מבזקים
גאווה באילת: 30 מתלמידי בית הספר גולדווטר סיימו בהצלחה את תוכנית מיל”ה של המשטרה הנגב והערבה על מפת ההתיישבות: 125 מיליון שקל לתכנון יישובים חדשים פתח תקווה וראשון לציון על המפה המסוכנת לרוכבים צעירים הישג לרמלה: העיר בין המובילות בישראל עם ציון 87 במדד השקיפות הארצי אור יהודה בצמרת הארצית: ציון 99 במדד השקיפות מיליונים בים: סוכלה הברחת סיגריות ענקית מול חופי אשדוד רמת גן, חולון ובאר יעקב במוקד: המדינה תובעת חברות סיעוד ב – 1.5 מיליון שקל הערבה על הבמה הארצית: רקדניות ZAZA חזרו עם פרסי גרנד פרי יהוד רצה לזכרו של רועי: 350 משתתפים במרוץ המסורתי מה יכולות אילת, דימונה וירוחם להרוויח מתוכנית האנרגיה החדשה? שריפה במסעדה בגבעתיים: אזרח חולץ במצב קל נמל אשדוד נערך לשינוי: יותר עבודה בלילה וגיוס עובדים חדש מקריסה לעודף: קריית מלאכי מסיימת רבעון ראשון באיזון תקציבי קריית מלאכי החליטה: הזכאים יקבלו את מלוא ההנחה בארנונה מעוטף עזה לקדמת הרכבת: הלוחם שהגשים חלום לבן 80 רחוב מרכזי ברחובות ייחסם ליום שלם – זו הסיבה באר יעקב מקבלת מרפאת שיניים חדשה: 8 חדרי טיפול ברחוב יצחק שמיר אשדוד שוב ראשונה: ציון 100 במדד השקיפות בפעם הרביעית ברציפות באר טוביה מנציחה את האיש ששינה את מפת התעשייה בדרום להבים פתחה את הקיץ: יותר מ – 120 אורחים באירוע של עמית מהרבני

ירושלים: נס בשערי צדק – ילד בן 11 בלע מספריים ויצא ללא ניתוח

המספריים נסגרו מעצמם, עברו את מערכת העיכול ויצאו באופן טבעי תחת השגחה צמודה; האם: “זה נס אחד גדול

נס מיוחד במינו במרכז הרפואי שערי צדק: ילד בן 11 בלע מספריים שיצאו באופן טבעי וללא התערבות כירורגית תוך השגחה וליווי צמודים של הצוות הרפואי בשערי צדק

ש', אימו של הילד: "זה נס אחד גדול. לא חשוב באיזה גיל, צריך לשים לב שהילדים לא מכניסים דברים לפה, ובטח לא חפצים חדים"; הצוות הרפואי שטיפל במקרה: "למדנו מהמקרה הרבה מאוד"

נס חריג ביותר במרכז הרפואי שערי צדק: י', ילד בן 11 יצא ללא פגע לאחר שבלע להבי מספריים באורך של שלושה ס"מ. המספריים יצאו מן הגוף באופן טבעי וללא כל התערבות כירורגית תוך השגחה וליווי צמודים של הצוות הרפואי בשערי צדק.

בשבוע שעבר, בשעות הלילה המאוחרות, הגיע י' יחד עם משפחתו למלר"ד ילדים במרכז הרפואי שערי צדק לאחר שבלע להבי מספריים באורך של שלושה ס"מ.

לאחר צילום הרנגטן בו נראו המספריים כאשר הלהבים נמצאים במצב פתוח בקיבה, הוזעקו צוותים רפואיים בתחומי כירורגיית וגסטרו ילדים, לרבות מומחה לפרוצדורות אנדוסקופיות בילדים בשערי צדק, ד"ר אורן לדר, והוחלט להכניס את י' לחדר הניתוח באופן דחוף כדי להוציא את המספרים.

כשי' נמצא בהרדמה מלאה בחדר הניתוח, בוצע צילום נוסף כדי לבחון את מיקום ומצב המספרים. בצילום התברר כי המספריים נסגרו מעצמם, עברו את הקיבה והגיעו לעומק המעי הדק. "הייתה סכנה שהמספריים הפתוחים יגרמו לפציעה לושט או לקיבה ורצינו לבצע בדיקה על מנת לאתר ולשלוף אותם", אומרת ד"ר אסתר אורלינסקי-מאייר, מומחית בגסטרואנטרולוגיה ילדים בשערי צדק. "באורח פלא ומסיבה לא ברורה, ראינו שהמספריים נסגרו מעצמם, כך שהסכנה לפציעה בדרכי העיכול פחתה".

לאור כך, בהתייעצות של כלל הצוותים הרלוונטיים, הוחלט שלא לנתח את י' והוא הועבר להמשך השגחה צמודה במחלקת כירורגיה ילדים. "בליעה של מספריים על ידי ילדים, בטח בגיל בוגר יותר, היא אירוע חריג ביותר", אומר ד"ר אורי בליך, מומחה בכירורגיה ילדים בשערי צדק. "במכלול השיקולים ובהם, מצבו הטוב של י' וסגירת המספריים שהפחיתה את הסיכון לפציעה, החלטנו שלא לבצע התערבות כירורגית, שכן להליך זה עלול להיות סיבוכים שונים, בדומה לניתוחים כירורגיים אחרים".

כשהוא תחת השגחה צמודה במחלקת כירורגיה ילדים, עקב הצוות הרפואי באופן שוטף וצמוד אחר מצבו של י'. לאחר כיומיים, יצאו המספריים באורח טבעי, כאשר מצבו של י' טוב מאוד וללא כל פגיעות פנימיות.

אימו, ש', מספרת: "בהתחלה, כשי' אמר לי שהוא בלע מספריים הוא היה מבוהל מאוד, ובעלי ואני היינו בהלם ולא ממש האמנתי לו. הוא ילד שקול ובוגר שמבין שמשחק עם מספריים עלול להיות מסוכן.

לאחר התייעצות לקחנו אותו מיד לשערי צדק. הצוות במלר"ד היה זריז מאוד ומיד קיבל אותנו והוא הוכנס לאחר הצילום לחדר הניתוח. המספריים נסגרו מעצמם ולא היה צורך בניתוח – זה נס אחד גדול. בניסי ניסים, כך קרה ולי' לא קרתה שום פגיעה.

עד עכשיו אנחנו לא מאמינים שזה קרה לנו ואיך זה התרחש. הודות לצוות המקסים בשערי צדק, שגרם לנו לשמוח כל כך שהגענו אליו ולא לבית חולים אחר, המקרה שלנו נגמר טוב. אני רוצה שהמקרה הזה יהווה מסר להורים – לא חשוב באיזה גיל, צריך לשים לב שהילדים לא מכניסים דברים לפה, ובטח לא חפצים חדים. זה יכול היה להסתיים אחרת לחלוטין.
אנחנו מודים לבורא עולם על הנס, לצוות הרפואי במיון ילדים שקיבל אותנו מיד וכן, לצוותי הגסטרו והכירורגיה שהיו יעילים וזריזים בשעות לא שעות".

"לא אחת אנחנו מטפלים בילדים בגילים שונים שבלעו עצמים או חפצים שונים, חלקם ממש מסוכנים לבריאות" אומרת סגנית אחות אחראית במלר"ד ילדים בשערי צדק, טליה צ'רנוסביטוב. "על מנת לצמצם מקרים אלו, אני ממליצה להרחיק מהישג ידם של ילדים חפצים שעלולים להיות מסוכנים כמו חומרי ניקיון, מגנטים ובטריות. רגע אחד של חוסר תשומת לב מבדיל בין משחק פשוט לכאורה לבין הגעה דחופה למיון וצורך בטיפול רפואי, שלעיתים מגיע על רקע של סכנת חיים ממשית".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

דילוג לתוכן