מבזקים
הרוג ושלושה פצועים בתאונה קשה בכביש 316 סמוך למיתר: שני כלי רכב התהפכו תאונה קשה בחוף הצפוני באשדוד: שני ילדים בני 4 ו – 6 נפצעו קשה בהתהפכות טרקטורון באגי זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 7-8 באוגוסט 2026 "ילד טוב ירושלים": גיא בטיט הוא ההרוג בתאונת האופנוע הקטלנית באילת אלימות בקו 881: נהג האוטובוס ניפץ את השמשה לעיני הנוסעים – ילדים צרחו; הנהג הושעה שבוע מטורף באשדוד: נועה קירל, עדן בן זקן, איתי לוי, רינת בר, מרגול ואגם בוחבוט – והכניסה חופשית מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס

יהודה ושומרון על המפה: חוק העתיקות עם תקציב של 30 מיליון ש״ח אושר בוועדה

אחריות מלאה למדינה על אתרי מורשת וארכיאולוגיה

וועדת החינוך, התרבות והספורט, בראשות ח"כ צבי סוכות, אישרה הבוקר (ג) לקריאה ראשונה את חוק רשות העתיקות (תיקון – סמכות רשות העתיקות ביהודה ושומרון) שיזם ח"כ עמית הלוי, שמעביר את האחריות הישירה של מדינת ישראל לטיפול בעתיקות ובאתרי מורשת וארכיאולוגיה ביהודה ושומרון מאחריות המינהל האזרחי לתאגיד חדש שיוקם ויהיה בעל הסמכות על הקרקעות מטעם המדינה, מהלך שיציל את המורשת וההיסטוריה היהודית בחבל יו"ש.

החוק מגיע לתקן את הנוסח הנוכחי שאינו חל בשטח יהודה ושומרון, מצב שמאפשר תופעת גניבות ושוד עתיקות על בסיס יומי מאתרי מורשת ועתיקות בני אלפי שנים; הר עיבל, סבסטיה ועוד מאות אתרים שאינם נשמרים באופן הראוי לאתרים בעלי חשיבות היסטורית כשהצעת החוק הנוכחי מקבע את האחריות הישירה של מדינת ישראל לטיפול בעתיקות ובאתרי מורשת וארכיאולוגיה בשטחי יהודה ושומרון ובכך מעגן ומשמר את המעמד הארכיאולוגי ביו"ש.

הרשות שתוקם במודל של תאגיד סטטוטורי תהיה אחראית לטיפול בכל נושאי המורשת, העתיקות והארכיאולוגיה באזור ובכלל זה שימור, שחזור, פיתוח והצלה של עתיקות, חפירה, פיתוח וניהול של אתרים והנגשה לציבור. לרשות תמונה מועצה בת 9 חברים אותם ימנה השר הממונה, השר והיא תקבע את מדיניות הרשות ותפקח על ביצועה, בתקציב שיעמוד למימון הרשות בלא פחות מ-30 מלש"ח.

ח"כ צבי סוכות, יו"ר וועדת החינוך, התרבות והספורט: "זהו אחד החוקים החשובים שקידמנו בוועדה, שעושה מהפכה ביהודה ושומרון. אין דבר כזה 'מורשת פלסטינית'. יש מורשת יהודית בת אלפי שנים, ואנחנו מחויבים להגן עליה – בלי להתנצל ובלי להיכנע לאיומים בינלאומיים.

החוק שאישרנו הבוקר מקבע את הטיפול בשטחי אתרי המורשת ביו"ש ומעביר את הסמכות לגוף ריבוני של המדינה, דבר שיציל את המשך ההיסטוריה היהודית. מי שמנסה לטשטש את ההבדל בין המורשת בשטחי יו"ש לשאר המדינה עושה זאת ממניעים אידיאולוגיים. הסיפור של האירכאולוגיה זה הדבר שהכי מחבר וההוכחה הכי חזקה לבעלות והשייכות שלנו לארץ".

ח"כ עמית הלוי: "הגיע הזמן לקחת אחריות ולמנוע את השוד המתמשך של אוצרות התרבות שלנו ביהודה ושומרון ואת הרס אתרי המורשת של העם היהודי!
ההצבעה שלנו היום על "חוק רשות המורשת ביו"ש" בוועדת החינוך, תעביר את האחריות לאתרים ההיסטוריים לרשות סטטוטורית במשרד המורשת והם לא יהיו יותר תחת ממשל צבאי. לא מערת המכפלה. לא סבסטיה. ולא ההרודיון. בעז"ה נשלים בשבועות הקרובים את העברת החוק החיוני הזה לעברנו ולעתידנו, ונוודא כי אלפי האתרים ההיסטוריים ביו"ש ייחפרו, יישמרו ויונגשו לדורות הבאים".


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: וועדת החינוך

דילוג לתוכן