מבזקים
אשדוד חוגגת 70: מצדיעים למגינים ומספרים את סיפורה של העיר באר שבע: ארבעה קטינים מואשמים ברצח דסטאו צ׳קול מתחת לביתו אשדוד, בת ים ורמלה: המשטרה סגרה עסקים ואתר בנייה בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים הנהלה חדשה למכבי יבנה – אשר שטרית מונה ליו"ר העמותה גבר כבן 70 נמשה מהמים ללא הכרה בחוף הרצל בנתניה אשדוד: הפסידו מכרז, הוציאו את המשאיות – והעירייה מאשימה ב"לקיחת תושבים כבני ערובה" סמוך לירושלים ומעלה אדומים: מטמנות פסולת פיראטיות נהרסו באל – עזריה גבעת שמואל מתכוננת לקיץ: הצללות, גיזום ושדרוג בתי ספר גבעת שמואל משחררת יתושים עקרים: המהלך החדש נגד עקיצות הקיץ חשד להברחת 24 אלף סיגריות אלקטרוניות עם נוזל בירושלים תל אביב: הציצו לחלון המקלחת – ותקפו באכזריות את אב המשפחה שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית והתשתיות נכנסות לשלב מורגש סכסוך שכנים בבאר שבע הוביל לחילוץ עשרות בעלי חיים מבית בעיר שלושה נעצרו שעות אחרי השוד: חנות סלולר באילת הפכה לזירת סכסוך סכסוך בין קטינים בלוד הסתיים בקטיעת רגלו של נער עובר אורח סמוך לבאר טוביה: הולך רגל נהרג מפגיעת משאית בתחנת דלק עוטף עזה מזהיר את הצפון: “להירדם בפעם השנייה זו פריבילגיה שאין לנו” ראשון לציון: רואה חשבון חשוד בדיווח כוזב לרשות המסים יותר מ – 200 אלף ביצים נתפסו בלילה אחד: גל הברחות חריג סוכל במעברי יהודה ושומרון רהט במוקד המאבק על הקרקעות בנגב: שיקלי תוקף את ועידת החירום

התחדשות עירונית בקריית מלאכי; מתכננת מחוז דרום בביקור בעיר

בביקור נדונו האתגרים הייחודיים של העיר ומציאת דרכים לפיתוח עירוני, לצד גישור של הפערים הכלכליים עמם מתמודדים היזמים.

מתכננת מחוז דרום בביקור בקריית מלאכי

בפגישה נסקרו כל האזורים בהם יש היתכנות לביצוע התחדשות עירונית ופינוי בינוי. גם  אתגרי התנועה והפתרונות שעומדים על הפרק

מיכל מריל, מתכננת מחוז דרום במנהל התכנון, הגיעה לקריית מלאכי יחד עם הרפרנטים ניצה צפריר-כהן ויוסי ישראלאשוילי כדי לבחון מקרוב את הפרויקטים להתחדשות העירונית בעיר.

הביקור נועד להבין את האתגרים הייחודיים של העיר ולמצוא דרכים לפתח אותה, לצד גישור של הפערים הכלכליים עמם מתמודדים היזמים.

במהלך הביקור, הציג יוסף כהן – מ"מ מנכ"ל העירייה, סקירה מקיפה של העיר, הכוללת את מערכות ה- BI (בינה עסקית), ה-GIS (מערכת מידע גאוגרפית) והחזון הנדל"ני של ראש העיר. כמו כן, הוצגו בפני המתכננת אתגרי התנועה בעיר והחשיבות של הרחבת גבולותיה.

שנאור קטש, מנהל ההתחדשות העירונית בקריית מלאכי, הציג את הפרויקטים הפוטנציאליים להתחדשות עירונית, בדגש על בניין 101 בבן גוריון ופרויקט פינוי בינוי בשכונת חב"ד-בן גוריון. בהקשר זה הועלו בפני המתכננת המחוזית האתגרים הייחודיים של הפרויקט האחרון ועל כך שבשכונת כרמי הנדיב הסמוכה אושרו 20 קומות לבנייה, אך במרחק מטרים ספורים משם, משרד הביטחון מתנגד לבנייה מעל 9 קומות.

הביקור כלל גם סיור בשכונות הוותיקות הרצל, ויצמן וקיבוץ גלויות, כדי לבחון מקרוב את צפיפות הבנייה ולהבין את האתגרים הייחודיים של שכונות אלה.

במהלך הדיונים, הודגש הצורך ביצירת קישוריות בין השכונות הוותיקות והחדשות, כמו גם בחשיבות היציאות לעיר אשדוד והכביש העוקף של באר טוביה להפחתת עומסי התנועה בעיר. הביקור הסתיים בדיון מקיף על תכנון ההתחדשות העירונית בקריית מלאכי לשנים הבאות, תוך התייחסות לאתגרים וההזדמנויות שעומדים בפני העיר.

ראש העיר אליהו זהר:

"אנו מחויבים לפתח את קריית מלאכי ולהפוך אותה לעיר מודרנית ומתקדמת, תוך שמירה על הצביון הייחודי שלה. ההתחדשות העירונית היא מפתח מרכזי להשגת מטרה זו ואני מאמין שהצגת האתגרים יסייעו לנו להתקדם בהתחדשות עירונית".

 

◼️ לקבוצת חדשות קריית מלאכי והמועצה האזורית באר טוביה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית קריית מלאכי

דילוג לתוכן