אירועי ה-7 באוקטובר גרמו להלם גדול בחברה הישראלית, ומי שהרים את הכפפה כדי לכתוב עליו ספר הוא ניסים קטלן, תושב גני תקווה, שכתב את “אבנר”.
את העבודה עליו הוא החל עוד לפני תחילת מלחמת “חרבות ברזל”, אבל אירועי אוקטובר הביאו אותו לשים דגש על ההתרחשויות. “את הספר ‘אבנר’ כתבתי לפני השבעה באוקטובר, יום האסון הנורא שפקד את מדינת ישראל”, מספר קטלן בראיון ל”חדשות 08″.
“השסע בעם היה מחריד, והחשש לנורא מכל היה בליבי כאילו צפוי. אמירות כמו ‘מלחמת אחים’ פערו לי פצע עמוק בלב. עם השסע הגדול שנפער בעמי, לא עצמתי עין בלילות, והמשכתי לכתוב את ספרי ‘אבנר'”.
קטלן ממשיך: “‘אבנר’ הינו ספר שכולו נתינה, אהבת חינם כללית וגם הפרטית של גיבור הסיפור אבנר. אבנר תורם למשפחתו, לזולת, ובעיקר למולדת. הרומן סוחף את הקורא לאירועים שקרו במדינה ושזורים בו מציאות וגם בדמיון. אבנר משתתף באירועים מסוכנים ותמיד ראשון להילחם, לתת מעצמו ולתרום. מהנתינה הגדולה רציתי לזעוק את הצורך באחדות. וכך, כשנוצרה האימרה ‘ביחד ננצח’ חשתי הקלה ענקית”.
עוד כילד הפצירו בו חבריו של קטלן וגם מוריו בבית הספר לכתוב ספר. “חיבוריי היו במקום הראשון בתחרויות בית הספר”, הוא מתגאה. “בשנת 1987 כתבתי ספר שירים בשם ‘תקווה לבנה’. עם השנים חשתי בערה בעצמותיי, שרק אהבת חינם אותה מפזרים ללא הפסקה מצילה את נפש האדם ואת כל החברה בכללותה”.
גם בתקופת הקורונה, קטלן הרבה לכתוב: “בקעת אונו תמיד הייתה אהובה עליי ביותר בחיי הבוגרים, על כלל יישוביה. בתקופה של מגפת הקורונה כתבתי על עירי גני תקווה, כיצד לוחמת בחירוף נפש נגד המחלה, ושלחתי את פרי עתי לגברת ליזי דלריצ׳ה, ראשת העיר. זומנתי לערב כותבים בתחרות ‘קול קורא’ להקריא את שירי”.
קטלן מציין שחלק מההכנסות ממכירת הספר יתרמו לצה”ל.
את הספר ניתן לרכוש באתר ספרי ניב. לרכישה בלחיצה כאן
◼️ לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן