נוער גבעת שמואל מוכיח שוב כי ערכים, ציונות ומנהיגות הם חלק בלתי נפרד מהחינוך המקומי. השבוע הסתיימה בעיר תכנית מנהיגות הנוער של מטה ההסברה האזרחי – "TEEN "SPIRIT במסגרתה הוכשרו בני ובנות הנוער המקומיים להפוך לשגרירים של ההסברה הישראלית בעולם. התכנית התקיימה כחלק מפעילות יחידת הנוער של עיריית גבעת שמואל, וזכתה להיענות מרשימה של בני נוער בעלי תחושת שליחות ורצון להשפיע.
במהלך 32 שעות הכשרה, שהתפרסו על פני מספר חודשים, למדו משתתפי התכנית על הסכסוך הישראלי-פלסטיני, התנסו במיומנויות תקשורת ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות, כולל בינה מלאכותית, והכינו פרויקט גמר ייחודי. עם סיום התכנית, יוכלו הבוגרים להשתלב בפעילות מטה ההסברה במסגרת פרויקט המעורבות האישית של משרד החינוך, לקבל תעודת "שגריר הסברה" ולהשתתף במשלחות וכנסים בינלאומיים בתחום.
נוער גבעת שמואל כבר מכוון גבוה – במסגרת תחרות מיזמי ההסברה הארצית שתתקיים בעוד מספר שבועות, תייצג הקבוצה המקומית את העיר מול קבוצות מכל רחבי הארץ. הנוער המוכשר שלנו בחר במיזם ייחודי – פיתוח משחק מחשב אינטראקטיבי שמעורר הזדהות עם ישראל ויצירת ממשק הסברה וירטואלי מתקדם בטיקטוק.
אליאב בטיטו, ראש מטה ההסברה האזרחי מספר כי "מיד עם תחילת מלחמת חרבות ברזל, היה לנו ברור כי הזירה המשמעותית ביותר בה אנו מפסידים בימים אלה – היא זירת ההסברה. כל המחקרים מהשנים האחרונות מראים כי ישראל מאבדת את הלגיטימציה שלה בקרב הצעירים ברחבי העולם". בטיטו מוסיף "בשיתוף עם מיטב הצוותים החינוכיים ובזכות תרומות מהארץ ומחו"ל, יצרנו תכנית ייחודית שתכשיר את בני הנוער להתמודד עם אתגרי ההסברה בעידן החדש. זהו צעד אחד מני רבים שהמטה מוביל בימים אלה ואנו מזמינים את כלל אזרחי ישראל לקחת חלק בפעילות המטה".
יוסי ברודני, ראש עיריית גבעת שמואל: "בני ובנות הנוער שלנו שוב מוכיחים שהם חוד החנית של הנוער הישראלי. בתקופה שבה המאבק על התודעה והלגיטימציה של מדינת ישראל מתנהל ברשתות החברתיות וברחבי העולם, הנוער של גבעת שמואל נרתם למשימה הלאומית ומוביל בה. אני גאה בהם על המחויבות וההשקעה, ואין לי ספק שהתכנית תעניק להם כלים משמעותיים שיסייעו להם לייצג את ישראל בכבוד. אנו כעירייה נמשיך לתמוך וללוות יוזמות חינוכיות וערכיות מסוג זה".
◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן