מבזקים
שלושה בנייני רכבת בבאר שבע יפנו מקום לכ – 500 דירות: התוכנית החדשה בשכונה ד' קריית גת: פועל בן 43 נפל מסולם ונפצע באורח בינוני גאווה בבת ים: תלמידי סוקולוב זכו במקום הראשון בתחרות ארצית של חברת החשמל לא רק 13 אלף דירות: בפתח תקווה מתכננים 300 דונם של מסעדות, תרבות ובילויים בשכונת צמרת פחות כסף לחינוך לכל תושב: ההוצאה לנפש ירדה ב – 3.5% בשנה אחת ״מותרת לכל אדם״ מגיעה לבאר יעקב: כרטיס ב־85 שקלים שוטרי תחנת קריית מלאכי עצרו שלושה תלמידים בחשד לתקיפת קטין בג'וליס שגרירות קולומביה נחנכה בירושלים: השגרירות העשירית בבירה רק כ – 220 נשרים נותרו בישראל: בנגב ובערבה מזמינים את המשפחות להכיר את מלך העופות משדרות ואופקים לעולם: המפעלים שמייצאים לחו"ל ומספרים על הקשיים בדרך ממושב זרחיה שליד אשקלון לטיקטוק: הצעיר עם 200 אלף העוקבים שיצר סדרה על חרמות עבריין מוכר מירושלים הפך לסוכן סמוי – והוביל למעצרם של 28 חשודים בסחר בסמים ברמלה מציעים לנשים יומיים של הכנה לחזרה לעבודה – ללא תשלום אילת מארחת יותר מ – 10,000 ספורטאים: השנה גם שורדי הנובה עולים למגרש בבת ים נפתחה מחלקת שיקום חדשה: מספר מיטות האשפוז בבית החולים גדל ב – 50% בראשון לציון חוזרים אל השירים של פעם: ספר שנכתב כמעט 20 שנה יושק במוזיאון העיר בחולון מתכננים להרוס 330 דירות ולבנות כ – 1,000 חדשות: פרויקט ענק בחמישה רחובות במודיעין נפתחו חמישה מגרשי פאדל חדשים – כמה תשלמו על שעה של משחק? אירוע חריג בתל אביב: שלושה לכודים חולצו ממבנה שקרס – הסריקות נמשכות כמעט 7,000 דוחות תנועה בתשעה חודשים בלוד – ואלה לא דוחות חניה

חג בטוח בסוכה: כך תמנעו סכנות חשמל – מדריך מכון התקנים לסוכות

חיבורי חשמל זמניים, תאורה, כבלים ומכשירים בסוכה עלולים להפוך במהירות למפגע בטיחותי אם אינם מותקנים נכון. לקראת חג הסוכות, מומחי מעבדת החשמל של מכון התקנים מפרסמים שורה של כללים חשובים – מה אסור לחבר בסוכה, איך להשתמש נכון בכבלים ובתאורה ומה חייבים לעשות במקרה של גשם.

הסוכה כבר עומדת, הקישוטים נתלו והתאורה מוכנה – אבל דווקא בשלב הזה חשוב לעצור ולבדוק שהחשמל בסוכה בטוח. תנאי חוץ, לחות, טל, גשם וחיבורים זמניים יוצרים סיכונים שאינם קיימים בדרך כלל בתוך הבית.

לקראת חג הסוכות ריכזו מומחי מעבדת החשמל של מכון התקנים שורה של הנחיות שנועדו לצמצם את הסיכון להתחשמלות, להתחממות יתר ולשריפה.

ראשית, חשוב מאוד לבחור נכון את מיקום הסוכה. אין לבנות סוכה בצמוד לעמודי חשמל או לארונות חשמל, ובוודאי שאין להשתמש בהם כעמוד תומך או כדופן של הסוכה.

גם לא כל מכשיר חשמלי שמתאים לבית מתאים לשימוש בסוכה. לפי מומחי מכון התקנים, אין להתקין בסוכה מזגנים, פלטות חשמליות או תנורי חימום, מאחר שמוצרים אלה אינם מוגנים מפני חדירת מים.

בנוסף, אין לתלות מאווררי תקרה בסוכה. ברוב המקרים גובה הסוכה והשלד שלה אינם מתאימים להתקנה בטוחה של מאווררים מסוג זה.

בכל הנוגע לתאורה, יש להשתמש אך ורק בציוד חשמלי תקין המיועד לשימוש חיצוני – שקעים, תקעים, נורות, כבלים מאריכים, שרשראות תאורה ואביזרים נוספים. מומלץ לוודא שהמוצרים נבדקו ואושרו על ידי מכון התקנים.

בשל האפשרות לגשם, לחות וטל בשעות הלילה, יש להשתמש בגופי תאורה מוגני מים ובבתי תקע המתאימים להתקנה חיצונית.

גם לקישוטי הסוכה יש כללי בטיחות: אסור לתלות קישוטים על חוטי חשמל או בסמוך לנורות ולמנורות. יש למנוע מגע ישיר בין גופי התאורה לבין דפנות הסוכה או הסכך, בשל החשש להתחממות יתר ולשריפה.

מומחי מכון התקנים ממליצים להעדיף תאורה "קרה", כמו נורות LED, על פני נורות להט.

חשוב גם לוודא שהסכך אינו מונח על כבלי חשמל.

אחד הדברים המרכזיים שיש לבדוק הוא קיומו של מפסק מגן מפני זרם דלף – "פחת" בלוח החשמל של הבית או במקור החשמל שמזין את הסוכה. יש לבדוק את תקינותו באמצעות לחיצה על כפתור הניסוי.

בעת שימוש בכבלים מאריכים יש לוודא שאין חוטים או גידים חשופים שעלולים לגרום להתחשמלות, וכי כל החיבורים תקינים ואמינים. מומלץ להרחיק את הכבלים מהישג ידם של ילדים ולהצמיד אותם ככל האפשר לדופן הסוכה כדי שלא יהפכו למכשול.

אין לשרשר מספר כבלים מאריכים זה לזה. אם משתמשים בתוף כבלים, יש לפרוס את הכבל לכל אורכו.

כלל חשוב נוסף: אין לגעת בכבל או במכשיר חשמלי בידיים רטובות או כאשר עומדים יחפים.

אם משתמשים במאוורר בסוכה, יש להשגיח במיוחד על הילדים ולוודא שאינם משחקים בו או מתקרבים אליו יתר על המידה, במיוחד ילדים בעלי שיער ארוך.

גם בעת פירוק הסוכה יש להקפיד על כללי הזהירות. לפני תחילת הפירוק יש לנתק את כל הציוד החשמלי מרשת החשמל.

במכון התקנים מזכירים כי על פי החוק, גם התקנה זמנית של מתקן חשמלי בסוכה חייבת להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך, למעט חיבור באמצעות שקע ותקע ותליית גוף תאורה מיטלטל.

ויש כלל אחד שחשוב במיוחד לזכור כאשר מזג האוויר משתנה: אם יורד גשם – מנתקים את אספקת החשמל לסוכה. לפני חיבור החשמל מחדש יש לוודא שהכבל יבש לחלוטין. אין לחבר כבל רטוב לחשמל.

המסר פשוט: כמה דקות של בדיקה והיערכות לפני החג יכולות למנוע סכנות מיותרות ולהבטיח שהסוכה תהיה לא רק יפה וחגיגית – אלא גם בטוחה.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן