מבזקים
אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים אשקלון: בן 17 פיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים – חובשת איחוד הצלה הגיעה בזמן בן 17 הוכש על ידי נחש באשדוד הלילה: בן שנתיים חולץ בשלום מתוך רכב נעול ברחוב יצחק הנשיא באשדוד ירושלים: גבר כבן 35 נפצע קשה באירוע אלימות ברחוב אגריפס אשדוד: בן 14 נפגע מרכב בעת שרכב על קורקינט חשמלי 74% מהיהודים בישראל צמים ביום כיפור – וגם 47% מהחילונים אחרי שנים של הזנחה: כך מתכננים לשקם את מקווה הבאבא סאלי באשקלון למה הפשתן חוזר לארון הגברי דווקא בקיץ הישראלי?

חדש בישראל: המכשיר הזעיר שמציע הקלה מעקיצות חרקים – בלי משחות ובלי סוללות

הקיץ הישראלי, הטיולים, הישיבה בחוץ והיתושים מביאים איתם גם את אחת התופעות המציקות ביותר: עקיצות וגירוד שלא נותן מנוחה. עכשיו מגיע לישראל heat it – מכשיר רפואי קומפקטי שמתחבר ישירות לסמארטפון ומפעיל חום ממוקד למשך מספר שניות באזור העקיצה. הוא קטן מספיק למחזיק המפתחות, אינו דורש סוללות או משחות, ומיועד להקלה על גירוד וכאב בעקבות עקיצות חרקים.

יש מוצרים שרואים ומיד חושבים: איך לא הכרנו את זה קודם? heat it הוא בדיוק מסוג הגאדג'טים האלה – קטן במיוחד, פשוט לשימוש ונועד לתת מענה לרגע המוכר שבו עקיצת יתוש אחת מצליחה להפוך ערב שלם למרדף אחרי הגירוד.

המכשיר, שנכנס כעת לשיווק בישראל, מתחבר ישירות לטלפון החכם. באמצעות האפליקציה בוחרים את אופן הטיפול, מצמידים אותו לאזור העקיצה למשך מספר שניות – והמכשיר מפעיל חימום מקומי ומבוקר.

הרעיון פשוט: במקום לחפש משחה, ג'ל או תכשיר בתיק, אפשר לשאת את heat it על מחזיק המפתחות ולהשתמש בו ברגע שמתחיל הגירוי.

אז איך זה עובד?

הטכנולוגיה מבוססת על היפרתרמיה מקומית – חימום ממוקד וקצר של העור. המכשיר מסוגל להגיע לטמפרטורה של עד כ־51 מעלות, בהתאם להגדרות הטיפול, והחימום נמשך שניות ספורות.

מחקר שפורסם ב־2023 בכתב העת Acta Dermato-Venereologica בחן יותר מ־12 אלף עקיצות שטופלו באמצעות heat it אצל כ־1,750 משתתפים. בעקיצות יתושים נמדדה ירידה ממוצעת של 57% בעוצמת הגירוד לאחר דקה ו־81% לאחר 5–10 דקות. החוקרים מצאו ירידה גם בכאב, לצד זאת שציינו כי הראיות המדעיות בתחום הטיפול התרמי בעקיצות עדיין מוגבלות.

כלומר, לא מדובר ב"קסם" שמעלים את העקיצה, אלא בשיטה שמטרתה להפחית את תחושת הגירוד והכאב באמצעות חום ממוקד.

מה אהבנו ברעיון?

היתרון הבולט ביותר הוא הנוחות. heat it קטן מאוד ואינו דורש סוללה עצמאית – הוא מקבל את האנרגיה ישירות מהסמארטפון. אין צורך לשאת שפופרות או למרוח חומר על העור, וניתן להשתמש בו שוב ושוב.

היצרן מציע באפליקציה מספר מצבי טיפול המאפשרים להתאים את משך ועוצמת החימום. לפי האתר הישראלי הרשמי, המכשיר כולל 12 מצבי טיפול ויכול לבצע מאות ואף יותר טיפולים תוך צריכת אנרגיה נמוכה יחסית מסוללת הטלפון.

זה הופך אותו למוצר מעניין במיוחד למשפחות, מטיילים, חיילים, חובבי קמפינג וספורט – ובעצם לכל מי שמבלה הרבה בחוץ ולא רוצה להתחיל לחפש פתרון רק אחרי שהעקיצה כבר מגרדת.

ומה לגבי ילדים?

לפי המידע שנמסר על המוצר, heat it מתאים לשימוש מגיל 3 ומעלה, בהתאם להוראות השימוש ולמצב הטיפול המתאים לילדים.

האתר הרשמי בישראל מציג את heat it כמכשיר רפואי המאושר על ידי משרד הבריאות; באתר גם מודגש כי יש להשתמש במוצר בהתאם להוראות היצרן, וכי במקרה של תגובה חריגה, החמרה או ספק רפואי יש לפנות לרופא.

וכמובן, המכשיר מיועד להקלה בתסמינים מקומיים של עקיצה – לא לטיפול בתגובה אלרגית חריפה, מצב שמצריך טיפול רפואי מתאים.

קטן מספיק כדי להיות תמיד בתיק

וזה אולי היתרון הגדול ביותר של heat it: הוא לא דורש כמעט מקום.

אפשר להשאיר אותו על צרור המפתחות, בתיק הטיולים או בתיק המשפחה, ולהשתמש בו מיד כשמתחילה עקיצה להציק. עבור הורים לילדים שמגיבים בעוצמה לעקיצות יתושים, או עבור מי שחוזר מכל טיול עם אוסף עקיצות חדש – מדובר ברעיון שימושי במיוחד.

נציג heat it בישראל, דותן וינדמן, מסביר: "heat it משנה את הדרך שבה אנשים מתמודדים עם עקיצות חרקים ומציע פתרון בינלאומי חדשני המבוסס על טכנולוגיה חכמה. אורח החיים הישראלי, הטיולים, הפעילויות בחוץ, מחנות הקיץ והשילוב בין מזג האוויר החם למקורות מים – הופכים את תופעת העקיצות לאתגר עונתי נפוץ במיוחד".

כמה זה עולה?

המחיר המומלץ לצרכן שנמסר הוא 129 שקלים. בעת בדיקת האתר הרשמי הופיע לדגם heat it Classic גם מחיר השקה של 115 שקלים, כך שכדאי לבדוק את המחיר העדכני בעת הרכישה.

לפרטים ורכישה: heat it ישראל

בשורה התחתונה, heat it לא מבטיח למנוע את היתושים – אבל הוא מציע דרך קומפקטית, ללא משחות וללא סוללות עצמאיות, להתמודד עם הגירוד אחרי שהם כבר עקצו. למי שמטייל הרבה, מבלה בחוץ או פשוט סובל מעקיצות בכל קיץ, זה בהחלט גאדג'ט מסקרן שכדאי להכיר.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: heat it ישראל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן