מבזקים
תאונה ברחוב הרצל באשדוד: רוכב קורקינט חשמלי בן 20 נפצע באורח בינוני מוות מיותר: אשה נהרגה בכביש 4, צעיר נהרג בכביש 77 עגלת קפה חדשה נפתחה באשקלון: הסיפור המרגש שמאחורי "בעגלא" אירוע חריג ברחובות נס בתחנת הרכבת בתל אביב: בן 85 התמוטט, עבר החייאה ושב להכרה מלאה רוכב אופנוע החליק ברחוב בני ברית באשדוד והובהל במצב בינוני אל בית החולים אסותא מהמטבח הגיאורגי: מתכון מטורף לסלט חצילים ואגוזים של שף קונדיטור רוני בר-און לראשונה בישראל: "פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו" מגיע לגן הבוטני בירושלים טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות

ירושלים מדורגת שנייה בישראל: 16 הרוגים בתאונות דרכים ב־2025

עיר הבירה ממשיכה לבלוט בנתונים הקטלניים על רקע עומסי תנועה

452 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025 לעומת 430 בני אדם שנהרגו בתאונות דרכים בתאריך המקביל בשנת 2024- עליה של 5%. מניתוח הנתונים של עמותת אור ירוק עולה כי זו השנה השלישית ברציפות שבה נרשמת עליה בהרוגים בתאונות דרכים.

16 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בירושלים מתחילת שנת 2025, נתון שממקם את עיר הבירה במקום השני בטבלת הערים עם מספר ההרוגים הגבוה בישראל.

היקפי תנועה גדולים, תשתיות מורכבות וריבוי הולכי רגל ורוכבי דו־גלגלי – כולם תורמים לרמת סיכון גבוהה בכבישי העיר. על פי עמותת אור ירוק, ירושלים משקפת את כשלי הבטיחות הארציים, על רקע היעדר יישום של תכנית לאומית למאבק בקטל בדרכים.

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק:

"משפחת השכול מתאונות דרכים התרחבה בשנה האחרונה ויותר מ-400 משפחות נוספו למעגל הדמים והעצב. כאב המשפחות השכולות הוא אינסופי והם משלמים את המחיר היקר ביותר על ההזנחה הממשלתית רבת השנים. השנה הקטלנית ביותר בשני העשורים האחרונים היא תוצאה של סדרי עדיפויות לקויים. חיי אדם בישראל נמצאים בתחתית סדרי העדיפויות. זו שנה שניה ברציפות של כשלון ועליה בהרוגים, נתונים שדרדרו אותנו למקום האחרון והגרוע מבין מדינות אירופה ועדיין אף אחד במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים לא חושב שצריך לאשר את התוכנית הלאומית שנמצאת בידי השרה וזועקת לאישור מיידי. לדאבון ליבי אין בשורה חיובית לשנת 2026 וללא היפוך סדרי העדיפויות גם שנה זו תהיה מדממת בכבישים וכולנו נשלם את המחיר הכבד. רק אישור תכנית לאומית רב שנתית ישיב את ישראל למסלול בו תאונות הדרכים נמצאות בירידה ולא בעליה".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן