשנוא" אשדוד: בת 68 התמוטטה בביתה – בזכות צוותי מד"א ליבה שב לפעום פענוח מהיר במודיעין: שלושה קטינים עוכבו בחשד לוונדליזם בפארק – העירייה תתבע את הוריהם לא רק מעבר בין הבימה למוזיאון: תל אביב רוצה להפוך את גן יעקב למוקד הבילוי הבא של העיר שינוי בצהרוני גדרה: המועצה בחרה מפעיל חדש לגני הילדים אחרי שנים של מחלוקת: אושרה התוכנית לחווה החקלאית בחולון – והריאה הירוקה תישמר נס ציונה תשחרר אלפי יתושים בפארקים – ויש לזה סיבה טובה מה קרה ברחוב נחל גוברין בקריית גת? נס ציונה מצאה פתרון לשבוע המאתגר של אוגוסט: קייטנה שמחברת בין סבים, סבתות ונכדים הביקוש שובר שיאים – אירועי הקיץ לנוער ביבנה מתמלאים במהירות וחלקם כבר אזלו אזהרה חריגה משגרירות ארה״ב: אזרחים אמריקאים נקראו לגלות ערנות בתל אביב, יפו והרצליה הושגה שליטה מלאה בשריפת החורש באזור קיבוץ כרמיה, שהשפיעה גם על תושבי שדרות המשטרה פרסמה את שמו ותמונתו של חשוד ברצח בניה רזי מירושלים: הציבור מתבקש לסייע באיתורו "מר טלוויזיה" איננו: העיתונאי וחתן פרס ישראל חיים יבין הלך לעולמו בגיל 93 סדרת ההצתות בבית הקפה ברמת גן: נעצרו שני חשודים מביתר עילית וקטין מהמרכז בפעם השביעית ללא רישיון, בפעם השלישית בפסילה: כתב אישום ובקשה למעצר נגד תושב אילת

הנהגת ההורים הארצית נותנת "אור ירוק": "החזרת הילדים למסגרות – צעד הכרחי ליציבות הרגשית"

יו"ר ההנהגה, אורן אוזן, מברך על ההחלטה להחזיר את הלימודים הפיזיים ותוקף את התערבות האוצר: "יש לצמצם את הלמידה מרחוק; דורשים מתווה פיצוי והגנה מפיטורים להורים שיבחרו להשאיר את ילדיהם בבית".

הנהגת ההורים הארצית פרסמה היום (שלישי) הודעת תמיכה חד-משמעית במתווה החזרה המדורגת למוסדות החינוך, תוך שהיא מברכת את ראש הממשלה ושר החינוך על החלטתם להניע את המהלך למרות לחצי משרד האוצר. במוקד עמדת ההורים עומדת הדרישה לצמצם ככל הניתן את הלמידה מרחוק, מתוך הבנה כי המסגרות החינוכיות מהוות עוגן רגשי וחברתי קריטי עבור הילדים בתקופת הלחימה.

להלן ההודעה המלאה:

הנהגת ההורים הארצית מברכת את ראש הממשלה ושר החינוך על ההחלטה שלא להיכנע ללחצי שר האוצר ולהחזיר את מערכת החינוך לפעילות, ותומכת בחזרה ללמידה פיזית בהתאם להנחיות פיקוד העורף וההחלטות הבטחוניות.

אנו מדגישים כי יש לפעול לצמצום הלמידה מרחוק ככל שניתן ולאפשר חזרה למסגרות בהתאם להנחיות פיקוד העורף והמיגון התקני הקיים, שכן בתקופה של חוסר ודאות מתמשך, המסגרות החינוכיות חיוניות לא רק ללמידה אלא גם ליציבות הרגשית ולמפגש החברתי שהילדים זקוקים לו במיוחד בעת הזו.

אורן אוזן, יו"ר הנהגת ההורים הארצית: "אנחנו סבורים כי החזרת הילדים למסגרות החינוך, היכן שניתן לעשות זאת בבטחה, היא צעד נכון והכרחי. מערכת החינוך היא עוגן מרכזי עבור הילדים וההורים גם יחד, והחזרה אליה מאפשרת יציבות, שגרה ותמיכה רגשית בתקופה מורכבת. לצד זאת, חשוב לשמור על גמישות ולהבין כי יש משפחות שעדיין חוששות, ולכן יש לאפשר פתרונות מותאמים גם עבורן."

בפגישת הנהגת ההורים הבוקר עם שר החינוך, מנכ"ל המשרד וצוותו, הודגש על ידי ההנהגה, כי היכן שניתן להחזיר את גני הילדים והכיתות, יש להחזירם בהרכב מלא וללא חלוקה מספרית, כל עוד קיים מרחב מוגן תקני שניתן להגיע אליו בזמן. כמו כן, יש לאפשר גמישות להורים שיבחרו שלא לשלוח את ילדיהם למסגרות, כך שלא תהיה פגיעה בתלמידים מבחינת חיסורים, יינתן מענה לימודי ורגשי לנשארים בבית, ויוחל מתווה פיצוי והגנה מפני פיטורים להורים, מתוך הבנה כי משפחות רבות עדיין מתמודדות עם חששות ומציאות מורכבת.

הנהגת ההורים הארצית מדגישה כי על האוצר להתמקד במתווה תמיכה להורים ולמשק, ולא להתערב בקביעת מדיניות החינוך.


◼️ חדשות חינוך ואקדמיה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אור יהודה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן