מבזקים
מחר זה קורה: פסטיבל ההופעות הגדול LIVE בעומר באשקלון חשש לליסטריה: חטיף השוקולד האהוב יורד מהמדפים! עיכובים בתנועת הרכבת הקלה בבת ים – זו הסיבה בית שמש: שינויים בהסדרי התנועה לקראת ל"ג בעומר לראשונה ביהודה ושומרון: מרכז שיקום ללוחמים ייפתח בבנימין אבן מהכותל שעברה מתל אביב לירושלים חוזרת הביתה: טקס גניזה מרגש במעמד בכירים "שיר גאווה נולד" יוצא לדרך בת"א – 12 פיינליסטים יתחרו על שיר הגאווה 2026 גן יבנה: מרוץ מרגש לזכרו של עומר לב ז״ל גן המדע של מכון דוידסון ברחובות מזמין לחוויה חכמה, כיפית ופתוחה בטבע קבלנים נתפסו משליכים פסולת בנייה בשטח פתוח במודיעין – ונקנסו גבעת שמואל: עולים חדשים חגגו ל״ג בעומר עם חץ וקשת וחיבורים חדשים רמלה חוזרת לשגרה: חמישה גני ילדים ייפתחו מחדש תחת השם "גני הניצחון" אתר בנייה באשדוד נסגר ל-30 יום לאחר שנתפסו שלושה שוהים בלתי חוקיים גבעתיים: קשיש הוטח לקרקע – שרשרת זהב בשווי 12 אלף שקל נתלשה ממנו באלימות בת 14 מאור יהודה נאשמת בתקיפת נערה באכזריות לעיני חברים – הרקע: סכסוך ברשת ארבעה תקפו אדם בפ"ת ונמלטו – הרקע פלילי אשדוד: קשיש הותקף בגינה – החשוד שיסה כלב, גנב ונעצר תוך זמן קצר טרגדיה בכביש 77: שלוש נשים נהרגו בתאונה קשה סמוך לזרזיר סוכלה חוליית דאע״ש: תכננו פיגועים בשער שכם ובקריית ארבע מהרצליה ועד אשדוד: הדולפינים חוזרים – סוף שבוע נדיר של תצפיות מרגשות מול חופי ישראל

הרב איפרגאן משיק שיר תפילה חדש לחטופים

השיר, שבוצע על ידי הזמרים רפאל כלפון וישראל איבגי, הולחן על ידי הרב עצמו, ומושמע כעת בתחנות הרדיו ברחבי הארץ.

בצל המתיחות סביב מצבם של החטופים, הרב יעקב ישראל איפרגאן, המכונה "הרנטגן", משיק שיר תפילה ייחודי שנכתב בהשראת המאבק לשחרורם. השיר, שבוצע על ידי הזמרים רפאל כלפון וישראל איבגי, נכתב על ידי הרב עצמו, ומושמע כעת בתחנות הרדיו ברחבי הארץ. זהו אחד מתוך מעל ל-7,000 שירי תפילה שכתב הרב איפרגאן מאז ה-7 באוקטובר, מתוך אמונה כי "כוחה של הרוח מסוגל לפרוץ מחסומים".

הרב איפרגאן, הפועל ללא הרף לצד משפחות החטופים, מקיים מפגשים אישיים עם קרובים ומעניק תמיכה רוחנית. באירוע מרגש שנערך בציון אביו, הרב שלום איפרגאן זצ"ל, במהלך חנוכה, הדגיש את סמליותו של נר שמיני: "הנקודה האחרונה של החושך היא סף האור. התפילות והדמעות חוצות את הרקיע – הפריצה בדרך", אמר.

יש לציין כי השיר, שנוצר בשיתוף כלפון ואיבגי, מבטא את הכמיהה לשחרור ומשלב בין מילות התפילה של הרב לבין מנגינה מרגשת. רפאל כלפון סיפר: "המפגש בין המילים של הרב למוזיקה יצר הרמוניה ייחודית. זו שליחות עבורנו להפיץ מסר של תקווה בשעה כה קשה".

משפחות החטופים מדגישות את החיבור העמוק שיוצר הרב איפרגאן. אם לחטוף שיתפה: "הוא לא מותיר אותנו לבד. התפילות שלו מקרבות בין השמיים לארץ, ומזכירות שיש אור בקצה המנהרה.

האזינו:

◼️ הצטרפו לחדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יוסי אלוני

דילוג לתוכן