ירושלים: באהבה לחתנה שנפל תערוכת צילומים בכיכר ספרא

התערוכה "אמא. יומן מלחמה", שיזמה ד"ר תמר כץ פלד הופקה לזכרו של גלעד מולכו ז"ל, שנפל בקרב עם מחבלים ביומה השלישי של מלחמת ״חרבות ברזל״ * התערוכה מציגה את יצירותיה של תמר, שנעות בין כאב וגעגוע לתקווה ואמונה.

באהבה לחתנה שנפל בגבול הצפון: תערוכת צילומים מיוחדת בכיכר ספרא

התערוכה "אמא. יומן מלחמה", שיזמה ד"ר תמר כץ פלד הופקה לזכרו של גלעד מולכו ז"ל, שנפל בקרב עם מחבלים ביומה השלישי של מלחמת ״חרבות ברזל״ * התערוכה מציגה את יצירותיה של תמר, שנעות בין כאב וגעגוע לתקווה ואמונה.
גלעד ז"ל נפל לאחר היתקלות עם מחבלים שחדרו מגבול לבנון סמוך ליישוב אדמית, 44 ימים לאחר חתונתו. הוא היה בן 33 בנופלו. מתוך אהבה וגעגוע לחתנה, הפיקה ד"ר פלד כץ את תערוכת "אמא. יומן מלחמה", אותו החלה מתוך תהליך שיקום בקרב המשפחה. בימים אלו התערוכה מוצגת בקומה התחתונה של בניין עיריית ירושלים בכיכר ספרא, ופתוחה לקהל הרחב עד ה-21 בדצמבר 2024.

התמונות המוצגות בתערוכה נעות בין האובדן הנורא לבין ההתמודדות. פלד כץ מתארת את הכאב הפרטי שלה, כמו גם את הדאגות לבני המשפחה שעדיין לוחמים, אבל גם את התקווה: ״בחלק מהתמונות אני מוצאת עצמי צוחקת מצחוקו של ילד, יחד עם הכאב הפנימי שאינו נעלם״, כותבת תמר ומוסיפה: ״אני מציגה דרך האומנות שלי ביטוי למאבק שבין העצב לבין התקווה והזיכרון האישי לבין השאיפה הלאומית לימים טובים יותר, שלום חיילנו והשבת החטופים לביתם״.

בין הצילומים המרהיבים, תלויים שירים שכתבה ד"ר תמר פלד כץ ונותנים ביטוי נוסף לפן הויזואלי של היצירות. ״בין הכאב לבין רגעי חסד, לצד צחוק וחיוכים של ילד, וציפייה לימים בהם עוד נראה את התקווה כמו בשירים״. התמונות מציגות טבע ארץ ישראלי ונופים מאירים, וממחישות את החיבור של עם ישראל למולדתו.

מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, עיריית ירושלים פועלת רבות במרחב הציבורי ומפיקה לצד ארגונים ואנשי אמנות עשרות תערוכות ומיצגים אומנותיים למען הנצחת הנופלים והשבת החטופים והחטופות. כך למשל, רק לאחרונה חנכה העירייה את האנדרטה להנצחת החללים והנרצחים הירושלמים במלחמה, וכן הסתיימה תערוכת "חיבוק אחרון" בכיכר ספרא, אשר הציגה את סיפורי הנופלים מצד האימהות. בסמוך לתחנת רכבת יצחק נבון צויר דיוקן מרהיב עם שמות ותמונות שבעה חטופים וחטופות ירושלמים הנמצאים בשבי ברצועת עזה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "מאז ה-7 באוקטובר, השכול נגע כמעט בכל פינה ברחבי ארצנו, וכולנו מגלים מדי יום את העוצמה של המשפחות היקרות שהקריבו את יקיריהן לטובת המשך קיומנו. התערוכה של ד"ר תמר פלד כץ ממחישה את האהבה של בני משפחה ליקירה לצד האהבה והחיבור העמוק של העם היהודי היושב בארצו. התערוכה היא המשך למיזמים נוספים ורבים שעיריית ירושלים מובילה למען הנופלים והחטופים הפזורים במרחב הציבורי בעיר הבירה, כמו גם הסיוע והליווי שאנו מעניקים למשפחות הירושלמיות ביום יום. זו חובתנו כלפי הנופלים והנרצחים ובני משפחותיהם היקרים. כולנו מצדיעים לכם!"

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית ירושלים

דילוג לתוכן