הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי יוצאת למאבק בפערי השכר

בדיון השתתפו כ-10 מנכ”לים של משרדי ממשלה שונים וכ-30 סמנכ”לים וגורמי מקצוע בכירים בשירות הציבורי, אשר הציגו צעדים שננקטו ויוזמות נוספות שיוכלו להביא לשינוי בשטח

הוועדה הבין-משרדית לקידום נשים בשוק התעסוקה החלה בימים אלה את עבודתה. בראש הוועדה עומדת מירב שטרן, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשיוויון חברתי, בראשות השרה מאי גולן.

הוועדה הוקמה במטרה לגבש יעדים לאומיים מוסכמים ולבנות תוכנית רב-שנתית שתוביל לשינוי אמיתי בשוק העבודה הישראלי ולצמצום פערי השכר העומדים כיום על 33% בממוצע. על פי נתונים עדכניים, ישראל מדורגת במקום הלפני אחרון בעולם בפערי השכר בין גברים ונשים – מקום אחד בלבד לפני קוריאה.

בדיון השתתפו כ-10 מנכ”לים של משרדי ממשלה שונים וכ-30 סמנכ”לים וגורמי מקצוע בכירים בשירות הציבורי, אשר הציגו צעדים שננקטו ויוזמות נוספות שיוכלו להביא לשינוי בשטח וביניהן;

* מנכ”ל משרד התרבות והספורט, כפיר כהן, ציין כי משרדו קבע תנאי סף חדש בתמיכות ייצוג נשי של לפחות 33% בתפקידי הניהול כתנאי לקבלת תמיכה ממשלתית. המשרד רואה חשיבות רבה בקידום נשים ופועל הלכה למעשה במדיניות למימוש היעד הזה.

* מנכ”לית שירות התעסוקה, עו"ד עינבל משש, הדגישה כי קידום שוויון בשוק העבודה הוא מפתח מרכזי לצמצום פערים ולצמיחה כלכלית, וקראה ליישום פעולות קונקרטיות שיביאו לשינוי ממשי.

* מנכ"ל משרד העבודה, ישראל אוזן, פירט את מגוון תכניות התעסוקה שהמשרד מפעיל עבור אוכלוסיות מגוונות, בין היתר תכנית 50 פלוס שמטרתה לסייע לנשים בגילאים אלו בנושאי הכשרה וקריירה. אוזן ציין כי כחלק מתהליך ההזדקנות של החברה, החוב האקטוארי של מדינת ישראל וביטוח לאומי הולך וצובר נפח מאד משמעותי. תפקיד משרד העבודה הוא לסייע בנושאים אלו ולחזק את שוק העבודה.

* ראש רשות התאגידים במשרד המשפטים, עו"ד שולי אבני, ציינה כי מדדי שיוויון בין נשים לגברים נכנסו לאחרונה כמרכיב במדד הבינלאומי ל״קלות עשיית העסקים״.

* אלה בר דוד מנהלת תחום בכיר תעסוקה איכותית במשרד העבודה הדגישה כי עמידה ביעדים שהוגדרו ל-2030 תוכל להגדיל את התוצר הלאומי הגולמי (תמ”ג) ב-7% ובשווי של כ-9 מיליארד ₪.

מנכ”לית הרשות לקידום מעמד האישה, מירב שטרן, סיכמה את הדיון ואמרה: ״פערי השכר בין נשים וגברים אינם רק נתון סטטיסטי – הם מייצגים הזדמנויות מוחמצות, עוול כלכלי, ופוטנציאל לא ממומש של המשק הישראלי. בכוונת הוועדה לגבש תוכנית ברורה ומחייבת לצמצום הפערים. העובדה שכה רבים מבכירי המגזר הציבורי לקחו חלק בדיון – מוכיחה עד כמה הנושא קריטי ונמצא בראש סדר העדיפויות. הוועדה תמשיך לפעול במתכונת בין-משרדית, תוך פיקוח ומעקב אחר יישום ההמלצות שתגובשנה״

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

צילום: משרד לשוויון חברתי

דילוג לתוכן