במסגרת "הבמה המרכזית", כנס ההתחדשות העירונית של "מגדילים", התקיים פאנל שעסק בהתפתחות הנדל"נית בירושלים, שזכתה לכינוי "בירת ההתחדשות העירונית בישראל".
בתחילת הפאנל הוצג נתון לפיו ירושלים מקום ראשון באישור תכניות. כן נאמר שהיום יש 30 מגדלים בירושלים ובתוך עשור יהיו 483 מגדלים, 26 קומות בממוצע, 30 אלף דירות.
ראשונה דברה שירה תלמי באבאי, יו"ר הוועדה המחוזית ירושלים לתכנון ובנייה, שאמרה: "הכוכבים הסתדרו. יש הבנה מטעם המדינה, ראש העיר, מהנדס העיר והוועדה המקומית- כולם יחד הגיעו להחלטה שחייבים לבנות את ירושלים שהקיפאון עלה ביוקר והשאיר את העיר מאחור. יש קושי לייצר תעסוקה, אבל אנחנו מקדמים 80 מגדלים שמיועדים לתעסוקה. כולם משתפים פעולה. אם אני יכולה לזרז את התהליך, עשיתי דיל מצויין. העבודה מולי ישירות לעניין תב"עות מול יואל מהנדס העיר לענייני היתרים ואין את הבלגן שהיה".
ינון מגזימוף, מנכ"ל תב"ע קפיטל, חברה מארגנת שמלווה את בעלי הזכויות עד לאישור תב"ע בתוקף, אמר: "יש מהפכה קוסמית בירושלים, גם מבחינת ההישגים – בתעסוקה, במגורים, החברות שבאות לעיר. אני חושב שבגלל שירושלים הפכה לפנינת ההתחדשות העירונית- צריך להביא את הבשורה לא רק מבחינת התכנון אלא גם מבחינת הצרכן, הבעלים של הקרקע. מדיניות רק"ל מתפרסת בחלק גדול, רוב המגדלים שם. אפשר לוותר על ההגבלה של התמורות, שיסגרו במו"מ בין החברה היזמית לבעלי הקרקע".
בעניין מרפסות סוכה, הוסיף מגזימוף: "כשאני מגיש תב"ע בשם הדיירים ואני רוצה להביא ודאות תכנונית, מרפסות סוכות זה חלק מהתמורות שאני רוצה עבור הדיירים. יש לי אתגר תכנוני ובשביל הה תכסית כפולה כדי לאפשר גמישות. דורשים שצ"פ אבל גם מרפסת סוכה זה צורך ציבורי וצריך להסתכל על הציביון האנושי הקיים. אם יהיה מגדלים זה לא אומר שהחרדים יעלמו. השאלה היא לא רק כמה כסף נכניס או מה נכון תכנונית אלא מה הבעלים רוצה"
עו"ד שרית אריאלי בן שמחון, יו"ר ועדת ערר מחוזית לתכנון ובנייה: "גם החרדים רוצים התחדשות עירונית בשכונות שלהם וזאת בשורה. יש דברים ייחודיים מבחינתם. למשל בגלל שזאת אוכלוסיה שנוסעת בתחבורה הציבורית אז פחות מעניין אותם מקומות החניה בפרויקט ולוקחים את זה בחשבון".
יואל אבן, מהנדס העיר ירושלים: "השינוי שעשינו הוא בהבנה שבשביל פיתוח העיר חשוב לקדם צמיחה של העיר. אנחנו רואים על נתוני התפתחות כמעט בכל הפרמטרים- יזמים מגיעים ומשקיעים בירושלים, דבר שלא היה פעם. הבנקים יודעים שירושלים היא מקום עם הצלחה בטוחה ורוצים להשקיע. יש חסמים וזה לא פשוט אבל השינוי דרמטי."
יוסי חזן, סמנכ"ל התחדשות עירונית בקרדן נדל"ן, דיבר על הסיכונים: "יש חשש אצל חלק מהאוכלוסייה מהגובה אבל בונים על תושבי החוץ שיכנסו ויאהבו את המגדלים. הוועדות לא מסכלות פרויקטים אבל יכול להיות ענייני צד ג', למשל זכויות של רמ"י וצריך להסדיר עניינים קנייניים. יחסית לשאר הערים רמת הוודאות גבוהה"
ענבל דוד, מנכ"לית דירה להשכיר, נשאלה לאן ילכו כל הדיירים במיזמי הפינוי בינוי וענתה: "דיור להשכרה ארוכת טווח זה אחד הפתרונות האפשריים ויש לא מעט פרויקטים, למשל אשטרום בקריית יובל שאוכלס השנה".