מבזקים
באשקלון מרחיבים סיוע למילואימניקים: שמרטפיות ייפתחו לילדיהם השריפה ביבנה בשליטה: 10 נפגעים קל, אין חשש ללכודים בעקבות המצב הביטחוני: מבחני הספנות בהרצליה מבוטלים חוליית חיזבאללה חוסלה בכפר נוצרי בדרום לבנון אפיפן בזמן: חובש איחוד הצלה הציל את חייו של תושב באר יעקב יבנה: 8 נפגעים בשריפה במקלט, דיירים הונחו להסתגר ירושלים במבצע לילי: 31 שב״חים נעצרו באתר וברכב אקדחים ורימונים בתקרה: הצהרת תובע נגד חשוד מראשון לציון רחובות: בוטלה סגירת התנועה שתוכננה לרחוב יגאל יחיא ביום רביעי המדינה מתגייסת לבית שמש: חיים כץ הגיע לזירת הפגיעה באר שבע אחרי הפגיעה: מנכ״ל משרד הפנים הגיע לזירת הטיל יבנה נגד זיהום האוויר מאשדוד: “אי אפשר להמשיך עם חצי פתרון” מרכז הארץ: בן 40 נהרג מפגיעת רסיסים באתר בנייה, פצוע נוסף במצב קשה חיזוק מהולנד: חירט וילדרס לדגן – “ישראל עושה מה שאף עם לא עושה” דווקא בזמן המלחמה: המדבר הישראלי פורח בצבעים נדירים בין אזעקות לאינקובטור: התאומים הקטנים של שערי צדק ממהנדס “מרובע” לספר רוחני: הסיפור של טובי דנון מאור יהודה קריית אונו: יחידות הכוננות שפעלו 24/7 והגיעו ראשונות לזירות הנפילה גני תקווה התגייסה: בנות מצווה ארזו מאות משלוחים ללוחמים תל אביב יפו פותחת הרצאות חינם וספרים להשאלה מהירה

כבוד! הכרה רשמית של משרד החינוך בתכניות "עם הטבע"

 

משרד החינוך הכיר רשמית בתכניות לימוד שפותחו על ידי "עם הטבע – מרחב חברתי ירוק" בגן יבנה ועמותת תנועת תרבות. התכניות המיועדות לתלמידים מכיתה א' ועד י"ב, ייכללו במאגר גפ"ן שמציע משרד החינוך לבחירת מנהלי בתי הספר לשנת הלימודים הקרובה תשפ"ג.

התכניות עוסקות בנושא שינוי האקלים. הן יקנו ידע עדכני אודות אשפה והתכלות חומרים, הכחדת בעלי חיים, זיהום אוויר, מקורות אנרגיה ותהליכי יצור, בהתאמה לשכבת הגיל הלומדת. במסגרת זו, תלמידים יעומתו עם ההשלכות של תרבות הצריכה המודרנית ומשבר האקלים בקנה מידה עולמי תוך שהם יידרשו להטיל ספק באורחות חיים המושתתים על מנגנונים ממוסדים של יצור זול ואשפה. לתכניות הלימודיות קיים כמובן פן מעשי. הן יציעו לתלמידים לאמץ כלים ישימים לאקטיביזם וללקיחת אחריות אישית, יצמצמו את טביעת הרגל האקולוגית ויעסקו בדימוי עתידי של עולם מיטבי אפשרי.

"אנחנו לא מדברים על משבר האקלים, ערכים ומורשת דרך ספרים ומצגות פאוור פוינט. אנחנו יושבים עם התלמידים על האדמה, מתחת לעץ החרוב והתאנה, חוקרים שאלות של זהות ומתמודדים עם אתגרי הקיום על כדור הארץ", מסבירה אורלי קנת, מנהלת עם הטבע.

בבסיס תכניות הלימוד עומדים העקרונות הפדגוגיים המנחים הבאים: למידה משמעותית, קרי עיסוק בבעיות ושאלות רלוונטיות לחיי היום-יום, למידת חקר- התלמידים יצטרכו לעבד ולנתח נתונים שמוצגים בפניהם במגוון דרכים שונות ויצירתיות. העבודה תיעשה בקבוצות עבודה קטנות כדי להבטיח למידה שקטה ורגוע תוך פיתוח דיאלוג בו יש מקום לריבוי קולות. עיקרון מנחה אחרון – חוויה באמצעות כלל החושים – תוך מגע עם האדמה, עבודה פיזית ביער המאכל, התבוננות בצמחים, ליקוט, טעימה של צמחי תבלין והרחה של צמחי מרפא.

ב"עם הטבע" לא תהיה שום פעילות תחרותית. אנחנו מייצרים סביבה שבה אין ברירה אלא לשתף פעולה ולעבוד ביחד" "כמו שבטבע קיימים סינרגיה ושיתופי פעולה, גם בתכניות הלימודיות שלנו אנחנו מעודדים 100% שיתוף פעולה למול 0% תחרות", מסכמת אורלי קנת.

דילוג לתוכן