מבזקים
גדי יברקן מרחובות השיק את "בית ישראל": חובת שירות לכולם וסנקציות למי שלא משרת באר שבע: לופט אירועים נסגר ל – 25 ימים לאחר קטטה ואיתור קטינים בגילופין בת ים פתחה את שנת המאה עם 22,146 תלמידים והשקעה של 32 מיליון שקל בחינוך תל אביב: בן 38 נפצע בינוני עד קשה בתאונה בין שלושה כלי רכב בכביש 20 אופקים פתחה את שנת הלימודים עם 6,700 תלמידים וחמישה בתי ספר חדשים באר שבע: חוקרי בן גוריון גילו תפקיד חדש למיאלין במוח – חיסכון של כ־50% באנרגיה ליד רהט: מרכז חדשנות חדש ינסה להצמיח סטארטאפים מהחברה הבדואית אחרי הפגיעה הישירה: תלמידי "מולדת" בבאר שבע חזרו הבוקר לבית הספר ששוקם תחנת כיבוי חדשה תוקם במגן שבעוטף עזה בהשקעה של 7.7 מיליון שקל נחשפה זהותו: ראש מועצת תל שבע עמאר אלעסם הוא הבכיר שנעצר בפרשת השחיתות 18 אלף תלמידים פתחו את שנת הלימודים ביבנה – ובבתי הספר קראו למציאת היימנוט קסאו פשיטה באתר בנייה בירושלים: יותר מ – 40 דלתות נפרצו – כ – 30 שב״חים אותרו בפנים מיכאל וידל עם פתיחת שנת הלימודים ברמלה: "גאה בדרך שבה כולם נרתמו כדי להחזיר את בית הספר לתלמידים" נתניהו וקיש פתחו את שנת הלימודים ברמלה: ביקרו בבית הספר בן ציון נתניהו ששוקם לאחר פגיעת הטיל האיראני רחוב אליעזר יעקובזון ברחובות ייחסם ביום חמישי לתנועה ולחניה מאחורי מבנה בפאתי אילת מסתתרת "עיר קטנה": כך מתאמנים לוחמי לוט"ר אילת לרגע האמת פריצת דרך בירושלים בפרשת מחיות התינוקות: חשוד נעצר בחשד למעורבות בהחדרת חומרי הרגעה מתדלקים ומתרעננים: קפה קר באלונית בשקל אחד בלבד סביון: יוסי מוסלי ובת זוגו עוכבו בחשד להעסקת שלושה שוהים בלתי חוקיים בביתם מעבדת קנאביס נחשפה באשקלון: תושב העיר נעצר לאחר חקירה סמויה

יהודה ושומרון וירושלים: "בנייה ענקית" בוואלגה ליד הגדר – דרישה לאכיפה מיידית

ראש מועצת גוש עציון, ח״כ עמית הלוי, רגבים ונציגי הר גילה קיימו סיור וטענו שהמבנה סמוך לגדר מתקדם לקראת סיום למרות צו הפסקת עבודה

ראש המועצה האזורית גוש עציון ירון רוזנטל, ח"כ עמית הלוי, נציגי תנועת רגבים ואנשי ועד היישוב הר גילה קיימו היום (חמישי) סיור שטח באזור וואלגה, על רקע המשך הבנייה הבלתי חוקית והאתגרים החמורים למשילות, לביטחון ולרצף ההתיישבותי בדרום ירושלים וגוש עציון.

הסיור נערך בין היתר בעקבות דחיית עתירה שהגישו רגבים והמועצה האזורית גוש עציון לבית המשפט המחוזי בירושלים, נגד מבנה בלתי חוקי חריג בהיקפו ובגובהו שהוקם בפאתי הכפר וואלגה, בצמידות לגדר המערכת. בית המשפט קיבל את עמדת המדינה כי הונח צו הפסקת עבודה, אך בפועל הבנייה נמשכת והמבנה, הכולל עשרות יחידות דיור בהיקף של אלפי מ"ר, מצוי לקראת סיום.

במהלך הסיור הוצגו נתונים המצביעים על מדיניות מתמשכת של הרחבת הכפר וואלגה דווקא לשטחי C ולשטחים הסמוכים לתחום השיפוט של מועצת גוש עציון והעיר ירושלים, זאת למרות קיומם של שטחים פנויים בתוך תחום הכפר עצמו. המשתתפים הדגישו כי מדובר באתגר אסטרטגי המחייב אכיפה מיידית, ברורה ושוויונית מצד המדינה וסיכמו על צעדי המשך משותפים.

ראש המועצה האזורית גוש עציון ירון רוזנטל: ״הבנייה הערבית בכפר וואלגה מאיימת על הר גילה, מסכנת את שכונות דרום-מערב ירושלים ופוגעת באופן קשה בחיבור שבין גוש עציון לירושלים. אנחנו מודים לח״כ עמית הלוי על התגייסותו למהלך שנועד להרוס את כל הבתים הלא חוקיים שנבנים בכפר ומאיימים על מדינת ישראל״.

חה״כ עמית הלוי: ״בסיור הבוקר במרחב בין ירושלים לגוש עציון, ראיתי מקרוב את אותם איומים אסטרטגיים שהתממשו ב-7.10: אזורים בשליטה של אויב רצחני שפולש לאדמות מדינה, בונה בניה מאסיבית בלתי חוקית, יוזם פעולות חבלניות והופך לאיום אסטרטגי על השכונות בדרום ירושלים ועל היישובים בגוש עציון ובפרט היישוב הר גילה. אני מודה לראש המועצה ירון רוזנטל ולתנועת רגבים על הסיור הזה ועל פעלם החיוני לאורך כל השנים. אדרוש מגופי האכיפה במנהל האזרחי ובעיריית ירושלים לקדם פעולות אינטנסיביות ונחושות של הרס הבניה הבלתי חוקית ויצירת פרימטר בטחוני רחב בסמוך ליישובים, זהו המינימום הנדרש וזו חובתנו הבסיסית לביטחון התושבים״.

רועי דרוקר, רכז אזור יו"ש בתנועת רגבים: "מדובר בנקודה האסטרטגית ביותר שבה יוכרע הרצף היהודי בין ירושלים לגוש עציון. מאות הבניינים ורבי-הקומות שצומחים בשטח הם כלי עבודה בשירות הרש"פ לסיכול הריבונות הישראלית באזור.
המפות והנתונים מוכיחים: הבנייה הבלתי חוקית בוולאג'ה היא לא מצוקת דיור, היא מהלך צבאי בבטון ומלט. הרשות הפלסטינית מנסה להכריע בשטח את מה שגופי האכיפה מסרבים לראות: מי באמת שולט בדרום ירושלים.
מחיקת העתירה מעידה כי הן מערכת המשפט והן המדינה עוד לא הפנימו את גודל הארוע״.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ מועצת גוש עציון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יהודה ושומרון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן