מבזקים
מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס שומרון | ג'לג'וליה: התיעודים ברשת הובילו לפשיטה – כך נחשפה פרשת קרבות הכלבים חולון בדרך להגביל כלי רכב מזהמים: 2.5 מיליון שקל יושקעו בהפחתת זיהום האוויר חשד לעבירות מין בלשכת סגן ראש עיריית ראשון לציון: המעצר הוארך, המשטרה בודקת אם יש נפגעות נוספות הפשיעה מתפוצצת במרכז: מטען בסניף רמי לוי ברמלה ורימון שני בתוך שבוע בפארק צמרת איך מורידים גדם של עץ בצורה בטוחה, יעילה וחסכונית רכב פגע במנוף הרמה בפתח תקווה – בן 70 נפל מגובה ונפצע קשה

כביש 443 המחבר בין לוד, מודיעין וירושלים נקרא על שמו של דוד לוי ז"ל – "דרך הלוויים"

הציר המרכזי המחבר בין אזור לוד, מודיעין וירושלים נקרא על שמו של סגן ראש הממשלה ושר החוץ לשעבר. בעיריית לוד מדגישים את הקשר המשפחתי לעיר ומעדכנים כי גם שכונה חדשה צפויה להיקרא על שמו

כביש 443, אחד מצירי התחבורה המרכזיים המחברים בין אזור לוד, מודיעין וירושלים, נקרא רשמית על שמו של סגן ראש הממשלה ושר החוץ לשעבר, דוד לוי ז"ל. שמו החדש של הכביש יהיה "דרך הלוויים".

ההכרזה התקיימה בטקס ממלכתי בהשתתפות בני משפחת לוי, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב, חבר הכנסת שלום דנינו, שיזם את חוק מורשת דוד לוי, סגן יו"ר הכנסת ח"כ אליהו רביבו, ראש המועצה האזורית חבל מודיעין שמעון סוסן ואישי ציבור נוספים.

דוד לוי היה מהדמויות הבולטות בפוליטיקה הישראלית ומילא לאורך השנים שורה של תפקידים בכירים, ובהם סגן ראש הממשלה, שר החוץ, שר הבינוי והשיכון, שר העלייה והקליטה וחבר הכנסת. פעילותו הציבורית זוהתה במיוחד עם המאבק לצמצום פערים חברתיים, חיזוק הפריפריה וקידום אוכלוסיות שלא זכו לייצוג מספק במוקדי קבלת ההחלטות.

כביש 443 נסלל בסוף שנות ה־70, בתקופה שבה כיהן לוי כשר הבינוי והשיכון. לפי הודעת עיריית לוד, תחילתו של הכביש סמוכה לכיכר הבנים בעיר ולבית שבו התגוררו הוריו, משה וסימי לוי ז"ל – פרט שהעניק להנצחה משמעות מקומית נוספת.

ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, בירך על קריאת הכביש על שמו של לוי ואמר: "מורשתו של דוד לוי, שצמח מבית צנוע והגיע לפסגות ההנהגה בישראל, תמשיך ללוות אותנו ולהוות מקור השראה לדורות הבאים".

רביבו הוסיף כי בקרוב צפוי להתקיים בלוד טקס הנחת אבן הפינה לשכונת "נבל דוד", שתיקרא אף היא על שמו של לוי. השכונה מתוכננת במסגרת מיזם ההתחדשות העירונית בשכונות הוותיקות בעיר, באזור שבו, לדברי העירייה, פעל לוי לקידום שיקום השכונות בעת שכיהן כשר הבינוי והשיכון.

בעיריית לוד ציינו כי קריאת הכביש על שמו של דוד לוי מבטאת הוקרה לאומית לתרומתו ארוכת השנים למדינה ולמורשת החברתית שהותיר אחריו.


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית לוד

דילוג לתוכן