עיריית ירושלים והגן הבוטני מציגים: “אקולוגיאלי” – התכנסות ירושלמית מקצועית לקיימות חברתית
המיזם הפגיש אנשי מקצוע, מובילי קהילה ויוזמות סביבתיות מרחבי העיר ליום של חשיבה משותפת, יצירה והנעת שיתופי פעולה לחיזוק המערכת האקולוגית־חברתית של ירושלים
עיריית ירושלים והגן הבוטני ערכו את כנס “אקולוגיאלי – התכנסות ירושלמית לקיימות חברתית”, אירוע מקצועי המיועד לעובדות ולעובדים הפועלים בתחומי טבע עירוני, סביבה, קהילה וקיימות.
מיזם "אקולוגיאלי", שהוקם על ידי המחלקה לקיימות חברתית באגף חברה של עיריית ירושלים, נותן ביטוי לקיימות חברתית ולפעילויות ויוזמות בתחום הקיימות בעיר, כולל פרויקטים של אתרי טבע עירוני המקדם חיבור בין קהילה לטבע, וכן תוכניות עירוניות להתמודדות עם משבר האקלים. פעילויות אלו כוללות שיפור איכות האוויר, חיסכון במשאבים, שימור שטחים פתוחים, חינוך לקיימות והקמת תשתיות ירוקות.
בשנים האחרונות ניתן לראות את ההשפעה המעשית של תפיסה זו בשטח, באמצעות יוזמות שנולדו מתוך המפגשים והחיבורים של "אקולוגיאלי": בניית קהילה פעילה של תושבים ומתנדבים סביב אתר הטבע העירוני נחל צופים, שיתופי פעולה עם תנועת בני עקיבא בשמירה על הטבע העירוני, הקמת שמורת פרחי בר קהילתית בנווה יעקב, תכניות חינוך לקיימות בבתי הספר בקרית יובל ועוד.
היוזמות ממחישות את החיבור ההולך ומתהדק בין טבע עירוני, קהילה ומנהיגות מקומית, ואת תרומתו לחוסן החברתי של ירושלים.
מטרת הכנס בגן הבוטני היא לייצר לפעילים מרחב דינמי של שיח פתוח, למידה הדדית, השראה וחיבורים. המשתתפים לקחו חלק בסדנאות נרטיביות ודיוני עומק, לצד תהליך יצירתי המוביל לגיבוש תמונת מצב משותפת על אתגרי הקיימות החברתית בירושלים והאפשרויות לקידום יוזמות רוחביות בעיר.
זהו המחזור הרביעי של התכנית, שהובילה בשנים האחרונות ליצירת רשת מקצועית-קהילתית פעילה, שקידמה מהלכים עירוניים, מיזמים משותפים וחיזוק תחושת השייכות של אנשי המקצוע לעשייה העירונית.
ההתכנסות מהווה נדבך משמעותי בתפיסת הפעולה העירונית לקידום קיימות חברתית, כזו המחברת בין אנשים, מוסדות, קהילות ורעיונות, ומחזקת את רשת העשייה הירושלמית.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "ירושלים מובילה בעשייה סביבתית וחברתית מתוך אמונה עמוקה בכך שקיימות מתחילה באנשים. ההתכנסות הזו מחזקת את השותפות בין גורמי המקצוע, הקהילות והעירייה, ומאפשרת לנו לבנות יחד עיר ירוקה, נעימה וקהילתית יותר. אני מברך על היוזמה ועל כל מי שלוקח בה חלק למען עתיד ירושלים."
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







