מבזקים
הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80 בן 18 נפצע בתאונה בין רכב למשאית גרר בלוד אופקים: פסטיבל תיאטרוני הרחוב חוזר עם מופעי ענק ואמנים בינלאומיים 6,000 דונם של נטיעות: המדינה יוצאת למבצע ענק בנגב כדי למנוע פלישות ובנייה בלתי חוקית
שוטר מרצה בפני תלמידי תיכון בכיתה בקריית מלאכי, כאשר התלמידים מקשיבים להרצאה בנושא אחריות אישית, חוק הנוער והשלכות של מעורבות בפלילים בגיל צעיר

השיעור שהסביר לתלמידים בקריית מלאכי למה תיק פלילי לא נגמר בבית הספר

שוטרי תחנת קריית מלאכי הגיעו לבית הספר דרכא והציגו לבני הנוער את ההשלכות הפחות מוכרות של מעורבות בפלילים בגיל צעיר – מהשירות הצבאי ועד האפשרות לטוס לחו"ל
שוטר מרצה בפני תלמידי תיכון בכיתה בקריית מלאכי, כאשר התלמידים מקשיבים להרצאה בנושא אחריות אישית, חוק הנוער והשלכות של מעורבות בפלילים בגיל צעיר

מה הקשר בין קטטה בבית הספר, ויכוח שהסתבך או עבירה שנראית רגעית בגיל ההתבגרות לבין השירות הצבאי, מציאת עבודה בעתיד או קבלת ויזה למדינות שונות?

זו בדיוק השאלה שעמדה במרכז מפגש מיוחד שהתקיים השבוע בבית הספר דרכא בקריית מלאכי, במסגרת פעילות הסברה של שוטרי תחנת קריית מלאכי כחלק ממבצע "שובר גלים" והמאבק בפשיעת הנוער.

במהלך ההרצאה נחשפו התלמידים לעולם המשפט הפלילי ולמשמעות של תיק פלילי, תוך הסבר על ההבדלים בין רישום משטרתי לבין הרשעה פלילית והשלכותיהם האפשריות בהמשך החיים.

השוטרים ביקשו להמחיש לתלמידים כי לעיתים מעשים המבוצעים בגיל צעיר עלולים להמשיך ולהשפיע גם שנים לאחר מכן. בין היתר הוסבר כיצד רישומים מסוימים עלולים להשפיע על הליכי הגיוס לצה"ל, קבלת סיווג ביטחוני, אפשרויות תעסוקה בעתיד ואף על כניסה למדינות שונות בעולם.

לצד ההסברים על ההשלכות האפשריות, הוצגו בפני התלמידים גם עקרונות חוק הנוער והגישה הנהוגה בישראל כלפי קטינים, המדגישה שיקום, ליווי ומתן הזדמנות שנייה.

במסגרת המפגש הוסבר כי החוק מאפשר במקרים מסוימים מחיקת רישומים והסדרת מעמדם של קטינים שביצעו עבירות, מתוך רצון לאפשר להם לפתוח דף חדש ולהשתלב מחדש בחברה.

במשטרה מדגישים כי מטרת הפעילות אינה רק אכיפה, אלא גם מניעה והסברה. באמצעות מפגשים ישירים עם בני נוער, מבקשים השוטרים לחזק מודעות, אחריות אישית וקבלת החלטות מושכלת, תוך הבנת המשמעות של כל בחירה בגיל ההתבגרות.

הפעילות בבית הספר דרכא היא חלק ממערך רחב שמפעילה משטרת ישראל בבתי ספר ברחבי הארץ, במטרה לצמצם מעורבות של בני נוער בפלילים ולחזק את הקשר בין הקהילה לבין גורמי האכיפה.

בסיום המפגש יצאו התלמידים עם מסר אחד ברור: תיק פלילי הוא לא רק עניין של כאן ועכשיו – לעיתים הוא יכול להשפיע גם על העתיד.


◼️ חדשות קריית מלאכי, באר טוביה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן