מבזקים
לראשונה ביהודה ושומרון: חברת המשקם חנכה מפעל תעסוקה באריאל בן 15 מלוד, שתי מדליות זהב: דותן שרגא כבש את אליפות יוון גם מחוץ למשמרת: שוטרת זיהתה חשוד בחולון ופתחה במרדף רגלי תאונה קטלנית בחולון: הולכת רגל נהרגה ברחוב המלאכה, נהג בן 54 עוכב לחקירה רמלה: אישה כבת 40 נפצעה באירוע ירי ברחוב הרצל סוף לתעלומת הריח בראשון לציון? נהג ביובית נעצר בחשד שהשליך חומר מסוכן לביוב בשל הגשמים: מרוץ באר יעקב ה-7 נדחה ל-20 בנובמבר באר יעקב: ערב שירה בציבור ״בטעם של פעם״ באר יעקב: ״געגע הברווז המשוגע״ עולה על הבמה אשדוד: ״החולה ההודי״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה אשדוד: ״שומרי הדרקונים״ מגיעים למשכן אשדוד: ״נובה חדשה״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה אילת: ״קיר זכוכית״ של בית ליסין עולה בתיאטראות אילת ״לא הייתם צריכים״: הדרמה הקומית של הקאמרי מגיעה לרחובות באר יעקב: ההצגה ״מורדות״ תעלה במשכן לאמנויות הבמה רחובות: מחווה ליוסי בנאי עם האחים אסנר טריפונס מגיע לרחובות: חגיגה יוונית-ישראלית בבית העם ג׳אז, בלוז ורוקנרול באילת: להקת רונדו עולה לבמה צה״ל ושב״כ: חוסל בכיר חמאס שהחזיק בשבי את עומר שם טוב בפיקוד הצפון הוצג לראשונה לרמטכ״ל מודל ״צוות הקרב הרובוטי״

חדשנות פורצת דרך באשדוד

התלמידים הפגינו שליטה בכלים טכנולוגיים מתקדמים כמו בינה מלאכותית, קנבה ובניית בוטים, ואילו לאורחים הרבים שהגיעו לחזות בתצוגות, לא נותר אלא לשבח את הידע הנרחב של התלמידים, את יכולת ההסבר המרשימה שלהם ואת המיזמים המדהימים שהוצגו. "הייתי בהלם", אמרה אחת האימהות שהשתתפה בערב החשיפה. "הילד שלי מסביר לי על בינה מלאכותית כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם. באמת שלא ציפיתי לרמה כזאת של מקצועיות".

בעידן שבו הטכנולוגיה משתנה בקצב מסחרר, בית חינוך ממ"ד "הקריה" באשדוד מוכיח שהמשפט "הילדים הם העתיד שלנו" אינו סתם קלישאה. השנה תלמידי בית הספר המציאו 13 יוזמות חדשניות, שמשלבות טכנולוגיה מתקדמת עם פתרונות אמיתיים לבעיות יומיומיות. התוצאות עולות על כל דמיון ומוכיחות פעם אחר פעם איך מצוינות הופכת למציאות.

ביום שלישי  התקיים בבית הספר הקריה ערב שיא חדשני, מרהיב ומרגש. הכניסה לבית הספר החסירה פעימה בלב. ילדים וילדות הציגו מיזמים שהיו יכולים לצאת היישר מחברות הייטק מובילות. "לא מדובר בפרויקטים תיאורטיים, אלא בפתרונות פעילים ומעשיים שפותחו במהלך השנה במסגרת שיעורי חקר ויזמות. המטרה הכי חשובה שלנו כאן בביה"ס היא לממש את הפוטנציאל האישי של כל תלמיד ותלמידה", הסבירה אסתר כהן ראובני, מנהלת בית הספר, בפתיחת הערב. "במקום להכין אותם רק למבחנים, אנחנו מכינים אותם לחיים האמתיים".

הערב נפתח בהופעה של מקהלת המנדולינות הבית-ספרית, בהנחיית המורה נטליה, אבל הפתעה אמתית הגיעה כשהאורחים סיירו בין מוקדי החדשנות השונים ונדהמו מהיצירתיות וממקצועיות המיזמים, וראו איך טכנולוגיה פוגשת יצירתיות. להלן מספר דוגמאות למיזמים שהוצגו ויכולים לפתור בעיות אמיתיות:

  • תלמידי כיתה ו' פיתחו מרחב למידה מיוחד המבוסס על חמשת החושים, לטובת ילדים עם קשיי למידה והפרעת קשב וריכוז. הפתרון כולל סביבה מותאמת לתלמידים עם- ADHD  אסטרטגיות הוראה מיוחדות וכלים טכנולוגיים לשיפור מיקוד וריכוז.
  • שיפור השפה האנגלית – בעיה שמוכרת לכל תלמיד ותלמידה בישראל. התלמידים יצרו פלטפורמה דיגיטלית חדשנית לשיפור מיומנויות הבנת הנשמע.
  • פתרון קונפליקטים באמצעות בוט כיתתי הכולל בתוכו כלי גישור לתלמידים ומורים להקניית יכולות הקשבה ותקשורת יעילה.
  • כובע אישי עם מאוורר מובנה – פתרון מושלם לקיץ הישראלי הלוהט.
  • מטריה חכמה שמאירה בחושך ובגשם – שילוב של בטיחות ויעילות.
  • ארגז כלים טכנולוגי ויצירתי לסיוע בתיקון שגיאות כתיב ועוד.
  • לבטיחות בים נבנה  רובוט המזהה מצבי חירום בסביבה הימית – פיתוח שיכול להציל חיים באמת.
  • "רגשוני" – כלי דיגיטלי שפותח עבור ילדים צעירים ומאפשר התמודדות עם מצבי רגש שונים.

התלמידים הפגינו שליטה בכלים טכנולוגיים מתקדמים כמו בינה מלאכותית, קנבה ובניית בוטים, ואילו לאורחים הרבים שהגיעו לחזות בתצוגות, לא נותר אלא לשבח את הידע הנרחב של התלמידים, את יכולת ההסבר המרשימה שלהם ואת המיזמים המדהימים שהוצגו. "הייתי בהלם", אמרה אחת האימהות שהשתתפה בערב החשיפה. "הילד שלי מסביר לי על בינה מלאכותית כאילו זה הדבר הכי טבעי בעולם. באמת שלא ציפיתי לרמה כזאת של מקצועיות".

ההצלחה המסחררת הזו לא הייתה מתאפשרת ללא שותפות של מספר דמויות מפתח: סוזי אילוז, מדריכה לתקשוב במחוז דרום, שחשפה את הצוות למגוון כלים חדשניים מבוססי בינה מלאכותית. אתי להב, שסייעה בהכוונת התהליך הכיתתי, ו-מיכל לוי, רכזת המדעים הבית-ספרית, שלקחה חלק משמעותי בהובלת התהליך. ערב חשיפת היוזמות בבית חינוך "הקריה" מדגים איך נראה חינוך של המאה ה-21. במקום ללמד תיאוריה בלבד, התלמידים רכשו כלים אמיתיים: עבודת צוות, פתרון בעיות, חשיבה יצירתית ושליטה בטכנולוגיות מתקדמות. "הילדים האלה לא רק מוכנים לעתיד", אמרה אחת המורות, "הם כבר יוצרים אותו".

הגב' לבנת זיק, שנבחרה לאחרונה כמנהלת מחלקת חינוך יסודי בעיר, סיכמה את האירוע היוצא דופן כך: "יוזמות אלו מייצגות גישה מתקדמת לחינוך, המשלבת טכנולוגיה עם הבנה עמוקה של צרכי התלמידים. אין ספק שהאור בעיניים של הצוות החינוכי בא לידי ביטוי בכל יוזמה ויוזמה". ומנהלת בית הספר, הגב' ראובני הוסיפה כי "המסר המרכזי בתוך תהליך הלמידה החדשנית הוא חינוך איכותי ומותאם. הטכנולוגיה משמשת ככלי לקידום מטרה חשובה זו". בית חינוך "הקריה" מוכיח שוב ושוב שמצוינות היא לא רק יעד, אלא דרך חיים. דרך של יזמות, חדשנות ומימוש פוטנציאל אישי – והכל בבית ספר אחד בעיר אשדוד שמוביל את דרך העתיד.

 הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בית ספר הקריה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן