משרד הבריאות עדכן הבוקר (רביעי) את כללי התו הסגול שיחולו על שהיית הלקוחות בקניונים במסגרת הפיילוט שייצא לפועל בקרוב. שלא לפי תנאי התו הסגול ביציאה מהסגר הראשון, מספר האנשים ייקבע על פי שטח החנות או הקניון ולא רק על פי מספר אנשים.
בשטח הקניון תותר שהייה של לקוחות לפי יחס של אדם לכל 7 מ"ר. באשר להתקהלות בחנויות עצמן, משרד הבריאות הבדיל בין חנויות חיוניות וכאלה שאינן חיוניות. בחנויות חיוניות היחס הוא אדם לכל 7 מ"ר או עד 10 אנשים בחנות, לפי הכלל המקל יותר. כלומר, לחנויות חיוניות גדולות מאוד יוכלו להיכנס עשרות לקוחות. לעומת זאת, בחנויות "רגילות" בקניון, תותר התקהלות שלא חורגת מאדם לכל 7 מ"ר, ובכל מקרה תיאסר שהייה של מעל 10 אנשים בחנות.
עוד הוחלט במסגרת הפיילוט כי בקניונים יסתובבו סיירים שתפקידם יהיה להסב את תשומת לב הלקוחות להוראות
הנדרשות. "במקרה של אי עמידה בתנאים, הסייר יסב את תשומת הלב ללקוח", נכתב בהודעה שמסר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' גרוטו. "במקרה הצורך, יפנה לגורם בעל סמכויות פיקוח ואכיפה ברשות המקומית או במשטרת ישראל על מנת שיגיע למקום".
כמו כן, הסדרנים יערכו רישום של מספר ההפרות ולפי סוג ההפרה. זאת, לצורכי בקרה של הפיילוט. נוסף על כך, יינקטו גם אמצעים לעידוד קנייה ב"שעות מתות" בשביל "לרווח" הגעה של מבקרים לקניון, ותיבחן פתיחה נפרדת מחוץ לשעות הפעילות "הרגילות" עבור לקוחות בסיכון כגון בני הגיל השלישי. במשרד הבריאות הבהירו כי הפיילוט יחול על 15 קניונים סגורים בלבד ברחבי הארץ. "הקניונים שישתתפו בפיילוט ייקבעו על ידי משרדי האוצר והכלכלה ולפי קריטריונים שייקבעו בהמשך", מסר גרוטו. "הקניונים שייבחרו יפעלו בהתאם להוראות המתווה עד ליום 6.12.20".