מבזקים
היום באופקים בחינם: הילדים מוזמנים להעיף את אוגוסט לשמיים מתנפחי מים, קצף ומלחמות מים – והכול בחינם: זה מה שקורה היום באשקלון 150 בני נוער מכל רחובות נפגשו למסיבה אחת – ומה שקרה שם הפתיע גם את המארגנים דנה ברגר, ג׳ימבו ג׳יי ויהלי סובול מגיעים לבארי, כפר עזה ושדרות: פסטיבל חדש בנגב המערבי נפצעה מטיל איראני בערד ואיבדה את היכולת לחייך – ניתוח נדיר באסותא תל אביב עשוי להשיב את תנועת פניה פארק נינג'ה חינמי, טיילת מורשת ובית הארחה ב – 7 מיליון שקל – יהודה ושומרון משנה כיוון אשדוד חוגגת הערב בחינם: עדן בן זקן ונועה קירל על במה אחת מול הים אחד מכל ארבעה: הנתון החריג שנחשף בקרב הילדים שטופלו במרכז מיטל בית שמש ירושלים: 77% מהילדים שטופלו במרכז מיטל נפגעו מינית – 56% מהפגיעות בבנות היו בתוך המשפחה לוד: 80% מהילדים שטופלו במרכז מיטל נפגעו מינית – ורק 10% מהפגיעות היו בידי אדם זר הנתון המטלטל מאשדוד: 81% מהמטופלים במרכז מיטל נפגעו מינית – ומחצית מהנפגעים חוו יותר מפגיעה אחת מאחורי דלת הבית: 82% מהילדים שטופלו במרכז מיטל פתח תקווה נפגעו מינית – וברוב המקרים הפוגע היה אדם מוכר המספר הקשה מרחובות: כמעט 9 מכל 10 ילדים שטופלו במרכז מיטל נפגעו מינית יותר מ־2 מיליון שקל כבר גויסו לשיקומו של אביתר דוד: היעד – 3 מיליון שקל התפתחות בחיפושים אחר מלי וליאל יהלומי: צו איסור פרסום הוטל על פרטי החקירה דאגה במודיעין: מלי יהלומי ובתה ליאל נעדרות בווינה מאז סוף השבוע מתכון: ופל בלגי במילוי שוקולד וחלוה טליה לנקרי סוגרת מעגל בצפון: חוג הבית הראשון נערך בקריית ביאליק עלטה בבאר יעקב: שריפה בעמוד חשמל הותירה מספר רחובות ללא חשמל מבצע אכיפה בראש העין: בעלי כלבים שנתפסו ללא רצועה בגנים ובפארקים נקנסו

טקס הוקרה מרגש בכלא רימונים למתנדבי יחידה 360 – זק"א

"השקט הזכיר את רכבות המוות": בטקס מרגש בכלא רימונים, שרות בתי הסוהר הוקיר את מתנדבי יחידה 360 – זק"א, שנה לטבח ה-7.10

במלאות שנה לטבח ה-7 באוקטובר, נערך בכלא רימונים טקס הוקרה מרגש מטעם שרות בתי הסוהר (שב"ס) למתנדבי יחידה 360 – זק"א, על תרומתם המיוחדת בישובי עוטף עזה ובזיהוי חללי הטבח במחנה שורה.

הטקס התקיים במעמד יו"ר יחידה 360 – זק"א מר ישראל מורגנשטרן, מפקד היחידה אלחנן רוט, ונציג היחידה לתקשרות הבינלאומית משה מלאייב, ובמעמד בכירי שב"ס, ביניהם מפקד כלא רימונים, תת – גונדר חגי דוד, וסגנו, גונדר משנה שרון חג'ג', אשר הכירו בגבורה ובמסירות של המתנדבים שפעלו תחת אש במהלך החג. תעודת הוקרה הוענקה למתנדבי היחידה, כהוקרה על פועלם במלאכת הקודש.

במהלך הטקס נשא יו"ר כבוד של יחידה 360 – זק"א, מר ישראל מורגנשטרן, נאום מרגש שגרם לדמעות בקרב הנוכחים. הוא פתח את דבריו בבקשת סליחה מהנרצחים: "סליחה שלא הצלחנו להגיע מספיק בזמן, ושנאלצנו להכניס כ-150 גופות למשאית אחת. סליחה מהמשפחות שמחמת המצב חיכו חודשים לזיהוי וקבורה של יקיריהם, וסליחה מ-101 החטופים והנעדרים, שאולי לעולם לא נדע את גורלם."

מורגנשטרן שיתף סיפור מצמרר מחוויותיו: "לאחר שחזרתי מדרום הארץ, שם פעלנו תחת אש בזיהוי גופות, הגעתי למשרדי להב 433. השקט ששרר שם היה בלתי נסבל – מאות משפחות עמדו עם שקית קטנה, שבה מסרק ומברשת שיניים, ממתינות לדעת מה עלה בגורל יקיריהן. השקט הזה הזכיר לי את הסיפורים על היהודים שהמתינו בשקט לרכבות המוות בשואה. אותו שקט עמוק, שקט שאי אפשר לדמיין."

מורגנשטרן סיפר גם על מקרה קשה במיוחד: "מצאנו חלקי גולגולת במיגונית בכניסה לבארי. בזכות זה הצלחנו לזהות ולהביא לקבורה נרצחת נוספת."

הנאום הסתיים בתחינה מרגשת לקדוש ברוך הוא שינהג במידת הרחמים, ובמשל על חשיבות האחדות: "כשאנחנו מאוחדים, אף אחד לא יוכל לשבור אותנו. אבל כשנהיה מופרדים, יצליחו לשבור אותנו בקלות."

המתנדבים יצאו מהטקס עם תחושת שליחות עמוקה, בידיעה כי עבודתם בזיהוי ובכבוד המת ממשיכה להיות עמוד השדרה של הארגון ושל החברה הישראלית.

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות זק"א

דילוג לתוכן