מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל שנפל בקרב בלבנון: סמל אביעד אלחנן וולנסקי פיקוד העורף: מדיניות ההתגוננות הנוכחית הוארכה עד מוצאי שבת נס בתל אביב: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן והציל את חייו של גבר שפיתח אלרגיה חריפה סגירת מעגל בשכם: לוחמי הימ״מ עצרו מחבל חמאס שהסתתר מאז 2008 דרמה בערבה: כוחות גדולים פועלים לחילוץ 12 עובדים זרים שנסחפו בשיטפון עדכון חסימות בדרום: כבישים 40 ו-31 נפתחו; כביש 90 וגשר צאלים עדיין סגורים טרגדיה בנהריה: רוכב אופניים נהרג מפגיעה ישירה; עשרות נפגעים בזירה פתח תקווה: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בתאונה עצמית ברחוב ארלוזרוב רגע של שחרור: סדנאות היפ-הופ לילדי גן יבנה במרחבים מוגנים מתרחבת הלחימה בצפון: אוגדה 162 נכנסה לדרום לבנון חוזרים לשלם: האכיפה בכחול-לבן בתל אביב מתחדשת רחפן עמוס אקדחים והימלטות דרמטית: כתב אישום נגד שני צעירים מהדרום בין אזעקה לאפיית מצות: כך נערכים בירושלים לפסח אילת בכוננות שיא לקראת פסח: חופים נסגרים, הגבלות התקהלות והיערכות רחבה בת-ים לקראת פסח: פינוי אשפה מוגבר ואיסור על הוצאת גזם גם בין אזעקות: כך תל אביב שומרת על התרבות חיה – ומגייסת אמנים לחירום קריית אונו: פיקוד העורף מסביר את פערי ההתרעות – "מערכת חכמה שמתעדכנת בזמן אמת" הממשלה מתקנת את מתווה הסיוע: יותר כסף לרשויות שנפגעו במבצע 41 עצורים ו־30 כלי נשק: מבצע נרחב נגד הפשיעה ברמלה ולוד אופקים: חשוד בסחר בקוקאין נעצר בכניסה לעיר בפעילות סמויה

כפר סבא: בת 38 אושפזה במאיר עם אי – ספיקת כליות מסכנת חיים אחרי החלקת שיער

הרופאים חושדים בחשיפה לחומצה גליאוקסילית; במאיר מזהירים מהחלקה עם פצעים

בת 38 מאזור השרון אושפזה במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית כשהיא סובלת מאי־ספיקת כליות חריפה, ימים ספורים לאחר שעברה החלקת שיער – טיפול קוסמטי שלדבריה מבצעת כבר שנים.

"כבר במהלך ההחלקה התחלתי לחוש בחילות וכאבי בטן, אך ייחסתי זאת לפרי שאכלתי קודם לכן", היא מספרת. "למחרת עוד המשכתי בשגרת יומי והלכתי לעבודה, אבל הרגשתי שמצבי מחמיר. הבחילות התגברו, הופיעו הקאות חוזרות לאחר כל אכילה, ופניתי לרופאת המשפחה. לא סיפרתי על ההחלקה, כי לא קישרתי בין הדברים", היא מספרת.

ביום חמישי חלה החמרה נוספת, כשהחלה להקיא דם. רופאת המשפחה הפנתה אותה באופן מיידי לחדר המיון במרכז הרפואי מאיר. "עשו לי בדיקות רבות, ואז ניגש אליי רופא נפרולוג ושאל אם עשיתי לאחרונה החלקת שיער. שם הבנתי שיכול להיות קשר", היא משתפת.

פרופ' קרן כהן-חגי, מנהלת המכון הנפרולוגי במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית, מסבירה: "מדובר במטופלת צעירה, שלפני האירוע הייתה עם תפקוד כלייתי תקין. היא הגיעה למלר״ד עם כאבי בטן עזים, הקאות, בחילות וכאבי מותניים. לאחר סדרת בדיקות מקיפה אובחנה אי-ספיקת כליות חריפה, על סף צורך בדיאליזה".

לדבריה, ממצאי הבדיקות והסימפטומים היו אופייניים לפגיעה כלייתית כתוצאה מחשיפה לחומצה גליאוקסלית. "הדבר עורר בנו חשד להרעלה מחומר מסוכן המצוי בחלק מתכשירי החלקת השיער. כאשר נשאלה אם עברה החלקה, התברר שאכן כן – וכי התסמינים החלו בסמוך להחלקה".

עוד עולה כי ההחלקה בוצעה בזמן שהמטופלת סבלה מפצעים בקרקפת כתוצאה ממחלת עור, מצב שככל הנראה הגביר את ספיגת החומר הרעיל דרך עור הקרקפת והוביל לפגיעה הכלייתית. המטופלת אושפזה להמשך טיפול ובירור במחלקה פנימית בבית החולים. תחת טיפול תומך מצבה השתפר עם התאוששות הדרגתית של התפקוד הכלייתי.

פרופ' כהן-חגי מציינת כי אין זה המקרה הראשון: "טיפלנו בכמה מקרים דומים בעבר. ברוב המקרים חלה הטבה לאחר מספר ימים של טיפול תומך או מספר טיפולי דיאליזה. חשוב מאוד לוודא שתכשירי ההחלקה נמצאים ברישיון משרד הבריאות ואינם מכילים חומצה גליאוקסילית. בנוסף, אין לבצע החלקת שיער כאשר קיימים פצעים בקרקפת, שכן החומר הרעיל עלול לחדור לדם ולגרום להרעלה. כדי להפחית את הסיכון, חשוב גם שהחומר לא יונח על הקרקפת עצמה אלא במרחק של כסנטימטר מהשורש".


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן