מבזקים
טראמפ בהצהרה דרמטית ל-CBS: "המלחמה כמעט גמורה – הקדמנו את לוחות הזמנים" 19 פצועים הגיעו למרכז הרפואי שמיר אסף הרופא בעקבות המטח האחרון רחובות: כ-130 מקלטים משותפים הופכים למוקדי חוסן קהילתיים מינויים במרכז הרפואי איכילוב: ענבל ירקוני מונתה לסמנכ"לית האחיוּת אשדוד: נחנך מרכז החוסן העירוני "אור איתן" – מוקד תמיכה מקצועי למשפחות רוכב אופנוע כבן 40 נפצע בתאונה בירושלים בית שמש: העירייה מתכוננת להמשך הלחימה – תרגיל חירום נערך ומיגוניות חדשות הוצבו בעיר מבצע "שאגת הארי": ממלא מקום נציב שירות המדינה ביקר במטה מד״א והודה לצוותים על פעילותם עיריית אשקלון לא רואה היתכנות לחזרה ללימודים פרונטליים לפחות עד יום ראשון לידה תחת אזעקות במרכז הרפואי וולפסון במהלך מבצע "שאגת הארי" יבנה מחבקת את משפחות המילואים: מבצע “עוגה לשבת” יוצא לדרך בת ים: בן 53 נעצר לאחר שפרץ לדירה בזמן אזעקה כשהדיירים ירדו למקלט גם ברחובות לא חוזרים ללימודים: מערכת החינוך תישאר סגורה “אובדן מיותר”: קריאה דחופה לענף הבנייה אחרי מות שני עובדים בנגב תל אביב יפו נחלצת לעזרת העסקים: עגלות קפה במקום חנויות שנפגעו בהרצליה לא חוזרים ללימודים: מערכת החינוך תישאר סגורה גל תקיפות נוסף באיראן: צה״ל פגע במפקדת הכטב״מים של המשטר הגנה נוספת לבית שמש: מיגוניות חדשות בבית העלמין ובשכונה טרגדיה בתל אביב: פעוט כבן חצי שנה לא התעורר משנתו – מותו נקבע בית שמש: שני פצועים מרסיסים בעקבות נפילה

יום העצמאות בגן יבנה – לא מה שחשבתם!?!

אשת התקשורת מרסל הדר מרגשת: "איך הלום קרב, איך נפגע פוסט טראומה אמור להתכונן? הרי מספיק ריח דק שבדק, צליל רגעי או כל טריגר אחר – כדי לעורר בהם את הקושי, את הכאב"

יום העצמאות הוא יום חג ישראלי העמוס בתכנים ופעילויות שעולות לא מעט כסף לעיריות ומועצות. אלא שלדברי דרור אהרון, בכוונתו להציב גבולות – בחג העצמאות הקרוב, הן כלכלית והן מתוך הזדהות כלפי נפגעי פוסט טראומה ובעלי חיים.

"גם השנה, במסגרת חגיגות יום העצמאות ה-75 למדינת ישראל וכאמירה יישובית, נשמור על תקציב יום עצמאות שפוי", הודיע דרור אהרון, "נגביל את שכר האמן המרכזי לסכום שלא יעלה על 70,000 ש"ח ולא נעמיס על הקופה הציבורית. בנוסף, בכדי להתחשב בנפגעי פוסט טראומה ובבעלי החיים, גם השנה לא נקיים מופעי זיקוקים רועשים ואנו בוחנים חלופות אפשריות שקטות יותר". רבים הביעו דעתם בעד ההחלטה וכינו אותה "החלטה ראויה וחשובה".

מי שהתייחסה לדברים בפוסט ארוך ומרגש הייתה אשת התקשורת הנודעת, שבעבר דבררה את המועצה, מרסל הדר. וכך כתבה: "עצובה? מאוכזבת? מנסה להגדיר לעצמי מה אני מרגישה. ראש הרשות שלי הודיע שביום העצמאות הקרוב, יזמינו אומן אורח שההוצאה בגינו לא תעלה על 70 אלש"ח. עוד הודיע, שמתוך התחשבות בהלומי קרב, נפגעי פוסט טראומה ובעלי חיים, לא יקיימו מופע זיקוקים. עד כאן – שמחתי עד מאד! לא הייתי לבד בשמחתי. תושבים רבים תמכו בהחלטה ולא חסכו את דעתם החיובית. מנגד – היו כמה שכתבו ש"עם כל הכבוד להלומי קרב…" וכו' – יש יום עצמאות רק פעם בשנה…. שיום עצמאות אינו יום עצמאות ללא חגיגה גדולה, וזיקוקים הם מסממני החג, כמו בכל העולם… שהלומי הקרב יתכוננו כי המועד ידוע… ועוד דעות כהנה וכהנה.

"אני משתדלת לכבד דעות שונות משלי. באמת. מנסה אפילו להבין אותן לעומק. אבל שמישהו יאיר את עיני, בבקשה. איך הלום קרב, איך נפגע פוסט טראומה אמור להתכונן? הרי מספיק ריח דק שבדק, צליל רגעי או כל טריגר אחר – כדי לעורר בהם את הקושי, את הכאב. מאחלת לכל מי שכתב כפי שכתב, שלעולם לא ידע מהי טראומה.
שלעולם לא יכיר מצב דומה אצל זולתו. שלא יצטרך לנסות להרגיע את הלום הקרב, לגרום לו לחזור לעצמו ולהוציא את המראות, הקולות והריחות ממוחו. או אולי פשוט יותר – להחזיר את כלבו שנמלט מהבית בבעתה. תודה אהרון דרור על החלטה מושכלת, נבונה ומעל לכל – רגישה".

להלן הודעת המועצה המקומית גן יבנה:

צילום: חדשות 08 ארכיון | פייסבוק, פרטי

דילוג לתוכן