מבזקים
ילד בן 4 נמשה מהמים סמוך לחוף דלילה באשקלון ופונה במצב אנוש אירוע אלימות קשה ברחוב הרצל ברמלה: צעיר בן 22 נדקר ופונה במצב קשה גבר נדקר בבאר שבע במהלך הלילה ופונה לסורוקה במצב בינוני המטען כבר הוצמד לרכב: כך נמנעה פגיעה פלילית חמורה באשדוד נתב"ג בדרך לשדרוג משמעותי: מלון חדש יוקם בצמוד לטרמינל 3 חבריו דאגו אחרי שלא ענה: גבר כבן 60 אותר ללא רוח חיים בדירה בבת ים בין הביטחון לפיתוח העירוני: ראש עיריית רמלה נפגש עם ראש הממשלה בן 15 מרמלה נמלט מהשוטרים כשברשותו אקדח – ונעצר בתום מרדף בג'וואריש בגיל 17 הוא נלחם בנאצים, בגיל 98 רחובות עדיין זוכרת אותו אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב

יום הנגב בוועדות הכנסת: "המחסור באנשי מקצוע במקצועות הבריאות בחברה הבדואית גבוה פי 8 מהמגזר הכללי"

בכנסת התקיים "יום הנגב", במהלכו התקיימו ועדות שונות שעסקו בנושאים הנוגעים לחברה הבדואית הערבית ולכלל אזור ותושבי הנגב

ביום מיוחד בכנסת שהתמקד בנגב עלו טיעונים קשים על הקיצוצים בתקציבים בזמן מלחמה, מחסור חמור באנשי מקצוע במקצועות הבריאות ועל פתרונות אפשריים שכבר קיימים אך זקוקים לתיקצוב על מנת להגיע ליותר צעירים ובכך למנוע התדרדרות לאלימות ולפשיעה ולהשתלב בשוק התעסוקה.

היום, (25.06.24) התקיים בכנסת "יום הנגב", במהלכו התקיימו ועדות שונות שעסקו בנושאים הנוגעים לחברה הבדואית הערבית ולכלל אזור ותושבי הנגב. במסגרת יום זה נערכו דיונים בוועדות השונות בהשתתפות אג'יק – מכון הנגב, וארגוני חברה אזרחית נוספים, בהן הציגו נתונים, פערים ופרויקטים בהם עוסקים, הקשורים בוועדות השונות. היום הזה, שעסק בנושאים הקריטיים לתושבי והנגב ולאזור כולו, התקיים ביוזמת ח"כ ואליד אלהואשלה.

בוועדת בריאות שעסקה בשירותי בריאות בקהילה בחברה הבדואית, אמרה אחלאם אבו קרן, מנהלת המחלקה לקידום בריאות ושלמות הילד בארגון אג'יק – מכון הנגב "לפי דו"ח משרד ראש הממשלה ישנו מחסור חמור של כח אדם במקצועות הבריאות באוכלוסייה הכללית אך המחסור חמור פי שמונה באוכלוסייה הבדואית".

עוד הוסיפה כי "המחסור הזה מונע מילדים שנזקקים לטיפול מקצועי לחכות מעל שנה לתור לאבחון ולטיפול. החסמים העיקריים הם מחסור של צעירים באקדמיה וחסם נוסף הוא שאין אנשי מקצוע שיהוו מודל לחיקוי. אנו מבקשים מכם לאמץ את תוכנית אלראזי למקצועות הבריאות שאנו מפעילים כבר שלוש שנים, לה יש 90% הצלחה. שם הצעירים מקבלים את הכלים המקצועיים בשביל לכסות פערים ולהצליח להתקבל למקצועות הללו באוניברסיטאות".

ח"כ ווליד אלהואשלה טען בוועדת התקציבים כי "לפגיעה בתקציבים יש השלכות על החינוך, על הצעירים ועל הכל. אי אפשר בתקופת מלחמה לקצץ בתקציבים. אנחנו רוצים פתרונות לאוכלוסייה שלנו. קיימנו והובלנו את היום הזה בשביל לדון בפתרונות. אי אפשר לבנות מערך אמון בינינו כשיש קיצוץ".

בוועדת צעירים שעסקה בין היתר במענים חינוכיים לתלמידים הבדואים בנגב ובצעירים חסרי מעש באוכלוסייה הבדואית אמר סלימאן אלעמור, מנכ"ל שותף באג'יק – מכון הנגב ש"התוכניות שמוביל ארגון אג'יק לצעירים חסרי מעש הן קריטיות לעתיד הנגב ולהתמודדות עם האלימות והפשיעה בחברה הערבית". עוד אמר כי "עלינו לעבוד במשותף כדי להביא תקציבים נוספים ולספק לצעירים הזדמנויות אמיתיות להשתלב בחברה, לרכוש השכלה ומיומנויות תעסוקתיות, ולהתרחק ממעגלי האלימות. השקעה בצעירים היום היא השקעה בחברה בריאה ומתקדמת מחר".

רמי אלעתמין, צעיר בדואי מהנגב, מהכפר הלא מוכר ח'שם זנה, משתתף תכנית מצפן-טק של אג'יק, סיפר בוועדת הצעירים "אני בן 26, ממשפחה עם 24 אחים ואחיות, הייתי בכלא בצעירותי והסנגוריה הציבורית הצליחה להשיג לי הזדמנות שניה, חלק ממנה כלל השתתפות בתוכנית מצפן-טק של אגי'ק, שם למדתי עברית ומקצוע שיעזור לי בשוק התעסוקה, מה שבטוח לכלא לא אחזור".

צעירים נוספים מהחברה הבדואית, משתתפי תכניות אג'יק, השתתפו בכנס "יום הנגב" בו למדו על הרבה מהנושאים הנוגעים להם והחשובים לעתידם.

ח"כ יוסף אלעטאונה, איש חינוך ומנהל חינוך, שעמד בראש וועדת החינוך, הודה תחילה ליו"ר הקבוע של הוועדה, ח"כ יוסף טייב (ש"ס), על פעילותו למען החינוך הערבי, ולח"כ וליד אלהואשלה שיזם והפיק עם צוותו את יום הנגב בכנסת. שבה עסקו גם ב"מענים חינוכיים לתלמידים הבדואים בנגב", בסופה של הועדה אמר, סגן יו"ר הכנסת, מאיר כהן: "סוגיית הבדואים מאוד מורכבת, שמדינת ישראל נהגה בה כל השנים בהסתר פנים. חשבו שהבעיה תיפתר מאליה. יש בעיות קשות מאוד, לא רק בחינוך. אי אפשר להגיע לתחנות ולראות ילדים מתייבשים בגשם או נרטבים בגשם. אי אפשר לראות בתי ספר עם חשמל מגנרטורים. ויותר מהכל אי אפשר לקבל את המציאות שיש יישובים לא מוכרים".

◼️ לקבוצת חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות דימונה, ערד וים המלח בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אג'יק – מכון הנגב

דילוג לתוכן