מבזקים
לפי דיווחים: התפתחות דרמטית בפרשת אלדר דיין – שני חבריו חשודים כי רצחו אותו והסתירו את גופתו נער בן 17 נפצע קשה באירוע אלימות במרכז ירושלים אי ההרפתקאות ממשיך למשוך משפחות: מאות השתתפו באירוע הקיץ בבת ים מאבטח נעצר אחרי הקטטה במושבה בפתח תקווה: חשוד שהכה אוהדים במוט, מעצרו הוארך דימונה, רחובות, ערד ותל אביב: הממשלה הכריזה על מתחמי השיקום הראשונים לאחר פגיעות הטילים אדם נפטר מקדחת מערב הנילוס: יתושות נגועות אותרו גם במרכז הארץ כמעט 10,000 דירות חדשות: תוכנית הענק שתשנה את מרכז באר יעקב בדרך להפקדה באשדוד מקימים מתקן בידוק חדש למכס: יכולת הסריקה תשלש, זמני הטיפול במטענים יתקצרו בקריית אונו בונים קהילה להורים עצמאיים: מסיורי לילה ועד רשת תמיכה לאורך כל השנה עבודות לילה ברחובות: רחוב המדע ייחסם לארבעה לילות במסגרת פיתוח צומת האצטדיון אזהרה לציבור: משרד הכלכלה קורא להפסיק מיד את השימוש בתאורת החירום הזו תושבי אשקלון נאשמים בריגול עבור איראן: צילמו את נמל אילת והר הרצל תמורת אלפי שקלים במטבעות דיגיטליים קטין בן 15 נעצר לאחר שהשליך צואה מחוץ לבית קפה בירושלים; הרקע: מחאה על פתיחתו בשבת בית המשפט הכריע: הסופרלנד והלונה פארק לא יוכלו עוד לגבות תשלום ממלווים של בעלי תעודת פטור חצי קילו "דוקטור", אקסטזי וקנאביס נתפסו בבית בקריית גת – שני חשודים נעצרו מבאר שבע לבורסה: אביסרור השלימה הנפקה לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל רמלה בוחנת מערכת חדשה בבתי הספר: תלמידים ייכנסו עם אפליקציה או צ'יפ תחנת דלק פיראטית נהרסה, 6,500 ליטר סולר נתפסו ומיליוני שקלים בהפרות: מבצע אכיפה רחב בנגב כתב אישום: קבלן מהר חברון נאשם כי ירה למוות בעודה אלהדלין במהלך עימות בשטח הרצליה משיקה עוזר מבוסס בינה מלאכותית: כך יוכלו התושבים לקבל מידע מהעירייה בכל שעה

ישראל כ״ץ: “צה״ל יישאר בלבנון – היעד: פירוק חיזבאללה מנשקו, גם בכוח”

שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס למצב הלחימה בצפון והבהיר כי צה״ל ימשיך להחזיק בשטחים אליהם נכנס בלבנון, גם במהלך הפסקת האש הזמנית.

שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס למצב הלחימה בצפון והבהיר כי צה״ל ימשיך להחזיק בשטחים אליהם נכנס בלבנון, גם במהלך הפסקת האש הזמנית.

לדבריו, “צה״ל אוחז וימשיך לאחוז בכל המקומות אותם טיהר וכבש”, והוסיף כי התמרון הקרקעי והתקיפות ברחבי לבנון הביאו להישגים משמעותיים – אך טרם הושלמו.

כ״ץ ציין כי למעלה מ-1,700 מחבלי חיזבאללה חוסלו, וכי נוצר אזור ביטחון בעומק של עד 10 ק״מ מהגבול, המשתרע מהים ועד אזור החרמון. לדבריו, אזור זה נוקה מתשתיות טרור ואמצעי לחימה, והוא מיועד למנוע חדירות וירי ישיר לעבר יישובי הצפון.

עם זאת, הדגיש כי המרחב שבין אזור הביטחון לקו הליטני עדיין לא פורז מנשק, וכי פירוז זה יידרש להתבצע בהמשך – בין אם באמצעים מדיניים ובין אם באמצעות המשך פעילות צבאית לאחר סיום הפסקת האש.

שר הביטחון התייחס גם לאפשרות של חידוש הלחימה ואמר כי במקרה כזה, תושבים שיחזרו לאזורי הביטחון יידרשו להתפנות מחדש כדי לאפשר את המשך הפעילות הצבאית.

בנוסף, ציין כ״ץ כי התקיפות המתוכננות נגד יעדי חיזבאללה מעבר לליטני הופסקו בשלב זה, אך צפויות להתחדש, במטרה להשלים את יעדי המערכה.

לדבריו, היעד המרכזי נותר פירוק חיזבאללה מנשקו – “באמצעים צבאיים או מדיניים” – כאשר לדבריו נוצר גם מנוף מדיני משמעותי, בין היתר באמצעות מעורבות ישירה של נשיא ארצות הברית והפעלת לחץ על ממשלת לבנון.

בסיום דבריו חיזק כ״ץ את תושבי הצפון ואמר כי הוא “מצדיע לעמידתם האיתנה בתקופה המורכבת”.


◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן