מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

"כי האדם עץ השדה": 100 עצים ניטעו בחורשת הנופלים באשקלון לזכר חללי העיר

ראש העיר, תומר גלאם: "בחרנו לקיים את הטקס בט"ו בשבט, חג המסמל התחדשות וצמיחה, כי בכך אנו מחברים בין הזיכרון לתקווה, בין העבר לעתיד. הנופלים הם עצים איתנים – נטועים עמוק בליבנו, ומעניקים לנו כוח להמשיך הלאה. כל שתיל שנטענו היום הוא עדות חיה לזכרם, והעצים שיגדלו בחורשת הנופלים יספרו לדורות הבאים את סיפור גבורתם. אנו מתחייבים להמשיך ולשמר את זכרם של יקירנו, להנחיל את מורשתם, ולהמשיך בדרכם של אהבת הארץ והעם."

בטקס מרגש לציון ט"ו בשבט ניטעו עצים להנצחת חללי העיר שנפלו במערכות ישראל ובפעולות איבה במעמד ראש העיר ומשפחות שכולות עיריית אשקלון ציינה היום את ט"ו בשבט בטקס נטיעות מיוחד בחורשת הנופלים, לזכרם של בנות ובני העיר שנפלו במערכות ישראל ובפעולות איבה.

בטקס המרגש, שהתקיים במעמד ראש העיר תומר גלאם, מ״מ ראש העיר סופה ביילין, חבר מועצת העיר, גבריאל טיגבו, מנהלת אגף תרבות נוער וספורט, דפנה עמירה ביטון, משפחות שכולות ונציגי תנועות הנוער, ניטעו למעלה מ-100 עצים בחורשת הנופלים.

במהלך הטקס נשאו דברים ראש העיר, יו"ר ארגון יד לבנים באשקלון אלי לחזיאל, מנכ״ל ג׳וינט-אלכא ישראל, אורי גיל, ויו"ר מועצת הנוער העירונית אריאל שמחון. הדוברים הדגישו את חשיבות ההנצחה, ובמיוחד את המשמעות העמוקה של נטיעת עצים חיים שיעמדו כעדות מתמשכת לזכר הנופלים ויעבירו את מורשתם לדורות הבאים.

החורשה, שהוקמה בשנה שעברה בשיתוף ארגון הג'וינט ופרויקט 'משיב הרוח', משמשת כאתר הנצחה תמידי וכחורשת למידה על סיפורי הנופלים. בכניסה לחורשה מוצב שילוט עם ברקוד המוביל לאתר ייעודי שהקימה העירייה להנצחת חללי חרבות ברזל, בו ניתן למצוא את שמות הנופלים, תמונותיהם, סיפור חייהם והספדים מבני משפחותיהם וחבריהם. האתר מקושר גם לאתר יד לבנים סניף אשקלון, המתעד את חללי מלחמות ישראל ונפגעי פעולות האיבה תושבי העיר לאורך השנים.

ראש העיר, תומר גלאם: "בחרנו לקיים את הטקס בט"ו בשבט, חג המסמל התחדשות וצמיחה, כי בכך אנו מחברים בין הזיכרון לתקווה, בין העבר לעתיד. הנופלים הם עצים איתנים – נטועים עמוק בליבנו, ומעניקים לנו כוח להמשיך הלאה. כל שתיל שנטענו היום הוא עדות חיה לזכרם, והעצים שיגדלו בחורשת הנופלים יספרו לדורות הבאים את סיפור גבורתם. אנו מתחייבים להמשיך ולשמר את זכרם של יקירנו, להנחיל את מורשתם, ולהמשיך בדרכם של אהבת הארץ והעם."

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: סיון מטודי

דילוג לתוכן