מבזקים
אירוע אלימות בקניון רמות בירושלים – החשוד נמלט פתח תקווה: אלה ההנחיות להוצאת גזם וגרוטאות בחגי תשרי ליל הסליחות בדימונה: המפגש המוזיקלי שמחכה לתושבים נתניה: אחרי עבודות ב-30 מיליון שקל – החסימה במרכז העיר הוסרה רחובות: הסיור שיחבר בין הקהילות בעיר לקראת יום כיפור כפר סבא: השב״חים ניסו להימלט ברכב גנוב – וניגחו ניידת מרכז טכנולוגי ראשון מסוגו לגיל הרך ייפתח בחולון לא עוד בית חולים? השירות החדש לילדים בירושלים נוסעים ברמלה הלילה? הכביש המרכזי שייסגר לתנועה יוסי ברודני נותר מחוץ לרשימת ישראל ביתנו – אבל מבהיר: ״יש לכם את התמיכה שלי״ אשקלון: אחרי איסור הדיג – הדייגים דורשים לחשוף את תוצאות הבדיקות ולבחון פיצוי ״רוח דרומית״ באילת והערבה: תורגלו חדירת מחבלים והשתלטות על יעדים אסטרטגיים ליד רהט: תועד מטמין אקדח גלוק עם מחסנית מלאה – כתב אישום הוגש נגדו חיזוק נשי בהנהלת החברה העירונית ראשון לציון: אפרת אברמוביץ׳ מונתה לסמנכ״לית מרכזי קהילה וכותרים בת ים: 86% מבוגרי "תופסים כיוון" השתלבו בעבודה – המחזור ה־13 נפתח להרשמה רמת גן: רכב חילוץ חדש במשקל 18 טון הצטרף לכבאות מחוז דן באר שבע: עשרות דוכנים, שפים ומוזיקה – פסטיבל אוכל חדש מגיע לשוק העירוני ירושלים: ארבעה לילות של הופעות בסוכות – זה הליינאפ של הפסטיבל במוזיאון הסובלנות כמעט שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: עידן רייכל הופיע מול יותר מ – 2,000 מתנדבים בחוף אשקלון ירושלים, בת ים, ראשון לציון ואילת נצבעות בזהב: עשרות אתרים יוארו למען ילדים חולי סרטן
צומת דרך חזמה – האלוף עוזי נרקיס – שדרות סיירת דוכיפת בירושלים בשעות העומס, עם כלי רכב, רמזורים ותנועה עירונית

הצומת המסוכן בישראל נמצא בירושלים: 48 נפגעים בשלוש שנים – והעיר שוב בראש הרשימה האדומה

ניתוח חדש של נתוני הלמ"ס מציב את ירושלים בראש רשימת הערים עם מספר הצמתים האדומים הגבוה בישראל. גם הצומת העירוני המסוכן ביותר בארץ נמצא בבירה, ובשלוש שנים נפגעו בו עשרות בני אדם
צומת דרך חזמה – האלוף עוזי נרקיס – שדרות סיירת דוכיפת בירושלים בשעות העומס, עם כלי רכב, רמזורים ותנועה עירונית

ירושלים ממשיכה להוביל גם בנתוני תאונות הדרכים: ניתוח חדש של עמותת אור ירוק, המבוסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) לשנים 2022–2024, מציב את בירת ישראל בראש רשימת הערים עם מספר הצמתים האדומים הגבוה ביותר בארץ. בנוסף, הצומת העירוני שבו נפגעו הכי הרבה בני אדם בישראל בשלוש השנים האחרונות נמצא אף הוא בירושלים.

על פי הנתונים, במפגש הרחובות דרך חזמה – האלוף עוזי נרקיס – שדרות סיירת דוכיפת אירעו בין השנים 2022 ל־2024 19 תאונות דרכים, שבהן נפגעו 48 בני אדם. נתון זה מציב את הצומת במקום הראשון בארץ במספר הנפגעים.

לא מדובר במקרה נקודתי בלבד. מהניתוח עולה כי בירושלים נמצאו 28 צמתים אדומים – יותר מבכל עיר אחרת בישראל. באותם צמתים אירעו במהלך שלוש השנים האחרונות 277 תאונות דרכים, שבהן נפגעו 567 בני אדם.

ברשימת עשרת הצמתים העירוניים האדומים בישראל מופיעים ארבעה צמתים נוספים בירושלים:

דרך ידין יגאל – גולדה מאיר – 41 נפגעים ב־16 תאונות.

אגודת ספורט בית"ר – דרך בגין – דרך בנבנישתי דוד – 38 נפגעים ב־19 תאונות.

דרך בר לב – קלרמון גנו – שרגאי זלמן – 35 נפגעים ב־16 תאונות.

בנוסף לצומת דרך חזמה – האלוף עוזי נרקיס – שדרות סיירת דוכיפת, המדורג ראשון בארץ.

בסך הכול זיהתה עמותת אור ירוק 166 צמתים אדומים בערים ברחבי ישראל, שבהם אירעו בין השנים 2022–2024 1,371 תאונות דרכים עם נפגעים. בתאונות אלה נפגעו 2,562 בני אדם, מהם 27 נהרגו ו־210 נפצעו באורח קשה.

עוד עולה מהנתונים כי בשנת 2025 בלבד נפגעו 3,777 בני אדם בתאונות דרכים בצמתים עירוניים, המהווים 28% מכלל הנפגעים בתאונות הדרכים בישראל – כלומר, יותר מאחד מכל ארבעה נפגעים. בנוסף, מתוך 109 ההרוגים בתאונות שאירעו בצמתים בשנת 2025, 64 נהרגו בצמתים עירוניים.

מנכ"ל עמותת אור ירוק, עו"ד יניב יעקב, אמר כי הצמתים האדומים מחייבים טיפול ממוקד מצד המדינה והרשויות המקומיות.

לדבריו, "הצמתים הם מפגש דרכים אשר מצריך ריכוז גבוה ויכולת לקרוא את מפת הסכנות שהכביש מציב. רשימת הצמתים האדומים מחייבת את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשויות המקומיות להקצות משאבים לשיפור התשתית. חיזוק האכיפה באמצעות מצלמות רמזור באותם צמתים יכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות."

הנתונים ממחישים כי ירושלים אינה רק העיר עם מספר הצמתים האדומים הגבוה ביותר בישראל, אלא גם העיר שבה נמצא הצומת העירוני המסוכן ביותר במדינה – נתון שמציב את נושא הבטיחות בדרכים ואת שיפור התשתיות בראש סדר היום העירוני.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן