מבזקים
צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה – 1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי רמת גן: תושב העיר נאשם בסחר בסמים דרך טלגרם – גם לקטינים חסימות לילה באזור אשדוד: רחוב הנפט ייסגר לכיוון דרום במסגרת עבודות בכביש 41 בן 16 נפצע בינוני באירוע אלימות בירושלים ופונה לחדר הטראומה דיווח ראשוני: פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה ירי הבוקר ברמלה: גבר בשנות ה – 30 לחייו נפצע קשה בג'ואריש, המשטרה פתחה במצוד התפנית בפרשת העובר שהושאר בבית החולים בירושלים: המשטרה קבעה שלא בוצעה עבירה חשד לחטיפה ולתקיפה קשה של בן 17 בדרום; צעיר בשנות ה-20 נעצר

השומרון: סיור בהר עיבל הפך להצהרה – “עוד תהיה כאן עיר”

הרב שמואל אליהו, השר עמיחי אליהו ויוסי דגן ביקרו באתר היישוב החדש ובמזבח יהושע

‏יוסי דגן ראש מועצת שומרון אירח את הרב שמואל אליהו, בנו השר עמיחי אליהו ומשפחתם לסיור בשומרון, וביקור עם הרב אליקים לבנון באתר בו ייבנה היישוב החדש ״עיבל״ ובמזבח יהושע. השר אליהו: ״רואים ניסים גדולים״. יוסי דגן אמר: ״זה האתר ההתיישבותי הקדוש ביותר בארץ, עוד תהיה כאן עיר״

‏התרגשות בשומרון: רב העיר צפת הרב שמואל אליהו, שר המורשת עמיחי אליהו, ובני משפחתם, ביניהם הרב בצלאל והרבנית רחל בזק, והרב אריאל אליהו יו״ר איגוד רבני קהילות, קיימו סיור מיוחד בשומרון עם ראש המועצה יוסי דגן, בו הם ביקרו באתר בו ייבנה היישוב החדש ״עיבל״ שהקימה המועצה האזורית שומרון יחד עם תנועת ״אמנה״ על הר עיבל, שם פגשו את שומרי האתר, ואת התלמידים שילמדו במקום בישיבה החקלאית – שלוחת ישיבת אלון מורה. בהמשך היום הם סיירו גם במזבח יהושע, ובשומרון העתיקה.

הסיור החל ביישוב שבי שומרון, ומשם המשיכו המשתתפים לאתר בו ייבנה היישוב החדש ״עיבל״. בשיאו של הביקור נערך במקום מעמד מרגש של ברכת ״מציב גבול אלמנה״ על ידי הרב בצלאל בזק, כשלאחריו פצחו המשתתפים בשירה וריקודים של ״הושיעה את עמך וברך את נחלתך״.

לאחר מכן המשיכו לסיור במזבח יהושע, שם קראו את פסוקי התנ"ך על מעמד הברכה והקללה ושמעו סקירה היסטורית מבועז העצני. הרב אריאל אליהו, אחיו של השר עמיחי אליהו ובנו של הרב שמואל אליהו, הוביל מעמד קבלת עול מלכות שמים בסמוך למזבח.

הרב אליקים לבנון, רב השומרון וראש ישיבת אלון מורה, אמר: ״ביישוב הזה אין מחלוקת, ממשלת ישראל מאשרת אותו והצבא מעוניין בו. נברך בשם ומלכות ׳מציב גבול אלמנה׳. היישוב הזה יחזיק מעמד, יגדל ויצמח לתורה, לארץ ישראל ולאהבת העם, ויהפוך לעיר גדולה״.

הרב שמואל אליהו אמר: ״זהו אירוע בינלאומי. בהר עיבל נמצאת האבן הכי חשיבה בהיסטוריה האנושית, עליה נחקקה התורה ב-70 לשון כבשורה לעולם. לכל בית שנבנה פה יש תפקיד להביא אור לעולם. אי אפשר לבנות את ירושלים בלי שבונים את השומרון״.

יוסי דגן ראש מועצת שומרון אמר ביישוב עיבל: ״המקום הזה הוא אחד המקומות המשמעותיים ביותר בארץ ישראל, ולדעתי המשמעותי ביותר, מבחינת חיבור למורשת, להיסטוריה, לאלוקים ולעם ישראל. יש לנו המון מקומות מיוחדים וקדושים, וזה חשוב מאוד, אבל המקום הזה הוא האתר ההתיישבותי, הקדוש ביותר״.

לדבריו, ״ההתחלה של המקום הזה הייתה עוד לפני ימות יהושע בן נון, בכניסת עם ישראל לארץ. ברוך ה׳, כבר מספר שבועות שנמצא כאן חיל החלוץ של השלוחה החקלאית של אלון מורה, ובעוד כמה שנים בתיאום עם מערכת הביטחון נחנוך כאן בעזרת ה' את שכונת הקבע, ויהיו כאן משפחות ויישוב מן המניין. היישוב ״עיבל״ יהפוך לעיר ואם בלב השומרון. תהיה את העיר ׳הר ברכה׳ בהר גריזים, ויהיה כאן עיר בהר עיבל״.

השר עמיחי אליהו אמר בסיור: ״הניסים שאנחנו רואים עכשיו במלחמה הם לא פחות גדולים מהניסים של יציאת מצרים. מי שחושב שאנחנו זקוקים לאישור מבחוץ – המציאות היא הפוכה. מייק האקבי אמר לי שהנשק הכי משמעותי של עם ישראל הוא החיבור לתנ״ך ולשורשים. אתם המתיישבים האריות שמושכים את הקטר של עם ישראל קדימה״.


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רועי חדי

דילוג לתוכן