לאחר ההקרנה בפסטיבל קאן והביקורות הבינלאומיות המשבחות, חברת ההפצה האמריקאית Kino Lorber הודיעה כי רכשה את זכויות ההפצה בצפון אמריקה ל"כן" – סרטו החדש של נדב לפיד, ומתכנתת להפיצו בהפצה רחבה בכל רחבי ארצות הברית.
קינו לורבר היא אחת מחברות ההפצה הגדולות והוותיקות בתחום הקולנוע העצמאי בלמעלה מ-45 השנים האחרונות,עם ספרייה של למעלה מ-4000 כותרים. בין השאר היא אחראית להפצת קלאסיקות כמו "הקונפורמיסט" של ברטולוצ'י וזוכה האוסקר הזר "מפיסטו" של אישטוואן סאבו, כמו גם יצירות מובילות דוגמת "שיני כלב", סרט הפריצה של יורגוס לנטימוס, "בופור" ו"עג'מי" הישראלים שהיו מועמדים לפרס אוסקר הזר ו"הגבול הירוק" של אניישקה הולנד.
זהו הישג נדיר לסרט ישראלי בתקופה זו, וזהו למעשה שיתוף הפעולה הרביעי של לפיד עם קינו, שהפיצו בעבר את סרטיו "הגננת", "מילים נרדפות" ו-"הברך".
ריצ'רד לורבר, יו"ר ומנכ"ל Kino Lorber, אמר עם ההכרזה: "לפיד יצר יצירה מסעירה ומטלטלת, שמבתרת את הרגשות סביב אחת הטרגדיות הגדולות של זמננו. הסרט נמנה עם היצירות הבולטות ביותר שהוקרנו השנה בפסטיבל קאן.לפיד נחשב לאחד היוצרים המוערכים והידועים כיום, הן בארצות הברית והן ברחבי העולם, ואנו מאמינים שלסרט יש את הסיכויים הגבוהים ביותר להתמודד בהצלחה על מועמדות לאוסקר בקטגוריית הסרט הבינלאומי הטוב ביותר. אנו גאים לשתף איתו פעולה שוב ולהביא את הסרט לקהל בצפון אמריקה".
"כן" מספר את סיפורם של י. מוזיקאי ג'אז קשה יום ואשתו יסמין, פעם רקדנית, בישראל של אחרי 7 באוקטובר. השניים נותנים את אומנותם, נשמתם וגופם למרבה במחיר. מביאים עונג, בידור ונחמה למדינה המדממת. יום אחד י. מקבל משימה בעלת חשיבות עליונה, למצוא מלודיה להמנון לאומי חדש. בסרט מככבים אריאל ברונז, אפרת דור, נעמה פרייס ואלכסיי סרבריאקוב.
הסרט זכה לשבחים עצומים ברחבי העולם, מאז הוקרן בחודש מאי במסגרת "שבועיים של במאים" בפסטיבל קאן. בין היתר זכה להיכלל ברשימת סרטי העשור הטובים ביותר (עד כה), של מגזין Indiewire, כמו גם לביקורות נלהבות ב"הוליווד ריפורטר", "רולינג סטון" ו"לה מונד" (בין היתר) ולשלל תשבחות גם בכלי התקשורת הישראלים. בהמשך נבחר גם לפסטיבלים בקרלובי וארי, מינכן וירושלים.
לפיד עצמו הוסיף: "זה הסרט הקשה והתובעני ביותר שיצרתי. אני מאמין שהקרנתו בצפון אמריקה יכולה להיות עכשיו משמעותית מאי פעם. זהו סרט מחאתי על היכולת לומר 'לא' לכוח – דרך בחירה בכניעה."
הסרט יופץ בצפון אמריקה בבתי הקולנוע ובהמשך גם בפלטפורמות דיגיטליות, חינוכיות ובמדיה ביתית. בנוסף לארצות הברית, נרכש הסרט להפצה בעוד כ-20 מדינות נוספות, ובהן שוויץ, צרפת, גרמניה, יוון והודו.
◼️ חדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות ברנז'ה, רכילות, בידור, טלוויזיה, מוסיקה בווטסאפ לחצו כאן







