מבזקים
מה ילמדו השנה בבן-גוריון? המסלולים החדשים שנכנסים לתמונה בן 40 נפצע קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה בבני ברק בן 40 נפצע בתאונה בין שני אופנועים בתל אביב הקשר שהחל בטלגרם: תושב מזרח ירושלים מואשם במגע עם סוכן חוץ בן 17 נפצע בתאונת קורקינט חשמלי בפתח תקווה ברמלה שמעו מקרוב את סיפורי 7 באוקטובר: בת זוגו של הלוחם והפצוע עלו לבמה בדרך למגרש: בני נוער מנתיבות פתחו את התכנית להכשרת עוזרי מאמן בסיור בטרנר שני קטינים נעצרו באשדוד בחשד שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר ניידות אשקלון: פועל בן 73 נפצע בינוני לאחר שמשטח כבד נפל עליו במפעל תושב פתח תקווה, מרצה בבר אילן, נאשם בתכנון מתקפת טרור המונית נגד ערבים “לא משאירים אף אחד מאחור”: שקד חבני ז״ל ועוגיות הטחינה שאהבה “תעשו הכול עם חיוך”: רוני אשל ז״ל והכריך של שבת שאהבה “קרן השמש שלנו”: ליבי כהן מגורי ז״ל וסלט העדשים שהפך למנה של כולם “תאמינו בעצמכם ותהיו אופטימיים”: אילן אליהו משה ז"ל והפנקייקים של הבוקר בבית “הוא היה שם בשבילנו תמיד”: אסף שלזינגר ז"ל והקציצות שאהב בשישי "הפרטיטורה של 'קיץ' הייתה בווסט, לצד הרימונים": אורי בר – אור ז"ל ונקניק השוקולד שאהב רשות המסים בנתניה: ביותר מ – 60% מהעסקים שנבדקו נמצאו הכנסות שלא נרשמו ״מי שמפחד לא מאמין״: בן בנימין כהן ז"ל וקציצות הערוק של שישי קריית מלאכי: צעירה נפלה מגובה של כ – 7 מטרים – פונתה במצב בינוני לאסותא אשדוד תנועת הרכבות בין תל אביב ההגנה ללוד הופסקה זמנית בעקבות חפץ חשוד

הצצה לחיי קהילת מעיין בגן יבנה

מה קורה לקהילה שכמה מחבריה איבדו יקירים וחלק מחבריה מתגוררים במרחק? איך קהילה מתמודדת עם מצב לחימה וממשיכה לשמר לכידות, להתחזק ולחזק?

מה קורה לקהילה שכמה מחבריה איבדו יקירים וחלק מחבריה מתגוררים במרחק? איך קהילה מתמודדת עם מצב לחימה וממשיכה לשמר לכידות, להתחזק ולחזק?

עם שאלות אלו ואחרות נאלצה קהילת מעיין גן יבנה להתמודד בחודשים האחרונים. "מעיין" הינה קהילה יהודית ישראלית עצמאית. בסיס הקהילה פועל בגן יבנה למעלה מ-16 שנה ומונה כ-30 משפחות קבועות.

באסון ה-7 באוקטובר, שתי משפחות מתוך הקהילה שכלו יקירים: מאיר וריטה כפיר שכלו את הבן גלעד ז"ל. סמדר ושלמה אלפסה גורן שכלו את האח והגיסה אבנר ומיה גורן ז"ל. כל אחת מהמשפחות, בדרכה שלה, נאלצה להתמודד עם סימני שאלה לא-מעטים עד שקיבלו את הבשורה הקשה מכל וממשיכה להתמודד עם הכאב ועם אינספור קשיים מורכבים הנובעים מן המציאות החדשה.

עד ל-7 באוקטובר, נהגה קהילת מעיין לקיים בצוותא קבלות שבת בתדירות של פעם בשבועיים, כמו גם אירועים משותפים סביב לוח השנה היהודי, טיולים, מפגשי ספרות ותוכן ועוד.

במקביל לצעדי תמיכה פרטניים, ליווי וגיבוי המשפחות, הבינו בקהילת מעיין שיש להתגבר על פחדים ותחושות געגוע למפגשים בין החברים כמו גם לשיגרה כלשהי. כמה חברים שחלקם אינם מתגוררים בגן-יבנה, ציינו שהם חוששים לנהוג בחושך. המסקנה שהתגבשה – לקיים מפגשי שבת קהילתית פעם בשבוע, במקום קבלת שבת פעם בשבועיים. זו באה לידי ביטוי בלמעלה מ-10 מפגשים שכבר התקיימו בבקרים.

המפגשים נפתחים באימון גופני, כדי לאפשר ללחץ המצטבר בגוף להשתחרר בעדינות.  מתברר שבין חברי הקהילה רבים עוסקים ביוגה, צ'י-קונג, טאי צ'י, פילאטיס ועוד. לא זאת אלא עוד שהם שמחים לשתף אחרים בתחומי הידע שלהם ולהוביל שעה קלה של תרגול.

בהמשך מתקיים מינגלינג על נשנושים קלים ואז מתכנסים הנוכחים לדיון קצר בפרשת השבוע, גם זה – בהנחיית אחד מחברי הקהילה.

בנוסף חידשה הקהילה מסורת ישנה – ארוחות ערב משותפות המתארגנות בבתי חברים. כמו כן מתקיימים מפגשים בנושאים ספרותיים, ובקרוב יתחדשו סיורים רגליים לאורך שביל ישראל.

"העיקר הוא תחושת הביחד שאנחנו מצליחים לשמר, כשהחוט המקשר הוא החיבור שלנו לארון הספרים היהודי, הישראלי, למסורת היהודית, לציונות ולאהבת הארץ" אומרת חנה גורן, חברה ותיקה ורכזת הקהילה לשעבר.

"אני בעלת משפחה קטנה מאד. החיבור לקהילה בכלל ובימים אלה בפרט מחדד בי תחושת שייכות. זה כמו חיבוק גדול. אולי ככה מרגיש קיבוץ?" מסכמת מרסל הדר.

◼️ לקבוצת חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יחצ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן