מבזקים
הסוכה שמגיעה עד הבית: היוזמה שתשמח מאות קשישים וניצולי שואה קריית גת: גבר כבן 30 נפצע בינוני באירוע דקירות בשדרות האגוז הרצליה: רכב חשמלי עלה באש בחניון תת־קרקעי בבניין מגורים "והילד הזה הוא אני": הסופר והמשורר יהודה אטלס הלך לעולמו בגיל 89 להב 433 עצרה שני חשודים – מראשון לציון ומרמאללה: יותר מ־4 מיליון שקל נתפסו בעסקת המרה לא חוקית חולון: בת 30 מפתח תקווה עוכבה בחשד לתקיפת איש צוות רפואי במרפאה סופית: שר הביטחון ישראל כ״ץ חתם – הרישום הפלילי של אלאור אזריה נמחק מצטיין ראש השנה: רס״ן עמית זינו מקריית גת קיבל אות הצטיינות ממפקד אוגדת איו״ש מעצרם של שני אזרחים ישראלים הוארך בעקבות פעילות לאיתור אמצעי לחימה 13 שוהים בלתי חוקיים ושני חשודים בהסעתם נעצרו באזור ירושלים צו סגירה למסעדה הפופולארית בת"א לאחר שאותר שוהה בלתי חוקי אחרי שנים של ציפייה: הקולנוע החדש של בת-ים נפתח הרחפנים הגיעו ממצרים – והסם נאסף בשטח ישראל: כתב אישום בפרשת ההברחה חשש לחייו של תושב מודיעין כבן 46 ״קשה לי לדבר עליו בלשון עבר״: הפרידה הכואבת של מד״א מקובי גרנות מראשון לציון מקרה נדיר בישראל: הילד שנדבק באמבה לאחר השחייה בכנרת נפטר 71 תושבים, 40 שעות של דיונים – אבל מי יחליט? רחובות יוצאת לאסיפת אזרחים ב – 25 שקל לתושבי אשדוד: פסטיבל היין חוזר לפארק אשדוד ים בסוכות אחרי השקעה של 12 מיליון שקל: המזח הצפוני במרינה באשדוד נפתח לציבור 25 מטר מתחת לאדמה, סמוך לכפר סבא: מנהרה ונשק נחשפו

טקס הצטיינות מסוג אחר ברחובות: "המדד הוא לא הציון כמו ההשתדלות"

ציונים הם לא הדבר הכי חשוב בבית הספר הזה

בזמן שהחברה רגילה למדוד הצלחה במספרים וסטטיסטיקות, בית הספר ויצו רחובות ערך טקס מצוינות יוצא דופן בו מדד ההצלחה היה השתדלות ולא הישגים או ציונים בלבד.

התלמידים הנבחרים קיבלו מהנהלת בית הספר תעודות הוקרה על הצטיינותם בתרומה לקהילה, מעורבות חברתית, ספורט ועוד, תעודות שציינו את השינוי האישי שלהם ביחס לעצמם, ולא לאחרים, מנקודת ההתחלה ליעד – כמה התאמצו להשיג את המטרה.

תלמידי בית הספר ויצו רחובות התרגשו מהמעמד והעידו כי קיבלו תמריץ מוטיבציה להמשך הדרך, במעמד המרגש קראו לכל אחד מהמצטיינים לבמה, אנשי החינוך העבירו להם את התעודה ובירכו אותם על ההישג.

"היכולת של התלמיד לנוע למטרה האישית שהוא שם לעצמו, לכבוש פסגות, להיות יצירתי ולאסוף את עצמו ברגעים הקשים לא משתקפת בציון, במספר, אלא בדרך שלמה, בקצב הצמיחה והכוח רצון, לכל אלו בחרנו לתת מקום. לפרגן לילדים שלא הגיעו בהכרח לציונים הגבוהים אבל התאמצו ורצו לא פחות", אמרה באירוע אילת ורד, מנהלת בית הספר ויצו רחובות. "מדובר על שיפור אישי של כל אחד כלפי עצמו, ולא ביחס לאחרים. בחרנו את אלו שעשו את השינוי הגדול ביותר. מדובר על פתיחת דלת לחינוך מסוג אחר, כזה ששם לב לתמונה המלאה, אל מאחורי הקלעים בדרכו של התלמיד, הלוואי ונפיץ הלאה את המודל כמסורת".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ ויצו

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן